Color Switch – Siveltimen pikapuhdistus ilman kemikaaleja

CS2.jpg

Olisiko aika palata normaaleihin postauksiin ja postausrytmiin? Kyllä. Vastaan kyllä!

Tämä juttu olisi oikeastaan kuulunut Amerikan outouksien alle, mutta koska tämä ei oikeastaan ole outoa vaan huomattavan kätevää varsinkin kotimeikkaajille, saa Color Switch aivan oman postauksensa. Tämä juttu on juuri sinulle luomivärien rakastaja, joka et jaksaisi pestä suosikkisivellintäsi pikimustan ja lumenvalkoisen luomivärin levittämisen välissä.

 Kuten aivan kaiken muunkin, ostin tämän hämmentävän metallirasian Naimie’sista ja vaikka me kaikki varmasti maalaisjärjellä osaamme jo tässä vaiheessa päätellä, mikä homman nimi on, yritän selittää sen mahdollisimman vaikeasti vielä uudestaan 😀
 

CS8.jpg

Color Switch on Vera Mona nimisen yrityksen valmistama tuoteperhe, joka puhdistaa siveltimistä mekaanisesti suurimman osan luomiväripigmenteistä, jotta voit käyttää samaa sivellintä välittömästi uudestaan. Lieriön salaisuutena on todella löyhä ja hieman joustava sieni, jonka pinnassa pyörittelemällä siveltimestä irtoavat värit tipahtavat jonnekin syvemmälle sienen uumeniin. Sieni muistuttaa materiaaliltaan maskeeraajien tuntemaa partasientä tai valkkia.

Suurin huoleni tuotetta ensimmäisiä kertoja kokeillessani oli se, aiheuttaako mekaaninen työstö siveltimelle turhaa kulumista. Color Switchin materiaali ei kuitenkaan ole sellainen, että se tarttuisi edes luonnonkarvasiveltimien pintaan – synteettiset tietysti liukuvat ja puhdistuvat täysin ongelmitta.

Yleensä luomivärisivellinten puhdistamiseen pikakeikoilla käytetään alkoholi- tai sitruspohjaisia tuotteita, jotka haihtuvat siveltimistä nopeasti. Olen itse kokenut ko. tuotteet hieman epäkäytännöllisiksi, sillä alkoholin ja erilaisten tuoksujen haihtuminen vie omaan makuuni aivan liian pitkän ajan. Varsinkin, kun siveltimiin usein jää hieman nahkea tunne joka vaikuttaa ainakin omaan työskentelyyni juuri tarpeeksi paljon ärsyttäen.

Alkoholi myös kuivattaa siveltimien karvoja, enkä itse tahdo kuluttaa rakkaita sutejani yhtään enempää, kuin tarpeellista. 

 

CS3.jpg

Alkoholopohjaisten tuotteiden käyttämistä perustellaan myös hygieenisyydellä, mutta jos penkissäsi ei ole 5min välein uusia asiakas, ei tämän pitäisi ikinä olla ongelma. Luomivärit eivät ole sopiva kasvualusta bakteereille, eikä niitä tai niihin koskeneita siveltimiä tarvitse olla desinfioimassa karanteenivarusteet päällä samaan tapaan, kuin voidemaisia tuotteita.

Ainoat tapaukset, joissa itse desinfioisin luomivärejä perus-puhdistuksen lisäksi, ovat kauppojen testerit, sekä omistajaa vaihtavat luomivärit. 

Muistetaan kuitenkin, että puhtaus on puoli ruokaa ja kunhan siveltimet ja Color Switchin pesee säännöllisesti, homma pelittää hyvin!
 

Kuvankaappaus 2015-2-15 kello 11.23.57.png

Vera Mona tarjoaa useita erilaisia Color Switch -tuotteita, joista valitsin itse Color Switch Duon ja hyvä niin. Ammattilaisversio, eli ranteeseen tarroilla kiinnittyvä lätyskä, oli nimittäin todella ankean näköinen ja olisin varmaan jo hävittänyt sen.. Metallinen ja tarpeeksi suurikokoinen rasia pysyy hyvin tallessa, mutta mahtuu helposti pakkiin. Se myös näyttää äärimmäisen mielenkiintoiselta kaikkien asiakkaiden silmiin 😀

Duon keskelle upotettu metallikippo on tarkoitettu kostutettavaksi vedellä tai muulla ei-sekunneissa-haihtuvalla nesteellä, jota voi käyttää luomivärien kostuttamiseen rajausten yms. mallailun aikana.

Käyttö on juuri niin helppoa kuin ajatteletkin, mutta tässä vielä pieni tutorial ja todiste rasian taikavoimista:

cs6.jpg

Latasin siveltimeni ensin oikein kauttaaltaan täyteen mustanmustaa M.A.C.:in Carbon -sävyä.

 

CS1.jpg

Sitten vaan pyörittelemään! Tai siis pyöräyttämään sivellin 5-15 kertaa sienen pinnassa värimäärästä riippuen. Tähän kuluu siis noin 5-10sec, enkä joudu pohtimaan, onko väri nyt varmasti irronnut, toisin kuin pyyhkiessäni siveltimiä esim. pyyhkeisiin tai muihin materiaaleihin, joita olen aiemmin käyttänyt (lue: pahimmillaan paitojeni hihat..)

CS5.jpg

Keskimmäisessä kuvassa sivellin on pyöritelty niin puhtaaksi, kuin se tällä käsittelyllä on mahdollista. Karvoihin jää pieni sävy, joka poistuisi vasta marseille-pesussa, mutta ihoon tai vitivalkoiseen luomiväriinkään ei irtoa mustaa tai harmaata väriä. Viimeisessä kuvassa siveltimessä on käyttämäni paletin vaaleinta sävyä.

 

CS7.jpg

Ja tässä vielä siveltimellä tehdyt swatchit, joista näkyy erittäin selvästi, että tuote ns. toimii!

Olen maksanut rasiasta ja sen sisällöstä alennuksineni oletettavasti noin 10 dollaria (ei, en taaskaan katsonut hintaa -____-) ja Amazonista sellaisen tilaa itselleen noin 20€ hintaan. Se on tavallaan aika paljon ja tavallaan aika vähän, riippuen siitä, miten paljon tuotetta oikein käyttää. Rasiaan myydään myös vaihtotyynyjä, mutta en kyllä kuollaksenikaan ymmärrä miksi.. Kuten aiemmin kerroin, sisukset on erittäin helppoa pestä! 

Jo ensimmäisestä kokeilukerrasta lähtien olen fanittanut tätä lieriötä valtavasti ja käytän sitä oikeastaan joka kerta, kun meikkaan itseäni tai olen töissä kuvauksissa, missä teemme päivän aikana useita eri meikkejä. 

Koska en usko, että suurin osa teistä tahtoo tältä istumalta tilata itselleen omaa Color Switchiä, odottaa kuvauspöydälläni seuraavaa juttua varten useita vaihtoehtoja, joiden avulla kokeilen DIY-version väsäämistä. Stay tuned, vai miten sitä nyt tavataankaan sanoa 😉

Kommentit (12)
 1. Maiskuukkeli
  2.3.2015, 20:06

  Haahahaa, minäpä tosiaan rakentelin itselleni vastaavan kapineen tyhjästä puuterirasiasta sekä isännän työkalukaapista lainatun vempaimen karkeasta sienimäisestä varaosasta (oisko hiomakone/tasoituskone/tms? Semmonen joka hurisee liian kovaa, kuitenkin). Kokeilin jo omaa color switchiäni aamulla käyttämiini siveltimiin, ja sehän toimii!

  Kiitos tästä 😀

 2. salamankeli
  18.2.2015, 17:58

  Tuon asemaa ajaa myös ne nutturoissa käytetyt hiusdonitsit 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *