Kulmakarvojen ABC: Muotoilu erilaisilla tuotteilla

Saara Sarvas

Kulmakarvat ne vaan ovat ja pysyvät ajankohtaisina! Kun tapaat uuden ihmisen, kiinnität tajuamattasi huomiota kaikkiin hänen kasvonpiirteisiinsä, erityisesti silmien alueeseen ja myös kulmakarvoihin. Ilmeikkäät, huolitellut, ylihuolitellut ja huolittelemattomat kulmakarvat aiheuttavat tunteita meissä jokaisessa. (Toisissa alitajuisia ja toisissa hyvinkin konkreettisia ;)) 

Kulmat muuttuvat vuosien ja vuosikymmenten mukana ja ovat isossa osassa määrittämässä kunkin muotikauden meikkilookkia. Kauniisti muotoillut kulmat voivat olla jopa meikin ainoana painopisteenä, mutta tavallisesti ne lähinnä viimeistelevät silmämeikin ja tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja raamikkuutta.

Monet kuitenkin muotoilevat kulmiaan itselleen vääränlaisilla tuotteilla, eikä lopputulos ole kovin luonnollinen tai edes meikkaajalle itselleen mieluisa. Vaihtoehtoja on enemmän kuin arvaisi, eivätkä ne kaikki sovi jokaiselle!

Tästä postauksesta löydät:

 • Vinkit oikean sävyn valintaan
 • Ohjeet erilaisten tuotteiden käyttämiseen
 • Klassiset virheet kulmien meikkaamisessa

 

Sävyn valinta

Hyvä nyrkkisääntö on valita kulmakarvojen väri tyvikasvun mukaan! Tällöin sävystä ei koskaan tule liian tumman näköinen. Hiuksiaan mustaksi värjäävien kannattaa kuitenkin pitäytyä tummanruskeissa, vaikka tyvestä pukkaisikin  kultaisia haituvia!

Platinablondit voivat valita vaalean ja kylmän hiekanharmaan ja muut vaaleahiuksiset hieman neutraalimman hiekanruskean.

Kulmakarvavärin sävy kannattaa pitää kylmänä tai neutraalina, elleivät hiuksesi ole selkeästi punapigmenttiset joko luonnostaan tai väripurkin ansiosta. Muista kuitenkin, että jos punaisissa hiuksissasi on tumma tyviväri, kannattaa kulmiin valita tyven sävyinen tuote.

Muista myös se, että sävy näyttää kulmiin levitettynä aina asteen tummemmalta, kuin kämmenselässä. 

 

Siveltimet

Kulmakarvoja on helpointa muotoilla viistopäisellä siveltimellä. Sekä synteettiset että luonnonkarvaiset siveltimet sopivat työskentelyyn, sillä molemmilla saa omanlaistaan jälkeä. Viisto muoto on tärkeä, koska samalla siveltimellä saa kätevästi väritettyä kulmaa suuremmalta alueelta, tai siveltimen käyttökulmaa vaihtamalla piirrettyä tarkempia rajoja kulman ylä- ja alareunaan. Viistolla kulmalla on myös helpompi piirtää luonnollisen näköisiä viivoja.

Luonnonkarvaisella siveltimellä jälki on pehmeämpää, mutta jos sivellintä kostuttaa hieman, saa jäljestä tarkempaa.

Synteettiset siveltimet ovat monesti napakampia ja niillä on helpompi tehdä yksittäisiä karvamaisia viivoja sekä puuterimaisten että geelimäisten tuotteiden kanssa.

Ylläolevassa kuvassa parhaat kulmasiveltimet omaan käyttööni ovat toinen, kolmas ja neljäs vasemmalta laskettuna! Näitä siveltimiä käytän sekä itselleni, että asiakkaille. Ne ovat tarpeeksi tiiviitä kärjestään, mutta silti mukavan joustavia käyttää.

 

Kulmien siistiminen ja oikean muodon etsintä

Tässä taas kerran klassinen "oikeaoppinen" kulmakarvan muoto, jonka voi etsiä linjaamalla siveltimen kiinni nenänpieleensä. Kulmakarva alkaa linjassa nenänpielen kanssa, korkein kohta saadaan kun sivellin käännetään pupillin ulkoreunan alle ja sopiva pituus, kun sivellin käännetään silmänurkan viereen. 

Se, kuinka paksut, ohuet, huolitellut tai luonnolliset kulmistaan haluaa tehdä on jokaisen ikioma valinta! Siistin ja harmonisen näköiset kulmista saa silloin, kun noudattaa näitä kolmea pääpistettä edes suurpiirteisesti.

Kaikkien kulmakarvat eivät tietenkään taivu tähän siipimalliin, vaikka mitä tekisi. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on toimia omien kasvojen ehdoilla. Monelle sopii loistavasti juuri omiin kulmiin kasvava luonnollinen muoto siistittynä versiona.

Muista siis nämä: 

 • Myös kulmien päältä saa nyppiä

 • Kulmia saa tarvittaessa lyhentää niin loppu- kuin alkupäästä

 • Kulmakarvoja saa leikata (harjaa karvat ylöspäin ja leikkaa liian pitkät kärjet kynsisaksilla)

 • Uutta muotoa etsiessä nypi yksi karvarivi kerrallaan ja vaihda kulmakarvaa aina rivin välissä

 • Käy säännöllisesti katsomassa itseäsi suuremmasta peilistä, tai ota itsestäsi kuva suoraan edestä päin. Näin et ala nyppiä liikaa!

 • Älä tiputa pinsettejä kovalle alustalle! Ties mitä magiaa tähänkin liittyy, mutta olen tuhonnut muutamat loistavat pinsetit pitkällä pudotuksella kivilaattojen päälle. Sen jälkeen ne eivät vain ole entisensä.

 

Omien kulmieni muoto on melko vakiintunut, mutta ne ovat viimeisen parin vuoden aikana alkaneet harventua akusta, sekä lopusta. Pitänee etsiä testiin jonkinlainen brow-enhancer.

 

Puuterimaiset tuotteet

Mikä tahansa oikean sävyinen luomiväri sopii puuterimaiseksi kulmatuotteeksi, mutta klassikoksi noussut Make Up Storen Tri Brow -minipaletti on hinta-laatu-kesto -suhteeltaan hyvä ostos. Tuote säilyy käyttökelpoisena käytännössä juuri niin pitkään, kuin sitä on jäljellä ja kolmella sävyllä saa sekoitettua sopivat sävyt jokaiselle käyttäjälle.

Jos ostat luomivärin puuterimaiseksi kulmaväriksi, etsi tuote jossa on mahdollisimman vähän talkkia ja joka ei varise. Varisevat värit tarttuvat helposti karvoihin, vaikka tarkoitus on saada väri ihoon asti.

 

 1. Muista meikkivoidetta levittäessäsi pyyhkäistä sitä myös kulmakarvojen alueelle. Puuterimaiset värit eivät tartu kovin hyvin putipuhtaalle iholle.

 2. Kokeile harjata kulmakarvat ensimmäiseksi alaviistoon, jolloin saat mahdolliset kolot paremmin näkyviin.

 3.  Väritä ensin koko kulmakarva vaalealla sävyllä, mutta häivytä väri hennoksi n. 0,5cm kulmakarvan alusta, ettei ilmeestä tule liian jykevä.

 4. Ota astetta tummempaa sävyä ja piirrä karvankasvun suuntaisin vedoin piirtoja, jotka näyttävät yksittäisiltä karvoilta.

 5. Voit kostuttaa sivellintä hieman, jolloin tarkkojen karvojen piirtäminen on helpompaa.

 6. Harjaa kulmat läpi, jolloin ylimääräiset värit irtoavat karvoista ja lopputuloksesta tulee luonnollisemman näköinen.

Lisämateriaalia pohjavärin värittämiseen.

 

Kenelle?

Vaaleakulmaisille, huomaamatonta lopputulosta etsiville, aloittelijoille

 

Kynät

Erilaisia kulmakyniä on yhtä monta, kuin valmistajaa. Yleisimmät niistä ovat kovat, pehmeät ja tussimaiset kynät, joiden seasta löytyy sopiva jokaiselle.

 

Tussimaisella kynällä (M.A.C. Penultimate Brow Marker) saa helposti aikaan superohutta jälkeä ja ne sopivat luonnollista lopputulosta haluaville ja aukkoja täyttäville. Valitettavasti tussien sävyt ovat monesti liian punertavia.

Pehmeät ja vahamaiset kynät (Maybelline Master Shape) sopivat tuuheakulmaisille, jotka haluavat kulmiinsa väriä ja kevyttä muotoa. Pehmeä vahamainen väri tarttuu myös karvoihin ja ne on helppo harjata lopuksi haluttuun muotoon. Suomalaiset hennot kulmat eivät tarvitse erikseen geeliä, tai lakkaa karvojen kiinnittämiseen.

