Eyeliner ABC – Eri koostumukset ja levitystavat

eyelinerkamat.jpg

Eyeliner, eli silmänrajaus. Niin pieni, mutta silti valtavan tärkeä osa meikkiä. Luomen rajaus suurentaa silmiä, ja monessa tapauksessa sitoo koko silmämeikin yhteen.

Monet tuskailevat tarkkojen rajausten piirtämisen ja maalaamisen kanssa. Milloin viiva on liian kaukana ripsistä ja milloin taas epätasainen ja sotkuinen. Tämä, kuten niin monet muutkin kädentaitoa vaativat työvaiheet kuitenkin helpottuvat harjoituksen myötä. Eli toistoa, toistoa, toistoa!

Harjoituksia varten annan viisi vinkkiä:

  • Harjoittele rajausta vetämällä ensimmäinen viiva ripsiin nojaten. Tähtää viivasi ylimpään ripsiriviin, äläkä välitä, vaikka väriä osuisi ripsiinkin.
  • Älä yritä tehdä rajausta yhdellä vedolla. Kukaan ei laske, kuinka monesta palasta rajauksesi rakennat! Etsi oikea muoto hahmottelemalla, ja piirrä lopuksi pintaan peittävämpi viiva.
  • Viivoja saa vetää kumpaankin suuntaan. Jos hahmottelet rajauksen sisänurkasta ulospäin, kokeile yhdistää se ulkoa sisäänpäin suuntautuvalla vedolla!
  • Silmäkulman kissarajauksen oikea suunta löytyy, kun nostat leukaa reilusti ylös, ja piirrät viivan alareunan alaluomen kulmasta kohti kulmakarvasi loppua. Laske tämän jälkeen leuka, ja tee toinen veto jolla yhdistät siiven takaisin rajaukseen. (Tämä näkyy useammassakin postauksen videossa.)
  • Älä lannistu, vaikka ensimmäiset 5 kertaa menisivät pieleen – jokainen toisto on lähempänä onnistumista!

Tässä postauksessa esittelen erilaisia eyeliner-koostumuksia ja omia tapojani levittää ko. tuotteet hyvin perinteisellä tavalla esim. päivä- tai iltameikin kanssa. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkikoostumus, eikä toinen ole toistaan parempi. Kyse on aina käyttäjän omista tarpeista ja toiveista.

Näissä videoissa teen melkein jokaiseen jonkinlaisen ”siiven” rajauksen loppuun, mutta se ei tietenkään ole pakollista, tai sovi jokaiselle. Pahoittelen muuten kuvissa ja videoissa törkeän näköisiä kulmakarvojani, minulla on meneillään projekti ;).

rajaus.jpg

Eyelinereista puhuttaessa ei pidä unohtaa, että musta ei ole ainoa olemassa oleva väri! Vaikka tässä postauksessa näkyy pääasiassa mustia viivoja, voi rajauksen erikoisempi väri hyvin olla meikin kiintopisteenä.

Vähemmän meikkaaville ja luonnollisempaa linjaa hakeville taas vinkkaan ruskeista rajaustuotteista, joita löytyy toistaiseksi valitettavan harvoista sarjoista. Luonnollisemman näköinen ruskea rajaus sopii loistavasti myös nudemeikkiin, ja monelle morsiamelle.

Erilaisia rajausmalleista, väreistä ja erikoisemmista tekniikoista voisin tehdä ihan oman postauksensa!

 

Siveltimet

geeli.jpg

Käytän itse päivämeikissäni useimmiten nestemäistä eyelineria, jonka levitän suoraan pakkauksen siveltimellä. Asiakkaille taas käytän yleensä jotain kuvassa näkyvien siveltimien tapaisia tilanteesta, silmän mallista ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Siveltimen tarvitset vain, jos käytät kiinteää tai geelimäistä rajausväriä – tosin sellainen on hyvä olla olemassa varmuuden vuoksi muutenkin.

Leveä viistopäinen sivellin (Make Up Store): Loistava pienille silmille, ja pehmeämpien rajausten piirtämiseen.

Kapea viistopäinen sivellin (Duroy): Parhaimmillaan paksujen ja selkeiden rajausten piirtämisessä, ja toisella siveltimellä tehdyn rajauksen pehmentämisessä.

Taivutettu eyelinersivellin (Cailap By Mariela Sarkima): Perussivellin rajauksille, tällä saa tehtyä oikeastaan minkälaista jälkeä tahansa, riippuen käytetystä tuotteesta. Taivutettu pää helpottaa työskentelyasentoa, mutta vaatii pienen totuttelun.

