Alle 15 minuutin kesäkampaukset eri pituuksiin!

 

alkukuva.jpg

Kun kesän meikki on kevyt ja raikas, voi hiuksilla koreilla ja leikkiä huoletta, näyttämättä liian laitetulta! Olivat hiuksesi kuinka pitkät, lyhyet, ohuet tai paksut tahansa, saavat ne kesäisen rentoutensa hieman homssuisesta lopputuloksesta ja rouheammasta rakenteesta.

Suosittelen siis jokaiseen pituuteen pesun jälkeen levitettäväksi jonkinlaista rakennetta antavaa muotoilutuotetta! Hommaan sopii esim.: suolaspray, muotovaahto, tuuheuttava voide, hiuspuuteri tai hätätilassa kuiva hiuslakka.

Sillä aikaa kun hiuksesi odottavat valitsemasi rakennetuotteen vaikuttamista, rullaa alaspäin. Tästä postauksesta löydät:

 1. Pitkien ja puolipitkien hiusten pikapäivitys ja ärsyttävien etuhiusten selättäminen
 2. Helppoja nutturoita pitkille ja puolipitkille hiuksille
 3. Kesän 2012 lettivariaatioita
 4. Ideoita lyhyiden hiusten muotoiluun!
 5. +1 Kuinka käytät hiuskoristeita

 

Varoituksena ja pahoitteluna jo etukäteen: Vaikka tein kaikki videot lopulta kahteen kertaan ongelman huomattuani, äänet ovat jostain valitettavasta syystä siltikin jääneet naurettavan hiljaisiksi 🙁 

 

1. Alle 5 minuuttia – Piristystä pikkuvaivalla

puolikiinni.jpg

Taltuta kasvoille putoilevat superärsyttävät suortuvat ja nyöritä, letitä tai kieputa ne näiden supernopeasti toteutettavien vinkkien avulla. Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, vaikka äänet olisivatkin hiljaisella:

 

Etuhiusten nyöritys kahdella eri tavalla

 

Nyöritystä from saara sarvas on Vimeo.

 

 

JLo -nyöritys

Superhelppo nyöritys from saara sarvas on Vimeo.

 

Vesiputousletti

Vesiputousletti from saara sarvas on Vimeo.

 

 

2. Alle 10 minuuttia – Rennot ja nopeat nutturat

nutturat.jpg

Nutturat ovat helppoja ja ihanan viileitä hiostavalla kesäsäällä, eivätkä ne myöskään lässähdä ilmankosteuden noustessa. Nutturan tekemiseen tarvitset vain harjan, ponnarin, pinnejä ja muutaman suihkauksen hiuslakkaa.

Päätä ennen tuumasta toimeen ryhtymistä, haluatko lookistasi rennon vai huolitellun. Rento lopputulos syntyy löysin rantein ja valmista tuotosta hieman sotkemalla, mutta huolitellun vaikutelman luomiseksi hiusten pinta kannattaa lakata mahdollisimman huolellisesti Miranda Kerrin tapaan!

Julianne Houghin hauskan, hieman sivuun kaatuvan sotkunutturan tekee juhlavaksi se, että hiukset on letitetty otsalta kohti poninhäntää, josta nuttura on pyöräytetty.

Nicole Richie taas yhdistää ylipitkän otsiksensa todella trendikkääseen ballerinanutturaan ja näyttää, ettei isompi aina ole parempi.

Jos et ole perinyt tai ostanut itsellesi yhtä paksua ja kiharaa kuontaloa kuin AnnaLynne McCord, kannattaa kokeilla lähestulkoon joka ikisen bloggaajan hehkuttamaa sukkanutturaa!

Tässä video omasta versiostani, jossa käytän sukan sijasta valkkia:

Valkkinuttura from saara sarvas on Vimeo.

Tämänkin nutturan tekeminen ja pysyvyys helpottuu, kun hiuksissa on jotain tavaraa pohjalla. Suihki siis hiuksiisi kauttaaltaan esim. suolasuihketta tai ripottele varsinkin hiusten tyveen hiuspuuteria. Käyttämiäni valkkeja taas löydät halvimmillaan H&M:ltä, jossa hinta taitaa olla alle 3e!

Tässä vielä vanha vinkki maailman nopeimman sotkunutturan tekemiseen paksuhiuksisille:

Hätänuttura 101 from saara sarvas on Vimeo.

 

 

 

3. Alle 15 minuuttia – Monipuoliset letit

letit.jpg

Erilaiset letit eivät vain ikinä menetä viehättävyyttään. Tässä muutama idea tämän kesän käyttötavoista. Muista, että kaikki lettikampaukset saavat kesäisen rentoutensa, kun nypit niitä hieman löysemmiksi ja epäsymmetrisemmiksi ja annat vielä muutaman suortuvan pudota korvan päälle.

Niskasta alkavaa ranskanlettiä tehdessä kannattaa kipata pää ylösalaisin, levittää sormiin hieman hiusvahaa ja pitää letti koko ajan mahdollisimman tiukkana. Kun pää on ylösalaisin, on niskanahkasi normaalia tiukemmalla ja kun pään nostaa ylös, valahtaa ihana letti helposti muodottomaksi ja löysäksi.

Letitetty ponnari näyttää hauskalta, mutta toimii vain jos hiuksesi ovat pitkät ja letti on ihanan muhkea ja epäsymmetrinen! Ennen kuin letität ponnarin, jaa hiukset kolmeen hieman eri kokoiseen osioon ja levitä niihin reippaasti hiuspuuteria. Tupeeraa jokainen osio tämän jälkeen pöyheäksi pötkyläksi, joiden pintaa voit halutessasi silottaa. Aloita letittäminen ja tee se niin, että letti nousee tekovaiheessa mahdollisimman kohtisuoraan ylöspäin! Näin maksimoit sen tuuheuden, kun se on valmis.

