Got Ink?

Saara Sarvas

Olen aina pitänyt itseäni aika epäspontaanina tyyppinä, kunnes tajusin että olen todellisuudessa jotain aivan muuta.. Pohdin ja punnitsin ensimmäisen tatuoinnin ottamista lähemmäs kymmenen vuotta, kunnes sitten leimasin ranteeseeni fanikuvion 10h varoitusajalla :D 

Ensimmäisen minikuvan jälkeen en oikeastaan pohtinut uuden tatuoinnin ottamista kovinkaan paljoa tai tosissani, ennen kuin ensimmäisen kuvan tehnyt Tampereella työskentelevä ystäväni Jessi kysyi, milloin korjataan tatuointi kuntoon (siitä irtosi väriä parantumisvaiheessa). Manse-visiitti osui seuraavalle viikolle, ja samalla kun sovittiin käden korjauksesta kysäisin, tehdäänkö joku toinenkin kuva samaan syssyyn. 

Ideoita oli kysymyksen esityshetkellä 0, mutta parissa päivässä ajatus muotoutui sellaiselle mallille, minkä Jessi saattoi piirtää valmiiksi. 

Tämä postaus on lähinnä pieni tarina ensimmäisestä kunnon tatuoinnistani, johon olen äärimmäisen tyytyväinen. Ennen kaikkea ihmettelen, miten olen pysynyt näin pitkään puhdasnahkaisena? 

Olen suunnitellut ja pohtinut ja meinannut tosissani ottaa vuosien varrella ainakin 5 eri kuvaa. Ensimmäinen oli melko suureellinen labyrinttikuvio selkärankaani pitkin, toinen eräs avain, kolmas fotorealistinen lintu jne. jne. Jälkeenpäin ajateltuna olen aina ollut ihan tyytyväinen, etten lopulta mennytkään penkkiin asti.

 

Siihen se nyt tulisi.. Onko hyvä? On. Ei.. Eikun on. Joo, kyllä! 

Kun aika oli sovittu, aloin pohtia kuvaa.. Melko nopeasti tiesin, että tahdon että kuvassa on vaaka, joka on äitini horoskooppimerkki. Niin kliseistä kuin se onkin, on äiti minulle koko tämän maailman tärkein henkilö. En sinänsä tiedä, mitä iloa tästä tatuoinnista äidille irtoaa, mutta itselleni sen merkitys on silti selvä :D On sillä vaa'alla tietysti aika monta muutakin syvällistä ja hienoa merkitystä, mutta ei nyt jaksa uida niissä syvissä vesissä..

Vaa'an kaveriksi tahdoin puolestaan jotain hyvin "Sapea", ja vesivärihenkiset hattarapilvet yksisarvisineen ovat juuri sitä.

Hyvän idean lisäksi itselleni tärkeä juttu oli kuvan tekijä. Kun joskus huomasin että Irc-Galleriasta (haha) tuttu tyyppi on napannut tatuointikoneen käteensä, taisin sopia ainakin oman pääni sisällä, että hän on se tyyppi, joka ensimmäiset kuvat ihooni joskus piirtää.

Vuosia siihen meni, mutta ehkäpä oli tässäkin yhteydessä ihan hyväkin, että odotin ;)

Dokumentoin muuten koko neulausprojektin hyvin kunnon kameralla, mutta olen tallentanut muistikortin jonnekin aivan väärään paikkaan... Ehkäpä teen niistä throwback-jutun joskus tuonnempana!

 

Ensimmäinen tunti tehtiin viivoja, viivoja ja vähän myös mustaa suhrua sinne tänne.. Tai siis varjostuksia ;D Viivat kuulemma sattuvat eniten, mutta itse en oikein osaa sanoa, mikä tuntui ikävimmältä.. Tuo reiden sivu lienee melko helppo kohta, koska pystyin sulkemaan ihoani hakkaavan neulan kokonaan pois mielestäni, ja sain samalla osakseni Jessin ihmetyksen. En tosin vieläkään tiedä, miksi hän oletti että mä olen jotenkin kivulle herkkä valittaja >:D

Itsehän mä siihen penkkiin olen halunnut, eikä se kipu valittamalla ainakaan helpota. Parempi vain keskittyä muihin juttuihin!

 

Värien alkaessa ilmestyä reiden pintaan, oli hymyssä pidättelemistä. Hattarat, yksisarviset ja kaikki muu ihana. Toivon että nämä elämänarvot säilyvät päässäni ja sydämessäni ihan aina. Kun näin ensimmäistä kertaa valmiin kuvan reidessäni, oli fiilis jotenkin vapautunut. Tuossahan sen on aina pitänytkin olla

Hassua, miten niinkin nopeasti tehty päätös voi tuntua niin oikealta. Intuitio, you did it again!

 

Yhteensä kuvaa nakutettiin ihooni vajaa 3h, jonka aikana pidettiin muutama 5min tauko. Olen edelleen sitä mieltä, että säärien epilointi ensimmäisellä kerralla sattuu enemmän ;D

Tatuoinnin ottaminenhan ei nykypäivänä ole millään tapaa erilaista tai ihmeellistä, mutta jotkut tuntuvat silti suhtautuvan siihen kuin se olisi ultimaattinen sitoutumisen muoto. Ihmiset muuttuvat, iho ja vartalo muuttuvat, elämä rullaa eteenpäin. 

Ei mikään näin kirjaimellisesti pinnallinen lopulta ole kovin vakavaa.

 

Vaikka tällä nimenomaisella tatuoinnilla onkin selvä tarina ja merkitys, en sinänsä allekirjoita ajatusta siitä, että jokaisen tatuoinnin pitäisi merkitä jotain. Nämä kuvat ovat omalla tavallaan vain muistoja niistä hetkistä, jolloin ne on otettu - sellaisia hieman konkreettisempia hakuehtoja työmuistin avuksi :D 

Toistaiseksi uusia tatuointihimoja ei ole ilmennyt, mutta vannomatta paras. Veikkaan mahdollisten tulevien kuvien ilmestyvän iholleni aivan yhtä yllättäen, kuin näidenkin. Kaikenlainen vartalotaide on niin lähellä sydäntäni, että koen tämän vähän pysyvämmän muodon erittäin omakseni.

En kertonut tatuoinnista melkein kenellekään ennen kuin otin sen, vaan tahdoin nähdä ihmisten ilmeet ja aidot reaktiot. Äiti luuli sitä ensin maalaukseksi johon ihastui, ja kun huomasi sen olevan tatuointi, ei mielipidettä enää oikein voinut vaihtaakaan.

Vanhempi siskoni shokeeraantui aluksi täysin, ja samoin kävi parhaalle ystävälleni Juulialle. Erittäin tatuointivastainen Julle joutui kaiken lisäksi julman pilan kohteeksi, kun äidin ehdotuksesta uskottelin ensin kuvan olevan vain maalaus. Paljastuksen jälkeen kauniista maalauksesta ihastunut ääni muuttui haudanvakavaksi tivaamiseksi siitä, puhunko oikeasti totta.

Lopulta Julevi kyykistyi maahan ja yritti hinkata kuvaa irti :DD

 

Koska ollaan kosmetiikkablogissa, pistän lopuksi kehiin pari tuotevinkkiä ;)

Hoidin tatuointiani pääasiassa EasyTattoo -voiteella, josta tykkäsin ainakin tuossa reiden alueella suuresti. Arvasin kuitenkin läträäväni sen loppuun ennen parantumisen loppumista, joten tilasin vihdoin hyvällä syyllä paketin Tattoo Goon hoitotuotteita! Paketti, joka sisälsi perus-salvan, aurinkovoiteen, lotionin ja pesunesteen maksoi britti-ebayn kautta postikuluineen noin 30€.

Tattoo Goota on välillä haukuttu ylihinnoitelluksi, mutta omasta mielestäni hinta oli erittäinkin ok todella riittoisista ja käytössä mukavista voiteista.

Kaikki ostamani tuotteet levittyvät ihanan ohuiksi, imeytyvät hetkessä ja kosteuttavat useita tunteja oliiviöljyn maagisten voimien avulla. Tykkään Tattoo Goon tuotteista käytössä kyllä vielä enemmän, kuin EasyTattoon voiteesta, ja arvelisin näiden olevan varsinkin ohuemmille ihoalueille äärimmäisen mukavia vaihtoehtoja. 

Metallipurkista kaivettava vihreä mönjä on suosikkini, mutta kuvassa näkyvälle aurinkovoiteelle tulee varmasti tänä kesänä myös käyttöä. Stick-mallinen pakkaus on erittäin jees, ja on mahdollista että sitä osuu muuallekin kuin tatuointien päälle!

 

Lotion puolestaan on koostumukseltaan niin ihanasti levittyvää, että mieleni tekee läträtä sitä koko vartalolle. Jatkan kuvien rasvailua tottumuksesta varmaan niin pitkään, kuin vaan jaksan. En usko, että siitä on ainakaan minkäänlaista haittaa.

Mitään tämän suurempia hoito-ohjeita tai ohjenuoria tatuointien ottamiseen/suunnitteluun/tekijän valitsemieen en nyt tässä ala kertoa, koska olen niiden suhteen melkoinen n00b. Tärkeintä lienee etsiä tyyppi, jonka työn jälki miellyttää juuri sinun silmääsi ^_^

Sellainen tarina tällä kertaa!

Vedonlyönti seuraavan tatuoinnin paikasta ja ottohetkestä voidaan pistää käyntiin kommenttiboksissa ;D


p.s. Tatuointini teki siis Putka Tattoon Jessi

p.p.s. Todennäköisestihän otin tatuoinnin vain, että Nata pitäisi mua katu-uskottavampana.

p.p.p.s. Kummityttöni Rebe luulee, että äitinsä Maj:n tatuointi on My Little Ponyilta tuttu söpöysmerkki.. Mitäköhän Rebe tuumaisi tästä kuvasta??

Kommentit

kuukie (Ei varmistettu)

Ihana tuo tatuointi on! Itselläkin löytyy kaksi leimaa, jotka on otettu hetken mielijohteesta ^^ Onneksi kuitenkin tämä isompi kylki kappale oli ideana hautunut monta vuotta, ettei se niin yllättäen tullut. Äiti tosin ei tykkää kummastakaan tatuoinnista ja ekan tatuoinnin kohdalla taisi olla muutamien päivien mykkäkoulu. :D Ensimmäinen kommentti kylki tatskasta taisi olla "Onhan tuo kaunis, mutta olisi kauniinpi jonkun muun iholla.".
Itse oon outo lintu kun ääriviivat eivät ole läheskään yhtä kivuliaita kuin varjostus. Kuulemman se on aina just toistepäin. Onneksi outona on hyvä olla. :)

Senjuska (Ei varmistettu)

Ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta ajattelin, että tiedät vahingoittaako clipsi pidennytkset hiuksia. Olen miettinyt, että ostaisin vaaleita clipsi pidennyksiä, joilla saisin luonnolisiin oransseihin hiuksiini raitoja ilman, että värjään niitä.

hep (Ei varmistettu)

Ei liity mitenkään mihinkään mutta SAARA OLET IHANA ♥. Eipä mulla oikein muuta ollutkaan.
ps. Unicorns gonna unicorn

nansk

Ihan mieletön! Ja todella kaunista jälkeä. Itselläkin on ihan älytön leimakuume, saa nähdä milloin käyn tikkaamassa jotain ihoon :D (hyvä että tulee Tampereelta suosituksia!)

Mii- (Ei varmistettu)

Aivan ihana! :) oon aina vähän vierastanu värillisiä tatuointeja, mutta nyt aloin kyllä haaveilemaan samanlaisista yksisarvisväreistä omaan vanhaan kuvaan mitä olisi pitänyt korjata/jatkaa jo iät ja ajat! Ensin vuorossa on kuitenkin kauan haaveiltu Potter tatuointi, kunhan päätän minne sen haluan laittaa...;)

eviela
NOT A Wonderland

Vitsit, miten upea! Itse olen jo piiiiiiitkäääään miettinyt tatuointia, suht pientä tuonne niskaan. Ajatukseksi vieläkin jäänyt, ehkä joku kerta extempore iskisi minuunkin :D

Lullah

Aivan ihanaa vesivärijälkeä! Pörr! Muutenkin kovin sievä tatuointi. Itse olen pohtinut jonkin aikaa puhalluskukkaa tuohon oikean lapaluun alle. Tai oikeastaan yhtä puhalluskukan siementä, joka kevyesti leijailee tuulen matkassa. Se olisi ehkä 5cm korkea ja mahdollisimman hento ja siro. Odotan kuitenkin vielä tämän ajatuksen kanssa vähän aikaa. En halua peittää vartaloani tatuoinneilla, mutta tuon yhden siron ja hennon tatuoinnin voisin halutakkin. Pitänee fiilistellä vielä :) 

Mimosa

Jessi on kyllä hyvä tyyppi ja tekee hianoi tatskoi! Nimimerkillä kaks vikaa leimaa häneltä.

jermia
Itärajapakolainen

Täytyy varmaan seuraava tatska ottaa Jessiltä, hyvää jälkeä :)

Nata - White Trash Disease

Oot kyl mega ug hc unicorn!!! ;)

HeidiB (Ei varmistettu) http://blackkohl.blogspot.fi

Vautsi! On kyllä upea ja tosiaankin todella sinun näköinen :)

smykkityttö (Ei varmistettu)

Ihan mieletön! Tuo maalausmainen jälki on niin hieno, puhumattakaan siitä, että värit ei olekaan "vain" läiskiä vaan kuvioita.

Emmi L. (Ei varmistettu)

Toi kuva on aivan ihana! Mä oon harkinnut kanssa vaakaa, joka on mun oma horoskooppimerkki, mutta en oo yllärinä saanu aikaseks :D Seuraavaks aion tosin tatskata ranteessa olevan tähden jatkoksi pari pienempää tähteä kuvaamaan äitiä ja isiä ja sitten Æ-kirjaimen jossa yhdistyy mun ja veljen nimikirjaimet :)

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

tattoogirl (Ei varmistettu)

Ooh, rakastan tuota tatuointia D: Mitä sanoisit jos joku (eheh maybe me vuosien päästä) matkisi hieman ja ottaisi tatuointiin tollaset muuten samanlaiset ja samanväriset hattarajutut, paitsi ilman yksisarvisia (ja jokin eri juttu kuin vaaka tuohon päälle tietenkin) koska rakastuin noihin väreihin tuossa, tuollaisen tahtoisin itsekin.

Tuula-Äippä (Ei varmistettu)

Olet rakas, leimoilla tai ilman.

SallaK (Ei varmistettu)

Hah, kävin itse juurikin parisen viikkoa sitten hakemassa itselleni toisen kuvan. Ihan samoja fiiliksiä tässä olen känyt läpi kuin sinäkin ja samoja fiiliksiä kävin läpi ekalla kerrallakin: vitsi tää on hieno, apua mitä mä oon tehnyt?, ei kyllä kaduta yhtään, oisi voinu miettiä vielä kerran... tuossahan tuon kuuluukin olla. Se on kyllä myös jännä ilmiö, että kovin nopeasti noiden olemassaolon ehtii unohtaa. Itse muutaman kerran jopa pelästynyt että miksi mun kyljessä on jotain mustaa, kunnes muistanut että siinähän on se kuva, joka siinä on jo ollut useamman vuoden :)

Mutta varsin sinun näköisesi ja upea kuva. Mitä nyt Jessin töitä kävin katsomassa niin hyvää jälkeä näyttää tekevän. Jos joskus syrjähyppyä "omalta tekijältä" siis miettisin niin voisinpa pistää nimen mieleen :)

Huurrekide (Ei varmistettu)

Hei, ihana tatuointi!
Vuosia ja vuosia olen suunnitellut haluavani vesiväritatuoinnin, mutta olen ymmärtänyt ettei Suomessa ole sen tyylin tekijöitä? Ilmeisesti tämä tekee vesivärityylillä?
Saisiko nimen, vaikka sähköpostiini? :)

Saara S.
Saara Sarvas

Tuosta postauksen lopusta löytyy linkki Jessin kuviin ja yhteystietoihin! Ei ole hänen erikoisalansa, mutta ehkä tuleva sellainen ;)

JanniT (Ei varmistettu)

Mahtava! Kiinnostaa vesiväri-tatskat, ja olis kiva nähdä/kuulla miltä tatska näyttää nykyään? Tosin aikaa ei oo kulunut paljoa tatskasi ottamisesta, joten ei se varmaan ainakaan vielä ole muuttunut juurikaan..?:)

Kommentoi