Synteettinen sivellin (En musita merkkiä, ostettu askartelukaupasta): Sama kuin äskeinen! Vaikka sivellin on kooltaan aika suuri, saa sillä tehtyä tarvittaessa todella pientä jälkeä. Näitä käytän varmasti eniten, sillä näitä on sivellinkotelossa aina mukana useita.

Tussit

//www.youtube.com/embed/PjutKjYP6-0″ width=”560″>

Tussimaiset eyelinerit näyttävät kyniltä, ja niiden käyttäminen on periaatteessa ihan yhtä helppoa! Ongelmaksi muodostuvat yleensä ennen kuivumistaan helposti leviävä koostumus, kuivan ihon pintaan tarttuva tussin kärki ja liian paksu lopputulos.

Erilaisia värejä ja peittoasteita löytyy yhtä monta, kuin tussejakin. Pääsääntöisesti tuotteet ovat kuitenkin rajausväreistä ohuimpia.

tussirimmel.jpg

Tussimaiset tuottet ovat erittäin ohuita ja nestemäisiä, ja ne levitetään huopakynämäisten tussien kärjillä. Kuvassa Rimmel Scandaleyes Thick & Thin liner, jonka kärki ei jousta viivoja piirtäessä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että viivan paksuutta ei voi kontrolloida muulla, kuin kärkeä eri kulmiin kääntämällä.

Kovakärkiset kynät sopivat parhaiten nuorille, ja kaikille niille onnellisille, joiden luomet ovat todella tiukat 😀 Itsellänihän on todennäköisesti joskus edessä luomien leikkaus, jos tulen yhtään isääni.

Kovakärkisten kynien jälki on usein ohuempaa ja läpikuultavampaa.

En lokeroisi tusseja noin yleisesti katsoen parhaiten kestävien rajausten joukkoon, mutta seasta löytyy myös poikkeuksia. Osa tusseista on jopa vedenkestäviä.

lumene1.jpg

Osassa kynistä kärki on puolestaan joustava ja siveltimenomainen. Nämä tuotteet ovat käyttömukavuudeltaan miellyttävämpiä ja sopivat useammalle meikkaajalle. Eri paksuiset viivat onnistuvat helposti, eikä tuote ole niin nestemäistä, että se karkaisi luomella.

Tässä kuvassa käytössä on Lumenen uusi Rasberry Miracle Eyeliner, joka on mielestäni oikein passeli tuote!

clarins2.jpg

Tussimaailman outolintu on puolestaan Clarinsin 3-dot liner, joka on omaan hommaansa oikein hyvä. Ideana on ”tikata” kynällä ripsien tyveä, jolloin rajauksen saa aikaan vaikka peukalo olisikin keskellä kämmentä.

3-dot linerilla saa myös aikaan ”rajattoman rajauksen”, eli väriä pelkästään ripsien tyveen, jolloin ne näyttävät paljon tuuheammilta.

clarins3.jpg

Tuotteen ainoa miinus on erittäin nestemäinen koostumus, joka sotkee helposti. Kämmenselässä näkyvää vuotamista tosin en ole huomannut kertaakaan luomille levittäessä.

tussirajaus.jpg

Geelimäinen Eyeliner Siveltimellä

Geelimäiset rajaukset ovat erittäin kestäviä, mutta kuivahtaessaan vaikeita tai jopa mahdottomia levittää. Purkki kannattaa sulkea HETI ja tiukasti, kun otat tuotetta kämmenselälle tai spaatteliin. Purkeissa on niin paljon väriä, että se ehtii kuivua ennen puoltaväliä, jos kannen jättää auki kerta toisensa jälkeen.

Hyvälaatuinen geelirajaus liukuu luomella mukavasti, ja sillä saa aikaan tarkkaa jälkeä. Geelirajausta voi myös häivyttää tarpeen vaatiessa, ja se on loistava apuväline sumusilmien kanssa.

Käytän geelirajausta oikeastaan aina asiakkaille, eli ehkäpä tämä täyttää lempikoostumuksen vaatimukset!

geeli1.jpg

Käytössä on tällä hetkellä kaksi erilaista geelirajausta, kestosuosikkini M.A.C. Fluidliner, sekä uusi tulokas Bobbi Brownin Gel Eyeliner. Bobbi on ehkä hieman ohuempaa, mutta muuten tuotteet ovat käyttömukavuudeltaan identtisiä.

geeli4.jpg

En ota tuotteita ikinä siveltimellä suoraan rasiasta, vaan spaattelin avulla. Purkki on hyvä bakteeripesäke, enkä tahdo levittää niitä yhtään tarvittavaa enempää 🙂 Tuotteet pysyvät muutenkin pidempään käyttökelpoisina, kun niitä käyttää spaattelin kanssa.

geeli3.jpg

Alemmat viivat on piirretty M.A.C.:illa, ylemmät Bobbi Brownilla.

geelirajaus.jpg

Eyeliner kajalkynällä

Tässäpä rajaus, jota en tee ikinä. Kajalkynä kuuluu minun kirjoissani sisäluomelle, tai alaluomelle tehosteväriksi, enkä vain ole löytänyt tilannetta missä sitä muuten käyttäisin.. Paitsi oikein erikoisen värisiä kyniä pohjustuksena jollekin silmämeikille!

kyna.jpg

Käyttämäni Clarinsin kynä on sopivan kova, jotta sillä voisi periaatteessa piirtää myös tällaisen yläluomen rajauksen, mutta en vain pidä lopputuloksesta. Kajalkynä on muihin linerkoostumuksiin verrattuna eniten sotkeva, sillä sen vahamainen koostumus liikkuu luomien rasvoittuessa, ellei sitä kiinnitä luomivärin avulla.

Oikein pehmeiden kynien kanssa luomivärikään ei oikein auta, vaan iltapäivästä luomivaossa komeilee musta rantu – ei hyvä.

kyna2.jpg

Ohutkin viiva on mahdollinen, mutta ongelma on monella sama kuin kovakärkisessä tussissa – luomen pinta liikkuu liikaa. Yksi kikka on venyttää luomea piirtämisen ajan, mutta päivittäin tehtynä turha venyttely ei tee hyvää herkälle silmänympärysiholle.

kynarajaus.jpg

Nestemäinen Eyeliner

Tämä on se rajaus, minkä teen melkein jokaiseen päivämeikkiin. Nestemäinen eyeliner on yhtä intensiivinen kuin geelirajaus, mutta nopeampi ja siistimpi levittää – kunhan tekniikan oppii! Kannattaa treenata etenkin tuota ”väärään suuntaan” viivan korjaamista.

Nestemäisten eyelinerien huonot puolet ovat ajoittain heikko pysyvyys, ja surkeat siveltimet/vaahtomuovipäät.

Jos päädyt ostamaan nestemäisen linerin, tarkista, että siinä on hyvä ja joustava sivellin – muilla kannattaa heittää vesilintua!

nestemainen.jpg

Oma suosikkini on keväästä asti ollut We Care Iconin Magnetic Eyes -rajausväri, jonka hinta on ehkä 5€ luokkaa. Tuotteen ainoa miinus on täysi vedenkestämättömyys. Kyynel silmäkulmassa + pyyhkäisy = panda.

Tykkään tuotteesta sen muiden ominaisuuksien kuten intensiivisen värin ja todella laadukkaan siveltimen takia kuitenkin niin paljon, että uskallan kutsua sitä luottotuotteekseni.

nestemainen2.jpg

Intensiivistä, tarkkaa ja nopeasti kuivuvaa – win!

mac2.jpg

Hyväksi haastajaksi on tosin noussut M.A.C. Liquidlast eyeliner, jonka sivellin ei tosin ole yhtä laadukas, mutta jälki ihan käsittämättömän kestävää…

mac.jpg

Edes vastalevitetty tuote ei meinannut irrota kämmenselästä Bioderman misellivedellä! Kestävyys on melkein pelottava.

nesterajaus.jpg

Bonuksena vielä nestemäisellä rajauksella tehty tuplarajaus:

Minkä koostumuksen sinä valitset meikatessasi?

p.s. Tiedän, että joukosta puuttuu cake-liner, mutta en omista enää yhtäkään sellaista!! Geelilinerit ovat syrjäyttäneet omassa pakissani perinteisen nappi + vesi -combon täysin, ja päätin siksi jättää sen tämän postauksen ulkopuolelle.

Kommentit (42)
  1. Kiitos niin paljon tästä, kävin tuon Lumenen tussin ostamassa ja toimis hyvin ja oli helppo levittää! ja ystävät kehus miten hienosti oon meikannu, kun seurasin ihan sun ohjeita vaan! Hankin myös yhden sun suositteleman ripsarin, mun silmät on niin pienet et vaikeet löytää hyvää joka ei suttaantuisi menossa, mut hyvin pysys meikki hikisen baari-illankin ! Tällanen ”ei niin paljon ennen meikannut ” on nyt niin kiitollinen avusta! Kiitos sulle tosi paljon Saara :—)

  2. ihana kattoa noin hyvälaatusia kuvia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *