Ekokauneushoitolat esittelyssä: Liinu'N Organic Beauty

Saara Sarvas

Testihoito saatu veloituksetta

Laiskana persoonana olen aina ollut melko laiska käymään kasvohoidoissa ja viime vuosina olen turvautunut oikeastaan pelkkiin Hydrafacial-hoitoihin niiden selkeän ja välittömän vaikutuksen vuoksi. Koska puolen tunnin pituinen kasvo-imurointi ei kuitenkaan ole se kaikista hemmottelevin kokemus, on mielessäni muhinut ajatus tutustumisesta PK-seudun ekohoitoloihin.

Olin Liinu'N Organic Beautyn luotsaajan Karoliinan kanssa yhteydessä hänen maahantuomansa RMS beauty -sarjan tiimoilta ja vinkatessani tästä ajatuksesta johti yksi asia toiseen nopeammin, kuin ehdin itse tajuta. Muutamaa päivää myöhemmin makasin euforisen pöhnäisessä olotilassa Karoliinan hoitopöydällä, Helsingin Kalliossa.

 

Liinu'N Organic Beauty, eli näin nettikavereiden kesken LOB, on käytännössä yksi suuri hoitolahuone, joka on osana useamman ihmisen työhuonekompleksia. Tämä voi hämmentää ensimmäisen kerran paikalla vierailevaa asiakasta, mutta syvemmällä tilassa työskentelevien henkilöiden läsnäoloa tuskin huomaa. Viimeistään hoitolahuoneeseen astuessa olo on kuin toiseen maailmaan hyppäisi.

Hoitolan valikoimasta löytyy vain kolme erilaista kasvohoitoa, mutta jokainen niistä räätälöidään tuotteiden ja tekniikoiden puolesta juuri asiakkaan omien tarpeiden mukaan. Kasvohoitojen lisäksi valikoimassa on myös vartalo-, sekä käsi- ja jalkahoitoja.

Omalle, kosteuskuivalle ja hieman elottomalle, iholleni Karoliina ehdotti varovaisesti Anti-Age -hoitoa, johon suostuinkin ilomielin. Varsinkin luonnonkosmetiikassa ikääntyneen ihon hoidoissa ideana on ylläpitää ja virkistää ja käytän monesti ikääntyvän ihon tuotteita kuuriluontoisesti.

 

Vaivuin yli tunnin kestäneen hoidon aikana syvään transsinomaiseen tilaan ja ehdin jo toivoa, etten ikinä joutuisi nousemaan ja kohtaamaan maailman pahuutta.

Hoitoihin käytetään Sukin, Patykan ja Sacred Naturen luonnonkosmetiikkasarjoja, mutta kuten aiemmin jo kerroin, Karoliina sekoittaa surutta eri sarjoja tehokkaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Useiden sarjojen kouluttajanakin aiemmin toimineen naisen jokaisesta eleestä huokuu rautainen ammattitaito, mutta samalla tyyppiä tekisi mieli vain halata, kun kevyesti murretta soljuva puhe on niin ihanan rauhallista ja rentouttavaa. 

 

Ihan ensimmäisenä asiakkaan käteen lykätään tuttuun tapaan taustatietolomake, jonka ideana on kartoittaa ihonhoitorutiineja ja ihon reaktioita muutenkin, kuin juuri käsillä olevalla hetkellä. Tämän jälkeen rauhallisen huoneen valot sammutetaan ja asiakas saa rauhassa poistaa päällysvaatteita ja siirtyä pehmeän pyyhkeen alle odottamaan hoidon alkua.

Hoitoaikaa varatessa kannattaakin varata omasta kalenterista noin 15-20min "ylimääräistä" aikaa hoidon keston lisäksi, koska liukuhihnatyöskentelyn sijaan Karoliina todella paneutuu asiakkaidensa tarpeiden selvittämiseen.

Kuten totuttua, kotiin voi ostaa hoidossa käytettyjä, tai niiden vaikutuksia pitkittäviä kotihoitotuotteita erilaisista luonnonkosmetiikkasarjoista. Itse ostin välittömästi pullollisen Patykan Iris Wood -suihkusaippuaa, joka on ollut hetken ajan loppu Joliesta. Olen virallisesti koukussa tähän :D

 

 

Minulle valikoituneessa Feel like I'm seventeen again -nimisessä anti-age -hoidossa on puhdistuksen jälkeen kolme päävaihetta.

Kasvojen ja kaulan alueen omaa kollageenin- ja elastaanintuotantoa tehostava rullaava ja reilusti tavallisesta kasvohieronnasta poikkeava sidekudoshieronta, jonka jäljiltä kasvoille jää ihanasti kihelmöivä ja lämpöä hehkuva tunne. Tämän jälkeen kasvoille levitetään hedelmähappokuorinta, jonka vaikuttaessa voi nauttia joko pää-, hartia- tai käsihieronnasta hoitoloissa tavallisesti tapahtuvan yksinään makoilun sijaan.

Kuorinnan jälkeen kasvoille levitetän vielä hoitonaamio, jonka aikana hieronnasta saa nauttia vielä uudemman kerran. Viimeisenä silauksena ihoon hierotaan hoitovoiteita, joiden imeyttämisen jälkeen Karoliina herätteli minua varovasti horroksestani heräilemään.

Hieman etikkaisen tuoksuista hedelmähappokuorintaa lukuun ottamatta kaikki iholleni levitetyt öljyt ja voiteet olivat . Epätodellista olotilaa vahvisti huoneessa soinut ayurveda-henkinen musiikki ja hämmentävimmän ajatusmatkani aikana olin vakuuttunut siitä, että silmät avatessani olisin siirtynyt muinaiseen temppeliin jonnekin päin Etelä-Amerikkaa :D

 

Vaikka oletin hoitopöydältä noustessani käveleväni päin kaikkia seiniä, oloni olikin virkeä ja äärimmäisen rentoutunut. Muistin pitkästä aikaa, minkä takia tällainen fyysistä kontaktia sisältävä hoito on niin ihana kokemus. Oli onni, että osuin juuri Karoliinan pöydälle hoitola-comebackin tehdessäni. Tämän naisen hoitofilosofiassa ja otteissa on jotain maagista.

Vaikka sain tämän hoidon veloituksetta, merkkasin itselleni samoin tein kalenteriin hälytyksen muutaman kuukauden päähän uuden hoidon varaamista varten. Anti-age -hoidon hinta on 102€. Muiden hoitojen hinnat ja sisällöt voit kurkata hoitolan nettisivuilta.

 

 

Karoliinan varmat ja asiantuntevat otteet syrjäyttivät ainakin toistaiseksi koneellisesti toteutetun ja futuristisen tehokkaan HydraFacialin, varsinkin sen perusteella, miten kokonaisvaltaisen hyvä olotilani hoidon jälkeen oli.

 

Sieluni kokeman hoivan lisäksi myös ihoni on ollut hoidon jälkeen entistä tasapainoisempi (kiitos siitä myös kotihoitoon saamani Sukin hoitoöljyn) varsinkin viime viikolla, eli heti hoidon jälkeen, oloni oli erityisen hehkuva. Anti-age -hoitoon kuulunut reippaasti rullaava hieronta todella pisti kasvojen alueen nesteet kiertoon ja kasvonpiirteeni korostuivat selkeästi. Voisikohan sen tekemistä opettaa poikaystävälle?

Ekohoitoloihin tutustuminen jatkukoon läpi syksyn ja talven, jolloin meidän suomalaisten iho kaipaa tavallista enemmän kosteutusta ja hellintää. Ensi viikolla kuitenkin hylkään luonnonkosmetiikan ihonhoidossani hetkeksi erään yhteistyökampanjan tiimoilta. Mitäköhän siitä oikein tulee!?

 

p.s. Ensi viikolla ensipuraisu myös RMS Beautysta, jonka tuotteita olen testannut nyt vajaan parin viikon ajan!

Kuinka usein käytte kasvohoidossa?

Kommentit

Taina L.

Kerran olen käynyt, ihonpuhdistuksessa. Minut unohdettiin naamio päässä makaamaan vähän yliajaksi kun hoitaja höpötteli puhelimessa omiaan. Ei tullut vahinkoa, mutta tarpeekseni sain, enkä sen koommin ole käynyt. Olen jo 32v! Mielummin teen kuorinnan-, naamion- ja ihovoiteen levityken itse.

glitterpony (Ei varmistettu)

Täytin juuri 21, ja kummitätini (kosmetologi) antoi synttärilahjaksi kasvohoidon, joka oli elämäni ensimmäinen. Oli mielettömän ihanaa ja rentouttavaa, mutta en tiennyt, että mekaaninen ihonpuhdistus sattuu! ;s Tai siis tuntuu niinkin epämiellyttävälle, luulin vain että lähtiessä naama voi punoittaa aika lailla (kiitos rauhoittavan naamion, ei punoittanut kuin pari näppyä). Mutta kuulemma muutaman kuukauden päästä sen voisi tehdä uusiksi. Muuten hoidan kyllä kuorinnat ja naamiot itse, tosin aika epäsäännöllisesti... Mutta rakastan Freemanin kuorintoja ja naamioita! Opiskelijalle ei ole liian kallis, ihanat tuoksut eikä ole testattu eläimillä :)

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Kasvohoidossa en ole käynyt aikoihin, kun en ole oikein löytänyt sellaista superluotettavaa tyyppiä, jonka sormiin uskoisin herkästi leipiintyvän nahkani. Vartalohoitoon pääsen pari kertaa vuodessa joulu- ja synttärilahjakortilla, mutta tuon olkapäiden yläpuolisen osion hoitamisessa olisi vielä parannettavaa.

Jossain vaiheessa kävin kasvohoidossa aina vuodenaikojen vaihtuessa (= 4 x vuodessa) tai hieman useamminkin. Nyt kun olen kokonaisuudessaan siirtynyt luonnonkosmetiikkaan on Tampereen seudulta ollut hieman haastavaa löytää oikeasti hyvä kasvohoitopaikka jossa käydä. Muutamaa olen kokeillut ja aina olen pettynyt. Mielelläni siis otan suosituksia vastaan Tampereen ekokasvohoitoloista. Tärkeintä minulle kasvohoidossa on toki tuo ihana olo joka sen jälkeen tulee ja miellyttävä rentouttava ilmapiiri hoidon aikana mutta haluan mukaan myös jonkun puhdistavan elementin. Eli joko ihan mekaaninen puhdistus tai sitten ultra yms? Onko se muka niin että luonnontuotteilla ei voi oikeasti tehdä jotain puhdistusta? Edes hedelmähapoilla?

Aaargh oon käynyt viimeksi melkein tasan vuos sitten, just ennen häitä. Mutta se olikin samanlainen setti kuin Kinder Bueno -mainoksessa, "you've just been to the spa for 8 hours" vai mitä siinä nyt todetaan, kunnon kokovartalokiillotus.

Että kun kert se hääpäivä lähestyy, saiskohan lahjaksi vaikkapa lahjakortin kauneushoitolaan... :D

JuttaYy (Ei varmistettu)

Minä ajattelin seuraavaksi testata Punavuoreen avatun ekohoitola Kauneushoitola Kuiskauksen. Sielläkin käytetään kai pelkästään ekotuotteita eikä tehdä koneellisia hoitoja lainkaan. Olen niin kyllästynyt normihoitoloihin, joissa ihoni poltetaan aina rikki liian ärjyllä käsittelyllä.
Ja siis tämä oli testattavana: http://www.kauneushoitolakuiskaus.fi/

Käyn ihan hemmottelu mielessä kuutisen kertaa vuodessa. Tartun aina tarjouksiin ja päädyn kokeileen erilaisia hoitoja. Mulle on kanssa tehty hedelmähapolla kuorintaa, mutta muistaakseni se kirveli tosi paljon. Tuntuiko toi susta yhtään epämiellyttävältä?

Tästä tuli kyllä taas sellanen olo että pitäis päästä hemmoteltavaks mahdollisimman pian :)

Kosmetologiopiskelijana käyn joka kuukausi kasvohoidossa. Koululla saamme kaikki hoidot ilmaisina, kun teemme niitä toisille "harjoituksina". Paras koulu ikinä kun saa maata puolipäivää hoidoissa!

Blondi (Ei varmistettu)

Ai että. Pääsispä oikein kunnon kasvohoitoon... Minun budjetilla siihen ei usein ole mahdollisuutta :( mutta onneksi itsekin voi tehdä jotain naamansa hyväksi :)

Ps. Onko sulla sanoa mielipidettä iHerbin meikeille ja erityisesti luomiväreille?

Susanna H (Ei varmistettu)

Olen käynyt yhden ainoan kerran kasvohoidossa, ehkä n. 3 vuotta sitten. Olin menossa ostamaan äidilleni joululahjaksi jalkahoito-lahjakorttia eräästä kauneushoitolasta Kuopiossa. Minulle sitten kerrottiin, että sinä päivänä tehdään pika-kasvohoitoja veloituksetta. Varasin ajan ja menin myöhemmin päivällä kasvohoitoon. Muuten hoito oli oikein ihana, mutta heti aluksi kasvohoidon tekijä tutki ihoani ja sanoi, että minulla on ryppy kulmien välissä. Tämä pitää oikeasti paikkaansa, sillä kurtistan aina kulmiani ja yleisilmeeni on muiden mukaan "vihainen" ja kesäisin siinä kohdalla on aina rusketusraita (:D). Olin tällöin 21-vuotias. Hoitaja sitten sanoi minulle että "muutaman vuoden kuluttua tuohon kohtaan pitäisi kyllä laittaa jotain täyteainetta, ettei rypystä tule suurempi".

Hoito menikin sitten vähän kurjissa tunnelmissa, vaikka olo toisen ihmisen hiplattavana tuntui mukavalle, Jotenkin järkytyin, ettei hän edes kysynyt minun mielipidettäni rypystä, varsinkaan kun se ei silloin ollut iso.. Tuntui jotenkin naurettavalta että niin nuorelle sanotaan, että täyteainetta pitäisi otsaan laittaa jo muutaman vuoden kuluttua. Sen jälkeen en ole kyseisessä paikassa asioinutkaan..

Mutta nyt kyllä tekisi mieli mennä, tuli ihan rentoutunut olo jo pelkästään tämän tekstin perusteella... :) rentoutunut olo voi johtua ehkä myös pienestä univelasta, hahaha,

sinnu (Ei varmistettu)

Pakko myöntää, etten elläissään oo käyny kasvohoidossa :D Enempi tullu kulettua hieronnoissa ja kiropraktikolla mitä kauneushoitoloissa.. ois varmaan korkee aika mennä kokeilemaan seki :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Jes! Just eilen mietin että oispa jotain arvosteluja näistä ekohoitoloista, kiinnostais käydä. En oikein edes löytänyt mitään hyvältä vaikuttavia, toi Liinu'N Oli ainoa. Mä oon niin kranttu että nimi epäilytti, mutta sivut vaikutti vähän ammattimaisemmilta ja tää postaus lupailee hyvää. Ehkäpä ens palkasta uskaltaudun tonne kasvohoitoon!

Eha (Ei varmistettu) Http://ehavakkermann.wordpress.com

Niin usein kuin kukkaro ja aika antaa mahdollisuuden. Koen, että olen sen arvoinen että hemmottelen itseäni aina mahdollisuuksien mukaan. Toisaalta luonnonkosmetiikkaan parissa työskentelevän on hyvä tietää mitä on tarjolla.
Olipa ikävä kokemus siellä aikaisemmin jossa heti alettiin tarjoama täyteainetta.

Eliina (Ei varmistettu)

Hei! Aiheeseen liittymättä haluaisin esittää sinulle kysymyksen liittyen hiusten C-vitamiinivaalennukseen. Olen vuosien värjäyskierteen jälkeen alkanut haaveilemaan omasta hiusväristäni, ja edellä mainittu menetelmä kuulostaa muutamien kuulemieni/lukemieni kokemusten perusteella paljon turvallisemmalta kuin normaali värinpoisto (johon en nyt ainakaan ole ryhtymässä). Mietityttää vain, että tehoaakohan vaalennustapa useista peräkkäisistä kerroista huolimatta hiuksistooni, kun sitä on värjätty kestovärein ja kevytvärein onnellisesti jo ainakin kuuden vuoden ajan säännöllisesti? Sävymaailma on tosin pysynyt tunnollisesti tummanruskean ja mustan välillä. Osaisitko siis sanoa, saanko hiukseni C-vitamiinin voimalla luonnolliseksi? Kiitos, jo etukäteen... toivon, että kertoisit mielipiteesi!

Myyti

Täytyy myöntää, etten ole koskaan käynyt. Tarkoitus olisi, mutta olen viimeiset 2kk yrittänyt saada aikaiseksi ajan varaamista. Ei ole helppoa. :D Tämä kyllä kuulosti hyvältä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.