 

Todellisuutta haastavamman oloinen kalanruotoletti taas syntyy näillä tutuilla ja turvallisilla vinkeillä:

 

 

 

4. Alle 15 minuuttia – Monipuolisuutta lyhyille hiuksille

 

lyhyetkampaukset.jpg

Lyhyetkin hiukset taipuvat kesällä moneksi! No pun intended ;). Lyhyiden hiusten leikkaus- ja muotoiluvinkkejä on aina pyydelty tämänkaltaisten postausten yhteydessä. Näitä kuvia kerätessäni napsinkin samalla talteen suuren määrän erilaisia inspiraatiokuvia, joista kuulette lisää ensi viikolla. Nyt keskitytään kuitenkin kampauksiin.

Varsinkin suomalaista ohutta ja lyhyttä hiusta muotoillessa, on tuotteilla ihan ensiluokkaisen tärkeä merkitys! Hyvän pohjatuotteen jälkeen lyhyet hiukset saa muotoiltua helpommin ja kampaus myös pysyy huomattavasti paremmin. Kaikkien yllä näkyvien kampausten pohjalle sopisi täydellisesti Kevin Murphyn FULL.AGAIN tuuheuttava voide, joka on niin fantastinen, että ansaitsee ihan oman postauksensa.

Kesän trendikkään wetlookin saat luonnollisesti aikaan tymäkällä hiusgeelillä. Kätevämpi tapa on kuitenkin muotoilla hiukset ensin vahan avulla ja suihkuttaa sitten hieman liian läheltä hiuslakan kanssa, jolloin lopputuloksesta tulee vielä pysyvämpi. Kokeile esim. Tigi BedHead Hard Head -lakkaa!

Evan Rachel Wood pääsi kollaasiin jopa kaksi kertaa. Keskimmäisen kuvan look on ihanan ilmava! Kokeile föönata hiuksesi ensin täysin eteen. Ota sen jälkeen käyttöön pyöröharja ja käy pääliosa pääpiirteisesti läpi, että latvat saavat hieman taipuisuutta. Viimeistele kevyellä vahalla ja suihkauksella hiuslakkaa. Kokeile esim. pientä määrää d:fi Heavy Styling Waxia, joka on nimestään huolimatta aika kevyttä tavaraa.

Evanin toinen look taas on täydellinen lyhyitä hiuksiaan pois kasvattaville. Kurkkaa ensimmäisestä kohdasta JLo -nyöritysvideo ja tee samalla tavalla pienemmille osioille. Ysärifiboja pelkäävien kannattaa osion nyöritettyään työntää sitä hieman alkupäätä kohti, jolloin kampaus saa enemmäni kuohkeutta ja kieputus ei ole niin ilmiselvä.

Keira Knightleyn  kampauksen juju on ehdottomasti punainen panta, mutta kiharrettuina lyhyet hiukset näyttävät enemmänkin pitkiltä kutreilta, jotka on pinnitetty niskaan nutturaksi. GHD on viime vuosina saanut osakseen paljon polemiikkia, mutta sarjan Mini IV styler on silti paras löytämäni kapea muotoilurauta ja sopii tällaisen kampauksen loihtimiseen kuin nappi otsaan.

 

 

+1 Säväytä hiuskoristeilla!

koristeet.jpg

Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että pelkkä kampaus ei riitä! Silloin kannattaa turvautua aivan liian vähän käytettyihin hiuskoristeisiin. 

Kirsten Dunstin simppeli lettikampaus muuttuu salonkikelpoiseksi kertaiskusta, kun otsalle asetetaan hiusten sävyyn kauniisti sointuva kukkapanta ja Keira Knightleyn lyhyet ja kiharretut hiukset olisivat todella pliisut ilman punaista yksityiskohtaa.

Rönsyilevä panta voi olla ainoa koru, jonka tarvitset, mutta sellaisen valinnassa kannattaa panostaa laadukkaaseen ja viimeisteltyyn vaihtoehtoon! Halvat koristeet valitettavasti näyttävät joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta helposti juuri siltä – halvalta.

Vaaleissa hiuksissa moniväriset, kimaltavat ja vaaleat koristeet toimivat parhaiten, kun lopputuloksesta halutaan juhlava. Tummahiuksisten taas kannattaa valita selkeitä värejä ja muotoja, ettei lookista tule liian lapsellinen!

Metallisten koristeiden lisääminen tuo lookkiin enemmän särmää ja toimii myös arkipäivänä! Kopioi Kirsten Stewartin look pinnittämällä nutturan päälle joko ketjukoru tai hae askartelukaupasta erikseen pätkä koristeketjua. Ohutta ja kevyttä askarteluketjua voi helposti punoa myös letin sekaan!

Supertrendikkään ponnarirenkaan taas saat paikoilleen näin:

 

Elokuva tehty 14.7.2012 klo 13.34 from saara sarvas on Vimeo.

 

 

Kommentit (36)
 1. Puolipitkä Tukka – QVQ
  11.5.2019, 07:04

  […] Alle 15 minuutin kesäkampaukset eri pituuksiin! – Saara […]

 2. Ei ihme että blogisi on niin suosittu, postauksesi ovat selkeitä, informatiivisia, kattavia ja niihin on nähty vaivaa!
  ps. Jee, kerrankin vinkkejä myös lyhythiuksisille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *