Kuinka opit meikkaamaan?

Saara Sarvas

Tämän päivän postaus on tavallaan aika tynkä ja sisällöltään itsestäänselvä, mutta itse asiaa ajateltuani tajusin, että juuri näinhän se menee! Tämän päivän oppi on siis lahja kaikille, jotka vannovat aina etteivät opi meikkaamaan, vaikka tekevät mitä. 

Törmäsin pari viikkoa sitten vuosien takaiseen tuttavaani Elsaan, jolla on muuten älyttömän kaunis ääni. Jutustelimme niitä näitä, kunnes pääsimme kiinni keskusteluun, joka on naurattanut minua koko viikon ajan. Tuttavani on aina ollut aika opiskelu- ja urheiluorientoitunut tyyppi, eivätkä meikkaamiseen liittyvät asiat ole koskaan olleet prioriteettilistansa kärjessä.

Nyt asia kuitenkin oli aivan toisin ja Elsan meikkausmentaliteetti oli niin huikea, että se on pakko jakaa! Lähtökohtana oli siis nainen, jonka meikkirutiinit ovat melko olemattomat. Kuinka tästä pisteestä päästään siihen, että juhlameikki onnistuu omin käsin täydellisesti ja silmä harjaantuu jopa soveltamaan oppeja uusien lookkien luomista varten? 

Systemaattisesti treenaamalla tietysti!

Elsa kertoi saaneensa ahaa-elämyksen ja alkoi soveltaa opiskeluun ja urheiluun päteviä sääntöjä myös meikkaamisen harjoittelemiseen. Ensimmäisenä päivitettiin välineet ja tuotteet (tämän blogin listaukset ohjenuorana, ihan kuulemma tuotanoinniinniin vain mainitsin...), sitten opiskeltiin eri tekniikoita teorian tasolla ja lopulta siirryttiin käytännön harjoitteluun, joka käsitti ennen erästäkin H-hetkeä viisi täydellistä meikkiä, alusta loppuun asti toteutettuna. 

Nyt joku varmaan jo huokaisi ja mietti, että kenellä nyt moiseen olisi aikaa? Jos jaksat tehdä vaikka tuon viisi toistoa, meikkausnopeutesi kasvaa, lopputulos parantuu ja opit jo siinä ajassa soveltamaan ja rikkomaan opiskeltuja sääntöjä. Mikään treenaaminen ei tuota tulosta yhtä nopeasti, kuin tämä.

 

Saan aina irtoripsiä liimatessani, silmien tai huulten rajauksia piirtäessäni tai hiuksia kihartaessani vastata samaan ihmetykseen: "Miten sä osaat?". Vastaus on sadat ja tuhannet toistokerrat. Onnistuneeseen lopputulokseen tarvitaan käden ja silmän yhteispeliä, eli hyvää koordinaatiokykyä, eikä se mitenkään voi kehittyä, jos toistoja ei tehdä.

Tämän takia kehotankin, että ennen siveltimien, rajaustussien, varjostusvärien ja irtoripsien seinään heittämistä ja kiroamista: Tee itsellesi jonkinlainen opintosuunnitelma. 

Pitäisiköhän tästä tehdä oikein sellainen arkimeikkaushaaste?! :B

Olen tuonne YleX Aamun juontajaksi siirryttyäni alkanut ottaa oikein toden teolla arkimeikkaamisen repertuaariini, sillä vieraita ei ole mukavaa ottaa vastaan aivan niin räjähtäneenä, kuin yleensä.. Tämän tilaisuuden turvin olenkin pistänyt omat vinkkini tehotestiin ja käyttöön ja näitä niksejä, tutorialeja ja muita oppeja löydät helpoimmin sivupalkin tunnisteista varsinkin kohdan "Meikki" ja sen eri alakategorioiden alta.

 

Kannattaa uutta meikkausaikataulua kasatessa muistaa, että pienempi määrä onnistuneita toistoja

opettaa huomattavasti enemmän, kuin kymmenet sinne päin tehdyt rävellykset. 

 

Kommentit

VirpiSL (Ei varmistettu) http://solongcu.blogspot.nl/

Niin totta! Toisinaan tulee kavereita meikkailtua ennen baariin lähtöä ja myöskin itse saa usein kuulla saman kysymyksen jostain rajauksen teosta tai luomivärin häivytyksestä, että miten sen voi saada noin hyvin... - No nimenomaan sillä, että sitä treenaa ja treenaa kerta toisensa jälkeen, kyllä se sieltä sitten tulee! Aika sama se on lajissa kuin lajissa :D Ja sitten on tietenkin erikseen ne kysymykset, että kuinka voit tietää näin paljon jostain meikeistä...? - "No tulee yhden Saaran blogia luettua jonkun verran..." :p
Että tässä vaiheessa sitä voi varmaan kiittää todella hyvästä blogista, joka on kyllä aina se ensimmäinen hakukone, kun joku meikkiprobleema yllättää :)

rosasofias
Ensin kahvia.

Mä oon aina ollu sellanen tyyppi, joka tutkii asiaa, jos haluaa oppia jotai . Toki motivaatiota täytyy joskus ruokkia niiden opeteltavien asioiden kanssa, jotka ei suorilta inspaa. Tästä kyseisestä syystä on kehittynyt juuri meikkaamisessa ja hiusten laittamisessa vuosien varrella todella paljon. Ja syy on juuri ne toistot! Muistan kun halusin kuumeisesti oppia kihartamaan tukan suoristusraudalla ja tuijotin raudan mukana tullutta dvd-ohjetta monta kertaa ja sain aikaseksi vain jotain surkeita yrityksiä kiharoisra. Etsin kuitenkin erilaisia ohjeita Youtubesta ja lueskelin blogitutorialeja. Sitten se vain onnistu lukuisten yritysten jälkeen, kun jaksoin yrittää. Niin käsittämätöntä kuin se onkin, niin edelleen tälläisissä osaamisjutuissa oppi niiden satojenkin toistojen jälkeen pikkujuttuja. Viime viikolla opin tekemään ihan luonnolliset ja löysät kiehkurat, vaikka käytännössä olenkin ne osannut tehdä jo vuosia. 

Ninaus (Ei varmistettu)

Heippa Saara! Mikä mahtaa olla tuo kuvissa näkyvä kajaali? Väri on aivan upea ja haluaisin käydä sitä jossain hypistelemässä :)

Sofiiiii (Ei varmistettu)

Itse olin myös muutama vuosi sitten vielä täysi mämmikoura kaikenmaailman pakkeleiden kanssa. Nyt olen se, joka juhlapäivinä meikkaa kaverinsa ja laittaa kaikkien tukan. Kiitos Saara, opetit ja kannustit minusta taiturin!! <3

ekkaramelli

Hahaa, tuo on niin totta! Itsekin olen aina ollut ns. arkimeikkaaja, eli oikeastaan sama meikki oli sitten arki tai viikonloppu. Omistin oikeastaan vain meikkivoiteen, rajauskynän ja ripsarin. Viime jouluna sain siskoltani lahjaksi MACin luomiväripaletin, koska hän ei kuulemmat voinut uskoa etten käytä luomiväriä (kuulemma, meikkivalikoimani oli myös säälittävä).

Sen jälkeen kuitenkin päätin alkaa kehittyä tässä asiassa. Pikku hiljaa olen ostanut lisää "perusjuttuja" (mm. valokynä!) ja alkanut jopa harjoitella niiden käyttöä! Tämä blogi on useimmiten ollut ohjekirjani, joten suuri kiitos siitä! :) Oikeastaan on ollut tosi hienoa huomata, että osaa sittenkin meikata! Varsinkin kun olen aina hokenut "ettenmääosaamitäänmeikata".

Onhan se kuitenkin ihan hienoa, että pystyy tarvittaessa vähän kohentelemaan omaa ulkonäköä. Itse ainakin tykkään näyttää huolitellulta! :)

kaikki keinot käyttöön (Ei varmistettu)

Löysin ratkaisun irtoripsien ongelmaan; en siis saa vasempaan silmään niitä laitettua kun vasemmalla kädellä en osaa ja oikealla on hankala yltää. Tajusin, että minulla on käsikoordinaation ammattilainen kotona, hitsaaja asentaja poikaystävä, joka kädenkäänteessä liimasi irtotupsut kauniiseen riviin ihan vain ohjeilla, että ota oikeasta silmästä mallia. Homma meni niin näppärästi että saa ens kerralla liimailla molemmat silmät.

Lullah

Hyvä, kun muistutit tästä hyvin yksinkertaisesta asiasta! Lupauduin kaverille meikkausopettajaksi ja mietenkin mitä pitää muistaa :) On mielenkiintoinen iltapäivä luvassa loppuviikosta siis. Mä niin rakastan sitä kun saa jonkun huomaamaan uusia puolia itsestään, kun joku toinen tutkii kasvoja ja hiuksia ja tekee niille jotain <3 Tein kaverille tuossa pari viikkoa sitten kampauksen ja hän häkeltyi täysin, kun se sopi hänelle kuin nenä päähän, eikä hänellä ollut koskaan käynyt vastaava mielessäkään! Se oli niin hauskaa. 

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Niin totta! Itselläni on meikkisivellin pysynyt luontevasti näpeissä jo jonkin aikaa, suoristusrauta ei niinkään. Niinpä rupesin viime vuonna harjoittelemaan kampausten tekemistä ihan tosissani, ja niin se vaan kerta kerralta helpottuu :) Jopa lettikampaukset alkavat sujua! Vaikka tän blogin ja monen youtube-vlogin tutoriaalit ovat tosi hyviä, itse jotenkin hiffasin suoristusraudalla kiharoiden tekemisen vasta kun pyysin omaa kampaajaa näyttämään kädestä pitäen miten se onnistuu.

Femma (Ei varmistettu)

Mä oon ollu aina ihan käsi meikkaamisessa. En vaan jaksa ja juurrun helposti tuttuun ja turvalliseen. Viime keväänä halusin kuitenkin meikata edes jotenkin arkimeikkiä kivemmin omiin ylppäreihini, eli alotin treenaamisen. Ylppäreitä (teko)syynä käyttäen ostatin äitillä uusia meikkejä ja välineitä ja harjottelin. En kuitenkaan säännöllisesti tai mitenkään hartaudella. Opin laittamaan luomiväriä edes jotenkin. Nykyisin mun meikkaustaidot on päässy sille tasolle, että musta on tullu meikkivoidenatsi. Oon pohjastani tosi tarkka ja käytän sen tekemiseen aikaa. Luomiväreilyä harjottelen vieläkin aktiivisen epäaktiivisesti... Seuraavaks tuleekin vuoroon rajaukset!

carina (Ei varmistettu)

Kannatan ehdottomasti jonkin sortin Makeup for Dummies -juttusarjan aloittamista! Itse olen onneton tunari mitä tulee melkein kaikkeen kauneudenhoitoon, joten paluu perusjuttuihin ei olisi pahitteeksi :D

Laura2 (Ei varmistettu)

Mmmmmikä tuo ekan kuvan varjostusjuttu on???? Sävy näyttää täydelliseltä &lt;3___&lt;3

mminttunen (Ei varmistettu)

Heeeeiiii Saara, koska saataisiin uusia tutorialeja? Ei ole ollut pitkiin aikoihin kuin tuotearvosteluja ja tekemisiäsi, mutta tutot on jääneet kokonaan unholaan. Would appreciate those - haetaan uutta inspistä! :)

Kommentoi