Halloween 2014: Zombie

sompi1.jpg

Braaaaaiiiinnnnnsssxxxxzzzz……. Ajattelin tällä kertaa tehdä teille hieman nykyaikaisemman zombien, kuin pari vuotta sitten. Tätä tutorialia varten tarvitset:

 • Lateksia
 • Kasvo- tai WC-paperia 
 • Meikkisienen
 • Tekoverta
 • Vaaleaa meikkivoidetta
 • Ruskeaa ja harmaata luomiväriä
 • Piilolinssit, jos siltä tuntuu
   

Yritin taas kerran pitää homman simppelinä ja minulla maskin tekemiseen meni noin 30min. Erona muihin tämän vuoden maskeihin erikoismaskituotteita on käytetty useampia. Lateksia myydään lähes kaikissa naamiaiskaupoissa ja esim. Punanaamion myymä Grimas on mainio paikka sen ostamiseen.

Lateksiallergikot, pysykää kaukana!

Tein tämän tutorialin poikkeuksellisesti yksittäisinä isoina kuvina, että pysytte kärryillä:

sompituto1.jpg

Aloita rajaamalla kaikki alueet, joihin haluat tehdä haavoja/mädäntynyttä ihoa. Tuputa alueiden päälle ja 2-5cm niiden ulkopuolelle ohut kerros lateksia ja anna sen kuivua, tai föönaa se kuivaksi. Lateksi on kuivaa, kun se muuttuu läpinäkyväksi.

Lateksia on helpointa käsitellä kaatamalla sitä muutaman ruokalusikallisen erissä esimerkiksi pakastepurkin kannen päälle. Kuivuttuaan tuote on perkeleen vaikeaa irroitaa kankaista ja karvoista. 

 

sompituto3.jpg

Kun ensimmäinen lateksikerros kuivuu, irroita paperista ohuita kerroksia, jotka asetat seuraavaksi kuivuneen lateksin päälle. 
 

Sompituto4.jpg

Lisää varovasti uusi kerros lateksia paperin päälle, joka kastuu ja kuivuu pinnaksi, jonka voi repiä mukavasti irtonaiseksi ihoksi. Lisää paperikerroksia 2-3 ja muista antaa jokaisen kerroksen kuivua rauhassa! Föönaus on erittäin ok.
 

sompituto5.jpg

Kun olet saanut ihon peitettyä kunnolla, puuteroi lateksinen alue kevyesti. Puuteri estää lateksia tarttumasta itseensä.

 

sompituto6.jpg

Ota käyttöön pinsetit, pienet sakset tai vaikka coctail-tikku, jolla revit lateksiin haluamasi kokoisia reikiä. Työskentele varovasti ja aloita ensin pienistä rei’istä, joita voit suurentaa repimällä lateksia irti ihosta.

 

sompituto7.jpg

Puuteroi jokaisen reiän ”sisäpuoli”, koska edelleen, lateksi tykkää tarttua itseensä..

Suurempien reikien kohdalla voit miettiä, mihin suuntaan tahdot repaleisen ihon roikkuvan. Jos revit jonkun palan liian isoksi tai ”reunan yli”, ei hätää! Lisää vain ohut kerros lateksia siihen kohtaan, mihin tahdot kiinnittää palan ja paina irronnut osa ihoon, kun lateksi on lähes kuivunut.
 

sompituto8.jpg

Levitä seuraavaksi vaaleahko meikkivoide koko kasvoille ja myös lateksiosien päälle. Reunat näkyvät tässä vaiheessa selvästi, mutta SE EI HAITTAA!

 

sompituto9.jpg

Puuteroi ihon pohjasävy ja rupea hommiin!

 

sompituto10.jpg

Ota tummanruskea mattainen luomiväri ja levitä sitä ympäri kasvoja hyvin hentoisin siveltimenvedoin. Itse käytin apunani skunkkisivellintä, mutta mikä tahansa meikkivoidesivellin tai luomivärisivellin toimii – mitä suurempi sivellin, sitä nopeammin homma on valmis.

 

sompituto11.jpg

Syvennä ja sotke ihoa niistä kohdista, joiden kohdalla näet sen tarpeelliseksi. Tämä on fiilisjuttuja – esittämäsi zombie voi olla tuore tapaus, tai liassa ja mudassa ryvettynyt.

Maskeeraa samaan tapaan myös muut näkyvät ihoalueet!!
 

sompituto13.jpg

Itse lisäsin tässä vaiheessa toiseen silmään piilolinssin – piilarit voi tietysti lisätä molempiin silmiin niin halutessaan. Seuraavaksi aletaan leikkiä verellä..
 

sompituto14.jpg

Käytin tässä maskissa kahta eri sävyistä tekoverta. Toinen oli kirkas ja toinen tumma. Levitin ensin tummempaa verta ohuesti kaikkien avonaisten haavojen sisälle ja riekaleiden sisäpintoihin siveltimellä.

 

sompituto15.jpg

Seuraavaksi otin käyttöön hieman karhean meikkisienen ja tuputin kirkkaampaa verta ympäri kasvoja ja lateksiosan rajoja – tässä vaiheessa ne alkavat kadota.

 

sompituto16.jpg

Viimeisenä otin uudestaan käyttöön siveltimen ja tumman veren, jolla tummensin haavojen sisäosat verisemmän näköiseksi ja pistelin kasvoille roiskeen näköisiä pisteitä. Meikäläisen maski alkoi olla aika valmis, mutta tahdoin vielä lisätä kuvia varten yhden jutun..

 

sompituto17.jpg

Nimittäin silmäveren >:D Todella ikävän tuntuinen, mutta kokonaisuuteen ihan oman mausteensa tuova silmätippamainen tuote siis värjää silmät hetkellisesti mustaksi, punaiseksi tai vaikka siniseksi. Tämä tuote lienee kyllä olevan vain ammattilaisten saatavilla.. Eikä se oikeastaan bilemaskissa toimisi, sillä kukaan ei tahtoisi kävellä tunteja tippojen aiheuttaman tunteen alaisena :B

 

sompituto18.jpg

Mutta efekti on mainio 😉 Siitä sitten vaan Zombeilemaan! 

 

Sompi2.jpg

Brrrraaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnsssssss!!!!!!!!

Kommentit (3)
 1. Tuula-Äippä
  1.11.2014, 16:02

  Olipa hauskaa eilen kaupungilla. Aika monella oli Halloween maski. Osa oli onnistuneita ja osa selvästi tarvitsee näitä sun tutoriaaleja. Ja kiitos eilisestä hämäyksestä. Onnistui täydellisesti. Kuten tuo zombiemaskikin.

 2. Hitsit jos ois tullu vaikka 3 tuntia aiemmin, nii oisin voinu hyödyntää tätä yhessä maskissa, mutta ku ei kuulunu, nii piti alkaa tekee muunlaisia preppauksia, kun huomenna teen pari zombiemaskia. Mutta eiköhän noilla mun tuherruksillaki jtn hyvää tuu ja kokeilen tätä sit joskus toiste.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *