Irtoripsien ABC

ripset1.jpg

Irtoripsien kiinnittämisen näennäisestä vaikeudesta kuulee aina, kun kehottaa lisäämään sellaiset meikkiä viimeistelemään.

Itse käytän irtoripsiä melkein päivittäin osana ”luonnollista” arkimeikkiäni. En jaksa käyttää aikaa monimutkaisiin silmämeikkeihin, mutta pidän hieman näyttävämmästä ja meikastusta lopputuloksesta, jonka saan aikaan irtoripsien avulla. 

Kun meikki on muuten luonnollinen, monet eivät edes huomaa hämmentävän pitkiä ripsiä, tai pidä niitä feikkeinä!

Tässä postauksessa yritän käydä mahdollisimman tyhjentävästi läpi erilaisia irtoripsiä ja niiden kiinnitys- sekä huoltotapoja.

 

Ripsiliimat ja niiden käyttäminen

ripsetduo2.jpg

Onko siellä vielä joku, joka liimaa irtoripsiä pakettien mukana toimitettavilla liimoilla? LOPETA! Pakettien toimivat liimat ovat hassuja poikkeuksia sääntöön, joten vältyt mielipahalta ja irronneilta ripsiltä kun panostat kerran kunnolliseen vaihtoehtoon.

Miniliimat voi tallettaa strassikivien ja muiden pienten koristeiden liimaamiseen, elleivät ne ole kuivuneet purkkeihinsa jo alkuunsa.

Paras ja ainoa käyttämäni liima on DUO, jota myydään ympäri Internetiä ja fyysisissä lokaatioissa ainakin Punanaamiossa, Stockmannilla ja useissa muissa maskeeraustarvikeliikkeissä. DUOn hinta vaihtelee 5-20e välissä myyntipaikasta riippuen. 

 

ripsetduo1.jpg

Itse käytän aina Dark Tonea, joka kuivuu lähes mustaksi. Tavallinen DUO kuivuu värittömäksi, mutta hieman kumisen näköiseksi, eli se vaatii monesti päälleen eyelinerin. Liima pysyy käyttökelpoisena useita vuosia, kunhan tuubista puristaa jokaisella käyttökerralla ulos turhat ilmat ja sen sulkee huolellisesti.

DUOn ainoa miinus on, ettei se sovi lateksiallergikoille. 

 

ripsetliima2.jpg

Lateksipohjaisen DUOn käyttömukavuuden takaamiseksi liima täytyy levittää mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi koko ripsinauhaan. Jos liiman levittää epätasaisesti, se myös kuivuu eri kohdista eri aikaan ja lopputuloksena on huonosti kiinnittynyt ripsi. 

Varmin tapa on puristaa tippa liimaa ripsialustalle ja levittää liima siveltimen pään tai pinnin avulla nauhaan, kuten oikeanpuoleisessa kuvassa.

 

ripsetliima1.jpg

Ripsitupsujen kanssa tärkeintä on lähinnä se, ettei liimaa tule liikaa tai liian vähän. Tähtää keskimmäisen kuvan mukaiseen lopputulokseen.

Liuotinpohjaiset liimat ärsyttävät monen käyttäjän silmiä ja niitä kannattaa käyttää vain, jos haluaa lopputuloksesta useamman päivän kestävän. Liuotinpohjaisella liimalla ripsitupsut kiinnitetään yleensä karvoihin, eikä silmän herkkään ihoon. Nauharipsien kiinnitykseen en suosittele liuotinliimoja laisinkaan.

DUO pitää ripsitupsut paikoillaan parhaimmillaan 3 vrk, mutta ne vaativat viimeisenä päivänä hyvin hellää käsittelyä ja saattavat irrota nukkuessa.

 

Erilaiset nauharipset ja niiden kiinnitys

Edulliset ripset

Huonon liiman jälkeen suurin syy irtoileviin ripsiin ovat huonolaatuiset ripset. Monet edulliset ketjuripsimerkit (H&M, Seppälä jne.) käyttävät ripsien pohjana liian jäykkää siimaa, joka tuntuu helposti epämiellyttävänä pistona silmäkulmassa. Epämiellyttävän tunteen lisäksi edullisimmat ripset irtoavat helposti – varsinkin siitä kirotusta sisäkulmasta. 

Edullisimpien ja helpoimmin saatavilla olevien ripsien käyttämiseen on kuitenkin helppo ja nokkela niksi! Näillä vinkeillä saat tehot irti ripsistä kuin ripsistä.

 

ripsettupsutalku.jpg

 • Irrota ripset paketista ja poista kirkkaat liimaklöntit varovasti nyppimällä
 • Leikkaa ripset 5-10mm pätkiin, kuten kuvassa. Sisäkulmien paloista kannattaa tehdä pienemmät, että ne mukailisivat silmän luonnollista kaarta paremmin.

 

ripsettupsut2.jpg

 • Lisää nämä ripset silmämeikkiisi vihoviimeisenä!
 • Ota ripsitupsu alustasta, dipaa nauha koko matkaltaan liimaan ja anna sen kuivua hetki. Kuivuminen ei ole tällä tekniikalla yhtä tärkeää, kuin kokonaista nauhaa käytettäessä.
 • Aseta tupsu suoraan omien ripsiesi tyveen.
 • Tarkista peilistä, että tupsu on oikeassa kohdassa ja siirry seuraavaan.
 • Voit asettaa tupsut järjestyksessä, jolloin saat aikaan samanlaisen lopputuloksen kuin ripsillä tavallisesti. Vaihtoehtona toimii myös pelkän ulkokulman korostaminen tai useampien ripsien yhdistely ja pidempien ripsien keskemmälle asettaminen. Tämä viimeisin tapa on joskus ristitty ”tähtisilmiksi”.

Tähän tapaan voit siis kiinnittää mitkä tahansa nauharipset.

 

Laadukkaat ripset

Laatu ja hinta eivät aina korreloi, eikä hyvistä ripsistä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. En keksi kovinkaan montaa ripsiparia, joista maksaisin yli 10€ oli tilanne mikä hyvänsä.

Paras hintalaatusuhde Suomessa myytävissä ripsissä on Punanaamion maahantuomissa Ardelleissa! Näitä ripsiä käytän aina töissä ja niitä on kaapissa säilössä kymmeniä pareja. Eri pituisia ja paksuisia malleja löytyy jokaiseen makuun ja ripsiparin hinta on n. 5e. 

 

ripsetluonnolliset.jpg

Tässä omat lempparini luonnollisista malleista, jotka sopivat jokapäiväiseen käyttöön. Nämä eivät näytä ripsissä tippaakaan luonnottomilta. Niiden nauhat ovat tavallista lyhyemmät, jolloin ripset uppoavat omien ripsiesi sekaan!

 

ripsetnayttavat.jpg

Tässä taas lempparit näyttävistä, ilta- ja fantasiameikkeihin sopivista ripsistä. Jotkut tykkäävät näistä jopa päiväkäytössä.

Jos et riehu ripsiesi kanssa (kastelu, saunominen, nukkuminen, reilu hikoilu), voit käyttää samaa paria vähintään 4 kertaa! Katso ohjeet ripsien huoltamiseen postauksen lopusta.

Kaikki Punanaamiot myyvät kaikkia eri malleja ja niitä saa myös tilattua nettikaupasta, jos kauppaa ei ole lähettyvillä. Suosittelen!!

 

ripsetaasia.jpg

Kaikista parhaat kokeilemani ripset ovat aasialaisvalmisteisia ja ehdottomat lempparini ovat nämä Trendiinkin kuvatut Dolly Winkit.

Ylivoimaisia näistä ripsistä tekee nauhan joustavuus, ripsikuitujen kärkeen ohentuva rakenne, ripsien muotoilu ja käyttöikä. Yksi kahden parin paketti maksaa esim. Sasa.com:ista tilattuna n. 11€ + postikulut.

100% rehellisesti sanottuna Ardellit eivät jää laadussa kauas näiden taakse 🙂

 

ripset2.jpg

Tässä Dolly Winkin Dolly Sweet -ripset silmissä.

 

ripsetaasia3.jpg

ripsetaasia2.jpg

Kaikki aasialaiset ripset eivät ole hyviä, vaan niiden kiinnitysnauhat ovat älyttömän paksuja. Näistäkin ripsistä saa mainiota käyttötavaraa, kun kumimaisen nauhan leikkaa kynsisaksilla ohuemmaksi.

Nauharipsien kiinnityksestä tein melko tyhjentävän videon tänne!

 

Muista myös nämä!

 • Parilliset ripset ovat paketissa ”oikeilla puolillaan”, eli oikean puolen ripset kuuluvat oikeaan silmään ja vasemman vasempaan.
 • Ripsien sisänurkat on muotoiltu alkamaan kauniisti, eli lyhennä tarvittaessa vain ulkonurkasta! Poikkeuksena erikoisripset, joiden erikoisuudet ovat kiinni ulkonurkassa.
 • Taivuta ripsinauhaa ennen liimaamista vaikka siveltimen ympärille kierittämällä. Tämä kannattaa tehdä varsinkin, jos silmäsi ovat pienet ja pyöreät!

ripsettaivutus.jpg

 

Erilaiset ripsitupsut ja niiden kiinnitys

Maanantain videossakin nähdyt ripsitupsut ovat ehdottomasti luonnollisin ja huomaamattomin tapa lisätä oman ripsirivistön tuuheutta. 

Tupsut ovat nauhoista poiketen melkoista kertakäyttötavaraa, vaikka olenkin kuullut monenlaisia tarinoita niiden kierrättämisestä. Kuinkakohan monta kiloa muovisista ripsitupsuista on kertynyt jätettä tässä vuosien saatossa? Kaikenmoista sitä tuleekin mietittyä.

Huolellisesti kiinnitetyt ripsitupsut voi hätätilanteessa pitää silmissä useamman päivän, mutta tällöin kasvot kannattaa puhdistaa vain puhdistusliinoilla tai misellivedellä, jolloin silmiä ei tarvitse kastella laisinkaan.

Tämän postauksen videosta voi katsoa tarkemmat kiinnitysvinkit, mutta tässä kuvia erilaisista tupsuilla mahdollisista lookeista:

 

ripsettupsut.jpg

 • Ilman lisäripsiä
 • Vain lyhyitä tupsuja 
 • Lyhyitä ja keskipitkiä
 • Lyhyitä, keskipitkiä ja pitkiä ripsiä

Itse käytän useimmiten vain lyhyitä ja keskipitkiä tupsuja, mutta joihinkin tilanteisiin sopivat röyhkeän pitkät bambiräpsyt, joillaiset saa aikaan vain pisimpien tupsujen avulla.

 

ripsettupsutrivi.jpg

Ripsitupsuja on karkeasti jaoteltuna kahdenlaisia: solmullisia ja solmuttomia.

Ardellin Duralash Naturals -tupsut ovat solmuttomia ja olenkin käyttänyt vain näitä viimeiset 4 vuotta. 

Jos solmuttomat ripset ovat loppu, leikkaan solmullisista ripsistä solmut pois, etteivät ne jää ärsyttäviksi mustiksi nykeröiksi rajauksen päälle.

 

Ripsien irrottaminen ja huoltaminen

Kun käytät hyvää ripsiliimaa ja irrotat ripset varovasti, ne eivät vahingoita omia ripsiäsi. Jos saat liimaa omiin ripsiisi, käytä poistamiseen aina öljypitoista silmämeikinpoistoainetta. 

Jos ripset on kiinnitetty oikein, et kuitenkaan tarvitse poistamiseen mitään muuta kuin sormesi ja korkeintaan ripsiharjan.

 

Nauharipsien irroitus

ripsetpoisto.jpg

Jos käytit paljon ripsiväriä, harjaa ripsiä puhtaalla ripsiharjalla irrottaaksesi ne toisistaan. Jos ripsiväriä on todella paljon, tue ripsiäsi asettamalla sormi ripsirivin yläpuolelle.

Kokeile tämän jälkeen irtoaako ripsinauha luonnollisesti sisä- tai ulkonurkasta ja vedä ripset rauhallisesti irti.

Jos ripset ovat todella tiukassa, käytä silmämeikinpoistoainetta ja anna sen liuottaa ripsiväri kunnolla irti ennen nauhan irti repäisyä. 

 

Ripsitupsujen irroitus

ripsetirroitustupsut.jpg

Jos olet levittänyt tupsujen päälle paljon ripsiväriä, tee sama harjaus, kuin nauharipsien kanssa. Ota sen jälkeen kiinni tarkasti vain ripsitupsujen karvojen päistä ja vedä ulospäin niin että liima venyy irti. 

 

Ripsien puhdistus ja desinfiointi

ripsetpuhdistus.jpg

Jos olet joskus unohtanut irtoripset lavuaarin reunalle, tiedätkin mitä niille käy. Vesi ja ripset eivät sovi yhteen! Jos sinulla on käytössäsi superspesiaalit ripset, joihin on kerääntynyt liikaa mascaraa, mutta ne ovat muuten hyvässä kunnossa, kokeile niiden desinfiointiaineella puhdistamista.

 • Aseta ripset koteloonsa, suihkuta tai kaada niiden päälle mahdollisimman puhdasta desinfiointiainetta niin, että ripset kastuvat.
 • Harjaa sen jälkeen ripsiä pyöröharjalla niin, että ripsivärit irtoavat.
 • Pyyhi viimeiseksi sekä desinfiointiaine että irronnut ripsiväri pumpulipuikolla ja jätä ripset kuivumaan yön yli

 

Jäikö joku vielä mietityttämään, vai selitinkö kaiken tarpeeksi selkeästi?

Kommentit (34)
 1. Liiman Poisto | Yle Uutiset Pohjois Suomi
  24.10.2020, 14:36

  […] Irtoripsien ABC – Saara Sarvas | Lily – Jos liiman levittää epätasaisesti, se myös kuivuu eri kohdista eri aikaan ja lopputuloksena on huonosti kiinnittynyt ripsi. Varmin tapa on puristaa tippa liimaa ripsialustalle ja levittää liima siveltimen pään tai pinnin avulla nauhaan, kuten oikeanpuoleisessa kuvassa. […]

 2. Luomivärin Laitto | Suomen Uutiset
  17.7.2020, 15:34

  […] Irtoripsien ABC – Saara Sarvas | Lily – Irtoripsien kiinnittämisen näennäisestä vaikeudesta kuulee aina, kun kehottaa lisäämään sellaiset meikkiä viimeistelemään. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *