Huulimeikkiviikko: Huulten hoitotuotteet

Moi! Koska asiaa ja kysymyksiä on enemmän kuin aikaa, ajattelin paneutua tällä viikolla tarkastelemaan huulia, niiden hoitoa ja meikkausta hieman joka päivä eri kantilta, jolloin postauksistakaan ei tule kilometrien mittaisia.

Aloitetaan perusasioista, eli huulten hoitamisesta. 

huulet.jpg

 

Huulten rohtuminen johtuu altistumisesta auringolle, tuulelle, kylmälle säälle, kuivalle huoneilmalle tai lukuisille muille ympäristötekijöille. Huulet EIVÄT normaalitilassaan kaipaa erillistä rasvausta tai hoitoa, mutta huulivoiteisiin on mahdollista koukuttua ja onpa ilmiöllä oma nettisivunsakin.

 

Hoitotuotteet ihan oikeasti kosteuttavat kudosta, mutta monille siitä ihan fyysisesti kosteasta pinnasta muodostuu ”normaalitila”. Tällöin rasvapurkkiin tulee tartuttua ilman oikeaa syytä. Monet koukuttuneet myös lipovat huuliaan normaalia enemmän ikään kuin kostuttaakseen huulet uudestaan. Syljen vesi vain kuivattaa huulia enemmän ja noidankehä onkin valmis.

 

smacker.jpg

 

Vieroittautuminen kannattaa aloittaa tietoisesti harventamalla rasvausväliä ja vaihtamalla mauttomaan apteekin voiteeseen, jota ei vahingossakaan tule huulilta imeskeltyä. Seinään lopettamisen seurauksena on monta tuskallista viikkoa ja auki revityt huulet. 

 

Huulten hoitotuotteet sisältävät pääasiassa öljyjä ja vahoja erilaisina sekoituksina. Kannattaa ensimmäisenä opetella erottamaan oikeat hoitotuotteet huulia ja ihoa suojaavista tuotteista. Perinteisin ja melkein poikkeuksetta joka taloudesta löytyvä suojatuote on vaseliini, joka on perusmuodossaan sekoitus hiilivetyjä! Eri valmistajien ”vaseliinit” sisältävät kemiallisesti valmistetun petrolatumin (siis suom. Vaseliinin) lisäksi erilaisia värejä ja tuoksuja ja muita ”hoitavia ainesosia”.

vaseliinit.jpg

Vaseliini ei imeydy huuliin tai muualle ihoon. Se ei pysty läpäisemään ihoa ja muhii siksi sen pinnalla, luoden illuusion kosteudesta. Vaseliini siis ei kosteuta, vaan ainoastaan suojaa ja korjaa huulten pintaa kosmeettisesti. Luonnolliset öljyt ja vahat imeytyvät ihoon ja kosteuttavat sen vuoksi tehokkaammin. Tunnetuista ja usein käytetyistä raaka-aineista lähimpänä ihon omia kosteuttajia on sheavoi.

Huulirasvapuikkoihin lisätään usein lisäaineita tuomaan tuotteelle haluttu tuoksu, väri tai maku. Tuotteet eivät ole myrkyllisiä, sillä niitä voi kulkeutua kehoon ahkeralla käyttäjällä vuosien aikana kilokaupalla.

Edellä mainitut lisäaineet saattavat myös allergisoida osaa käyttäjistä, mutta markkinoilla on nykyään useita hypoallergeenisia tuotteita herkkähipiäisillekin.

 

herkat.jpg

 

Omat luottotuotteeni ovat Jane Iredalen Just Kissed’ -huulivoide, carmex -huulivoide sekä luontaistuotekaupoista löytyvä mehiläisvoide. Kaksi viimeistä ovat tehokosteuttajia niihin hetkiin, kun mikään muu ei vain auta.

lempparit.jpg

Just Kissed’ taas on samankaltainen lämpöaktiivinen tuote, kuin Diorin Lip Glow, mutta siihen yhteneväisyydet loppuvatkin. Tuotteet siis muuttuvat huulilla värillisiksi huulten oman sävyn ja ihon lämpötilan vaikutuksesta. Diorin versio on geelimäinen, katoaa huulilta verrattain nopeasti, eikä kosteuta kovin tehokkaasti. JI taas on aiemminkin hehkutetusti miellyttävin tuote, jota huulillani koskaan olen käyttänyt. 

vs.jpg

 

Huomenna on vuorossa tietoisku huulipunista!

 

p.s. Vaseliinia käytetään myös konerasvana, mutta tämä teollisuuden versio tuotetaan ja jalostetaan öljystä, kuten ensimmäinen vaseliini aikoinaan.

 

Kauneus Terveys Iho Meikki
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.