Kovat kynät (Shu Uemura Hard Formula) sopivat loistavasti vaaleakulmaisille ja alottelijoille, sillä väriä ei tule vahingossakaan liikaa! Kovasta kynästä ei irtoa puhtaalle iholle juuri mitään, mutta kosteutetulla iholla jälki näkyy hentona. 

 

Pehmeä kynä

 1. Levitä kosteusvoidetta tai meikkivoidetta myös kulmakarvan alueelle.

 2. Väritä kulmaväriä lyhyin karvamaisin vedoin koko kulmakarvan alueelle.

 3. Harjaa Kulmat läpi, jolloin väri levittyy tasaisesti ja karvat irtoavat ihosta.

 4. Viimeistele ja lisää kynää mahdollisiin aukkokohtiin.

 

Tussimaisella ja kovalla kynällä toimiminen on täysin samanlainen, mutta väri tarttuu suoraan ihoon, eikä lainkaan karvoihin. Kulmat kannattaa silti harjata lopuksi! 

Ylemmässä kuvassa tussilla täyetyt kulmat ja alemmassa kovalla kynällä.

 

Tässä vielä lähikuva tussin käyttämisestä aukkojen paikkaamisessa! Harjoittele ensin tekemään ohuita viivoja kämmenselkääsi ja piirrä niitä sitten halutulle alueelle karvojen kasvusuunnan mukaisesti. 

Omat viivani kulkevat kulmakarvan alussa lähes pystysuoraan, mutta alkavat kaartua sivulle, kun karvojen kasvusuunta muuttuu.

 

Kenelle? 

Mukavuudenhaluiselle, kaikenmuotoisille ja -värisille kulmakarvoille

 

Geelimäiset tuotteet

Geelimäisiä tuotteitakin on kahdenlaisia:

 • Kulmiin harjattavat ja karvat paikoilleen kiinnittävät geelit
 • Kulmien maalaamiseen tarkoitetut geelit

 

 

Versio 1: Kulmiin harjattavat tuotteet

 1. Harjaa väritön geeli kulmiin niin, että karvat nousevat ensin ohimoa kohti.

 2. Anna karvojen kuivahtaa muutama sekunti ja harjaa kulman yläreuna siistiksi.

 3. Valmista!

 

 1. Testasin myös ensimmäistä kertaa testiin saatua IsaDoran Color&Shape -kulmakarvageeliä, missä tosiaan on väriä! 

 2. Harjaa tuote ensin kulmiin lopusta alkuun liikkuen. Näin saat väriä myös karvojen tyviin!

 3. Harjaa tämän jälkeen karvat takaisin ruotuun.

 4. Valmis!

 

Kenelle?

Kaikille joilla on jo valmiiksi hyvän muotoiset kulmat, superluonnollista lopputulosta tai pientä sävyä kaipaaville

 

Versio 2. Kulmiin siveltimellä levitettävät tuotteet

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä MUFE:n vedenkestäväksi kuivuvat kulmakarvageelit. Nämä tuotteet ovat avain kaikista luonnollisimman näköiseen lopputulokseen ja käytön harjoittelu on tosiaan sen arvoista! Useista eri sävyvaihtoehdoista saa sekoitettua lukemattoman määrän sävyjä, jolloin yksien kulmien käsittelyyn voi käyttää kolmea tai neljää eri tummuutta.

Halutessaan geeleillä voi piirtää kokonaan uudet, muutaman metrin päästä täysin luonnollisilta näyttävät kulmat. 

 

Näitä geelejä on helpoin käyttää tarkan synteettisen siveltimen kanssa ja sopivaa vetotarkkuutta ja tuotteen määrää kannattaa ehdottomasti harjoitella kämmenselkään. Piirretyt vedot ovat jälleen kerran karvamaisia!

 

 1. Aloita levittämällä meikkivoide myös kulmakarvan alueelle.

 2. Piirrä vaaleimmalla sävyllä karvamaisia vetoja koko kulman alueelle. Älä väritä koko kulman pohjaa, tai lopputuloksesta tulee palkkimainen.

 3. Sekoita hieman tummempi väri ja piirrä noin puolet edellistä vähemmän uusia karvoja koko kulman alueelle. 

 4. Ota siveltimeen viimeisenä tumminta väriä ja piirrä muutamia viimeisteleviä vetoja luodaksesi viimeistellyn lopputuloksen.

 

Ja tässä vielä lähis Make Up For Everin geeleillä muotoillusta kulmasta. Superluonnollisen näköinen, eikö? Samalla tuotteella on muuten tehty myös aloituskuvan luonnollinen look ;)

 

Kenelle?

Taiteilijasieluille, kulmakarvojen muotoiluun omistautuneille, haasteita pelkäämättömälle

 

Ei näin!

Ja viimeisenä muutamia lookkeja, joihin käyttäjä saattaa helposti sokeutua.. Ylhäältä alas:

 • Monotoninen palkki: Näkyy varsinkin kulmakarvapaletin juuri ostaneilla ja siitä innostuneilla.. 

 • Klassinen siittiö: Tätä en ole koskaan ymmärtänyt.. Kulmakarva ei ikinä ala pallosta. Paitsi ehkä sirkuksessa.

 • Vain osaksi piirretty kulma: Kulmia ei ehkä ole jaksettu nyppiä, joten korostetaan vain tätä yläreunaa?

 • Sliipattu toukka: Vähän kuin sellaiset tarrat?

 • Ohut kaari: Tällainen look saa kantajansa helposti hämmästyneen näköiseksi. Antakaa karvojen kasvaa pari viikkoa ja muotoilkaa ne uudestaan!

 

Huomenna onkin vuorossa mun koottu kulmakarvahistoria. Arvatkaa, mitkä kaikki edellämainituista sieltä löytyy?

p.s. Yritän etsiä erilliseen postaukseen vinkkejä erilaisten kulmien muotojen käsittelemiseen, mutta siihen asti yrittäkää pärjätä näillä! Minulla on valitettavasti vain yhdet kulmakarvat, joista voin ottaa kuvia ja mitä muotoilla.

p.p.s. Mitä tykkäätte mun Frida -tulkinnasta? ;)

Kommentit

stellanen (Ei varmistettu)

Ahahaah en kestä noita vikoja kuvia:DD huomista postausta ootellessa. Kiitos tästä, oot paras!

Vieras (Ei varmistettu)

ihan sika hyvä postaus! sperm brows on kulmakarvatyylien ehdoton wtf!!??- edustaja :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipas perusteellinen ja kiva juttu. Ja Frida-tulkinta on loistava.

toukkakulma (Ei varmistettu)

Mulla on tommoset melko toukkamaiset kulmat :D Ei kylläkään sliipatut tai iha nuin rajut. En itekkään kamalasti tykkää mutta ei näistä parempiakaa saa jos haluaa että jotain näkyy, kummallakin puolella karvat tosi harvassa ja loppupäätä ei ole ollenkaan vaikka miten yritän kasvassaa ja nyppiä vaan tosi alhaalta. Möh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Harmittaa kovasti kun Lumene ryssi ennen niin loistavalaatuisen, puolikovan kulmakynänsä. Nyt ko. kylmakynän jälki on aivan liian pehmeä. Tuleeko mieleen markettimerkeistä edes hieman entistä Lumenea vastaavaa?

RiinaM (Ei varmistettu)

"Harmittaa kovasti kun Lumene ryssi ennen niin loistavalaatuisen, puolikovan kulmakynänsä. Nyt ko. kylmakynän jälki on aivan liian pehmeä."

Todellakin!! Mulla on vielä sellainen nysä jäljellä sitä vanhaa kynää, itken kun se loppuu! Mäkin otan mielelläni vastaan suosituksia vastaavanlaisesta kynästä (ei tarvi olla markettimerkki) mikäli jollain on tietoa. <3

Ihana toi Frida. :-*

Harvakulma (Ei varmistettu)

Isadora:lla on tosi hyvä kulmakynä, tarpeeksi kova ja hyvät sävyt.

mymmelixx (Ei varmistettu)

Myös Dermosilin kulmakynä on sopivan puolipehmeä, ja nyt tullu takas ihan täydellinen vaalee kylmä sävy joka sopii ainakin mun perinteisen suomalaisen harmaaseen hius- ja kulmien väriin :) plus on todella edullinen!

VierailijaA (Ei varmistettu)

Mä en oo mistään löytäny sellasta oikeasti kovaa kynää. Onko vinkkejä? En kuitenkaan haluais maksaa paria kymppiä kulmakynästä. Oon naturelli punapää, ja mun kulmat on täysin värittömät... Joku vaalea lämmin sävy, kova kynä. Kellään mitään ideaa? :/

Harvakulma (Ei varmistettu)

Isadora. Maksaa tosin muistaakseni noin 18 euroa, mutta koska on kova, kestää myös pidempään. Suosittelen!

Vierailija (Ei varmistettu)

KIITOS!!!!!

Annakaisa (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta! Toi Frida-tulkinta on mahtava! :) Mulla on tosi kettumaiset kulmat, yksi karva on paksu ja lasimainen, pituuttakin karvassa riittää huimasti, mutta sitten ne pahaiset karvat kasvaa harvassa eli kerran ku nyväset väärästä kohtaa ni koloa pukkaa :S Oon aika vaalea, tyvi on sellasta seiskan tummusta, mutta ripset ja kulmat ovat luonnostaan hyvinkin tummat, joten en oikein ole löytänyt oikean väristä kulmatuotettakaan.. Tällä hetkellä mulla on käytössä toi Lumenen värillinen vaha. Oisko sulla heittää mitään hyviä vinkkejä, mitä tehdä näiden omien kulmieni kanssa? Leikkaanko säännöllisesti vai annanko rehottaa ettei tuu koloja, nypin nykyään kerran viikossa ylimääräiset pois..
Sitten oisin kaivannut vastausta tohon Mischic 3D postaukseen, kyselin ripsarista, että varsiseeko se, kun on säänkestävä ei vedebkestävä. Kiitsaa :)

iiiiiiiiiiita (Ei varmistettu)

Oho, kuulostat kaksoisolennoltani! :D

Mada (Ei varmistettu)

Kiitos paljon! Tosi hyvä postaus!!:) Yhtä asiaa olen miettinyt jo vähän aikaa. Miten ihmeessä pehmeän kulmakynän saa teroitettua? Itselläni tuhoutuu aina puol kynää, kun yritän teroittaa sitä. Tykkäisin paljonkin lumenen harmaantuskeasta k-kynästä, mutta kynä tuhoutuu aina teroitettaessa. :( Onko mitään vinkkejä?:)

Vierailija (Ei varmistettu)

"Klassinen siittiö" :D

vierailija (Ei varmistettu)

Mun ongelmana on, että toisen kulmakarvan loppupään karvat sojottaa ylöspäin, enkä oikeasti tiedä, miten saisin ne kuriin. Onko sulla vinkkejä tähän, kun mun toinen kulmakarva ei noudata mitään normaaleja luonnon lakeja :D

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kiitos tästä! Mielettömän kattava ja järjettömän hyvä postaus. Tälläisiä on ilo lukea! Frida Kahlot herättivät melkoista hymistelyä täällä. :D

http://keyword-love.blogspot.fi/

jj (Ei varmistettu)

Ihana frida!!

Vierailija123456 (Ei varmistettu)

Toi Frida Kahlo kuva on iha loistava! Ja kiitos postauksesta, tää aihe on ehottomasti yks mun suosikki-inhokeista :D

mee (Ei varmistettu)

yksi kulmakarvanatsi ilmoittautuu! paha tapani on arvostella ihmisten kulmia ja omiini suhtaudun pakkomielteisesti :D miksi klassisia siittiöitä näkee niin paljon??!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Taidatte olla Fridan kanssa ainoat ihmiset joille yhteen kasvaneet kulmakarvat sopii :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Upee Frida! Ja hauska ja hyödylline postaus taas, kiitos :)

Vierailija (Ei varmistettu)

WOW SAARA MIKÄ FRIDA!!!!!!!! Aivan uskomattoman ihana ja hieno ja taitavasti tehty frida, katsoin ekaksi että siinä on itse Cahlo!!

Saara S.
Saara Sarvas

stellanen, Mä pohdin, onko jossain kuvaa mun alkuperäisistä puskista.. Nekin oli melkoiset >:D

 

Vieras, Joo, oon jotenkin aina pohtinut, miten ne päätyy siihen? Onko aluksi ollut ihan hyvä kulma ja sitten käy... Mitä? :D

 

Vierailija, Mahtavaa, siihen pyrittiin, molemmissa kategorioissa ;)

 

toukkakulma, Voi toukat! Kokeile ensi kerralla vaihtaa kovempaan kynään ja treenaa niiden karvojen piirtämistä! Uskon, että tykkäät lopputuloksesta enemmän :)

 

Vierailija, Voi Lumene.. Viimeaikoina en ole markettien kulmakyniä testaillut, mutta voin tehdä vakoilukierroksen kun seuraavan kerran piipahdan stockalla tai sokoksella :)

 

RiinaM, No musta aika hyvää jälkeä saa M.A.C.:in simppeli Eye Brows -niminen superohut kynä. Sävyt ovat hyvät, väriä irtoaa, mutta tuntuma on napakka ja tarkka.

 

VierailijaA, Hmm oletkos kokeillut kulmien värjäämistä? Refectocililla on olemassa punainen väri, joka ruskeaan sekoitettuna näyttää aika kivalta punapäillä ^_^ 

 

Vierailija, OLE HYVÄ!!!!!!

 

Annakaisa, Kääk, tiedän tasan tarkkaan millaisista kulmista puhut.. Pahimmillaan tuommoiset alkavat vuotaa verta, jos nyppäisee jonkun karvan irti vähän turhan innokkaasti >:D Onni onnettomuudessa, kevyen saksimisen ja tarpeeksi tumman kovan kulmakynän kanssa kulmasi ovat varmasti parhaimmillaan!

Ja mulla ei ole MSCHIC ainakaan sellaisen 6h aikana varissut, ei edes kuntosalilla! Toisaalta, ehkä olen pyyhkinyt varisseet palaset hien mukana? :D

 

Mada, Klassikkotemppu: Heitä kynä 10min ajaksi jääkaappiin tai pakastimeen ja teroita vasta sitten ^_^

 

Vierailija, Kyllähän niihinkin löytyy niksinsä! Käypä ostamassa Cutrinin Hair Glue -purkki ja vauvojen hammasharja. Luit ihan oikein :D Purista kämmenselälle pieni nokare hiusliimaa ja hankaa sitä hammasharjaan. Harjaa tämän jälkeen kulmat ojennukseen niin, että pidät karvoja aloillaan 5-10sec, että tuote ehtii asettua :)

 

JonnaH., Ihana kuulla, että upposi! :)

 

jj, Ihana jj!

 

VIerailija123456, Suosikki-inhokki, loistava termi :DD

 

mee, Huh, pistetään joku kulmakarvabaari pystyyn ja tarjotaan siittiökulmille akuuttia muotoiluapua?

 

Vierailija, Se on vaan aliarvostettu trendi ;)

 

Vierailija, Kiva jos sait tästä jotain apua :)

 

Vierailija, Hahah, päähänpistos siis kannatti toteuttaa!

AIAK (Ei varmistettu)

Frida oli ericool! Mun ongelma on todella harvat kulmat joiden karvat on tosi pitkiä, paksuja ja ihan tumman ruskeita. Nyppäset yhenki väärän karvan niin on kolo, saksilla yrität muotoilla niin jää niinku neulasia vaan pystyyn ja koloja taas. Lisää niitä kasvaa kaikkialle muualle ku siihen mihin haluis.
Mitä hittoo niille ny voi tehä!?

aud (Ei varmistettu)

Repesin tolle Fridalle. :D

Tällaista kulmakarvapostausta oon odottanut! Voisitko vielä antaa vinkkejä pitkäkarvaisten, alussa todella tiuhaan ja lopussa todella harvaan kasvavien kulmien muotoiluun? Ja entä jos kulmat ovat hieman tummemmat kuin tyvikasvu? Pitäisikö silloin valita kulmiin niiden oma sävy? En osaa paremmin kuvailla, mutta toivottavasti ymmärsit, mitä tarkoitan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on itselläni TODELLA pitkiä kulmakarvoja, ja jotenkin noi sakset hieman epäilyttää, niin voisitko antaa vinkkejä, kun niitä voi kuulemma lyhentää kulmakarvatrimmerilläkin. Onko kannattavaa?

Saara S.
Saara Sarvas

AIAK, Kuulostavatpa pirullisilta! Kokeile suraavan kerran leikatessasi leikata hieman viistoon, josko asettuisivat hieman kauniimmin. Kannattaa myös kokeilla leikata vai muutama hassu millimetri, se tekee jo paljon ja koloja ei näy niin helposti :)

 

aud, Jos kulmat ovat luonnostaan hieman tummemmat ja ne sopivat kokonaisuuteen, niin antaa palaa vain! Yleensä ongelma on päinvastainen, mutta luonnostaan tummakulmaisille ne monesti sopivat kuin nappi otsaan :)

Kannattaa treenata juuri tuota yksittäisten karvojen piirtämistä ja paksuntaa loppuosaa niiden ja hyvän kynän, tai tuollaisen MUFE:n geelin avulla. Etuosaan on vaikeampi tehdä luonnollisen näköisiä karvoja!

 

Vierailija, Sakset ovat oikeasti ihan turvallinen vaihtoehto, vaikka hurjalta kuulostavatkin! :) Kokeile ottaa vaikka ihan kunnon kampa, millä nostat karvat irti ihosta. Kammat ovat yleensä melko paksuja, eli se toimii ns. tallana, etkä leikkaa karvoja vahingossa liian lyhyiksi! Aloita millistä ja harjaa karvat aina välissä alas lopputuloksen tsekkaamiseksi.

dea (Ei varmistettu)

Muutitko silmien värin photarilla vai onko sulla piilarit :)
Ja mikä on tuo ihana tausta Fridalla?! :O
Muutenkin hyvä kulmapostaus. Jostain luin, että puskat alkavat paksuuntua taasen. Mietin viitsisikö näitä omia kasvattaa vai olisiko vain tyytyväinen nykyiseen.

Saara S.
Saara Sarvas

dea, Photarilla tällä kertaa, mutta piilareitakin löytyy kaapista ^_^ Fridan taustalla on Klaus Haapaniemen Frog and the Moon -seinätarra!

tui001 (Ei varmistettu)

palkkikulmilla mennään.. haluisin luonnollisemmat ja sitä yritäkin harjoitella, mutta kulmani ovat alkupäästä tosi harvat ja keskenään vielä erimalliset. hirveen vaikeeta, mutta ilman kulmakarvoja näyttää vaan ihan kauheelta.

Annakaisa (Ei varmistettu)

Kiito Saara vinkistä! Tosiaan nää panahiset vuotaa helposti, sillä karva on paksua ja toisekseen ihan pikkiriikkisetkin karvan alut pilkottaa ikävästi, kauheen nätti sänki tossa naamassa välillä. Noo ristinsä kai kullakin, näillä mennään. Mulla muuten varmasti olis tollaset Kahlot ellen nyppis omiani :D
Tarvinnee ostaa kokeiluun tota 3D:tä sen verran hyvältä kuulostaa!

\aura (Ei varmistettu)

Onko kulmien sävyä mahdollista vaalentaa hieman esim jollakin värillisellä geelillä, tai onko jotain muuta keinoa saada kulmista inan vaalemmat? Kulmien värjääminen tietysti, mutta mitä mieltä olet kulmien vaalentamisesta itse kotona?

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulle sanoi virolainen nuiva kosmetologi, etten saisi nyppiä kulmakarvan yläpuolelta, sillä ajan myötä kulmat ns. valuvat alaspäin, joka näyttää tyhmältä..?

Saara S.
Saara Sarvas

tui001, Treenaa sitä yksittäisten karvojen piirtämistä! Se on monen entisen palkkikulman pelastus. Kannattaa myös piirtää se "palkki" pohjalle todella haalealla ruskealla ja siihen päälle sitten ne karvat. Näyttää miljuunasti luonnollisemmalta ja tykkäät lopputuloksesta varmasti enemmän ^_^ 

 

Annakaisa, Kääks.. Kai olet sijoittanut hyviin pinsetteihin? Tweezermanit on vaan paras sana, kun niillä saa nypättyä irti jopa ne puolen millin karvat, jotka vasta meinaavat näyttää epäsiisteiltä :D

 

\aura, Kampaajilla on kikkakolmosena vaalentaa kulmat vaalealla kylmän sävyisellä kevytvärillä, jolloin karvat eivät muutu oransseiksi, vaan luonnollisen sävyisiksi. En kyllä jotenkin uskaltaisi suositella kaupan värien kulmiin sotkemista millään muulla kuin omalla vastuulla.. :B

 

Vierailija, Hurjia auktoriteetteja nuo nuivat kosmetologit ;) Pelko pois, hajakarvat ja muotoa selkeästi rikkovat rivit kannattaa poistaa hyvillä mielin kulmien yläpuoleltakin, mutta koko kulman ohennus kannattaa tehdä tuttuun tapaan sieltä alapuolelta!

tarul (Ei varmistettu)

Pakko kyllä arvostaa, teet suorastaan hyvän lehtiartikkelin tasoisia postauksia! Elä koskaan lopeta :)

pikku enkeli (Ei varmistettu)

onks toi isadoran kulmakarvageeli parempaa kuin lumenen osaatko sanoa?lumenen on hyvää mut se harja osa liian paksu..oliskohan tos ohuempi?

Maano (Ei varmistettu) http://own-special-place.blogspot.fi

Tuntuu iha hirveeltä kun tykkää omista kulmakarvoista ja ne löytyy tuolta "EI NÄIN" kategoriasta :DD

Laura-- (Ei varmistettu)

Heippa! Ja kiitos mahtavasta postauksesta! Mulla on itelläni sellanen ongelma joka alkoi ku kävin ekaa kertaa nyppimässä ja värjäämässä kulmat kosmetologilla. Hän huomautti kulmien eri korkeudella olemisesta ja sen jälkeen olen itsekkin asian huomannut. Asiaa ei helpota se että toisen kulmakarvan alkupäässä on arpi joka saa kulmakarvan alun matalammaksi ja se alkaa aivan liian kaukaa...

Pääongelma on että arpvessa ei pysy mikään :( käytössä kulmakynä jolla piirrän alkuun pehmeät rajat korkeuseroa tasoittamaan ja sitten "väritän" goshin kulmapaletilla...Olisko sulla joku vinkki mikä noista yllä nähdyistä vaihtoehdoista sopis parhaiten, Asian häiritsevyys on sitä luokkaa että olen harkinnut kulmien kestopigmentointia sillä aamulla menee kulmiin eniten aikaa :--(

http://meanwhileintre.blogspot.fi/

Meh (Ei varmistettu)

Hei mulla on yks kikka kolmonen pehemän kulmakynän terottamiseen, jonka äiti joskus opetti, pakastin! Aamulla ihan hetkeksi kynä pakkaseen ja terotin hoitaa homman paljon helpommin :)

Elena / Kauniimpi maailma.blogspot.fi (Ei varmistettu) http://kauniimpimaailma.blogspot.fi

Aivan mahtava postaus. :) Ja tuo Frida-tulkinta, haha :D Oikeasti hieno, mutta hauska.
Kulmakarvat on kyllä yksi monimutkaisimmista meikattavista loppujen lopuksi.. tai pitää olla tosi varovainen, ettei mene överiksi.

Vierailija-Alina (Ei varmistettu)

Tosi kiva, että jaksat tehdä tämmösiä teemapostauksia, niinkuin poskipunastakin. Tykkään paljon! Omistan puuterimaisen kulmapaletin (Gosh), mutta taidot on hakusessa kun ei ennen oo semmosta ollu enkä Lumenen kulmakynääkään osaa käyttää niin siispä meen naturellina, sentään nypin ja se on ihanaa puuhaa. Mulla on harmaan-vaaleenruskeen väriset kulmat, eli aika vaaleet. Ehkä rohkaistun tästä postauksesta ja harjoittelen yksinäni. Joskus tuntuu vaan että omalla silmällä on hankala sanoo että onko se nyt hyvä vai ei. En meinannu eka hokata että se oot sinä tossa alotuskuvassa, hehe. Noi väärintehdyt kulmat oli kans hauskoja. Kiva postaus! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ainoa, mikä noista nou-nou -kuvista toimii pienellä varauksella on tuo viiva/korostus kulman yläreunassa. Sen täytyy olla vaan tosi hento ja hyvin lähellä kulmakarvojen omaa sävyä - ainoastaan aavistuksen ryhdistämässä kulmakarvojen ylälinjaa. Lisa Eldridge käytti tuota jossain videossaan - ja itsekin teen tempun silloin kun on kiire saada karvat edes jotenkuten ojennukseen :D

annev (Ei varmistettu)

\o/ (hän viittaa kaksi käsin) tää niinku ilmoittautuis kulmakarvamalliksi jos on vielä tarvetta :)

kulmis (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä! Se vaan on harmi, kun teininä kerran nyppi kulmat superohuiksi, kun se oli niin hyvä idea. Just, hyvä minä! Näin 10 v jälkeen hieman harmittaa...eli olisin ehkä kaivannut vielä vinkkejä meille, jotka joudumme hieman enemmän piirtämään kulmamme esiin, kun on niitä karvoja enää niin vähän jäljellä ettei siinä riitä aukkojen paikkaaminen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Koen kamalaksi ongelmaksi tuon oikean kulmavärin löytämisen. Olen blondi, ja omat kulmat ovat vaaleat ja ripset luonnostaan lähes näkymättömät. Olen onnistunut tähän mennessä löytämään ainoastaan sellaisia vaaleita kulmakyniä, jotka taittavat punaiseen. En haluaisi mitään oranssihtavia kulmia itselleni, vaan nimenomaan kylmään taittuvat vaalean ruskeat. Osaisitko suositella jotain tiettyä sävyä?

Lumenen ruskea kulmakarvageeli näyttää hyvälle mun naamassa, mutta koska kulmien malli ei ole mikään superhyvä, ei tuo geeli ole paras ratkaisu.

mymmelixx (Ei varmistettu)

Ainakin mulle toi Dermosilin vaalea kulmakynä on ollu tarpeeks vaalea, kun omat kulmat luonnostaan hiukan tummahkot enkä oo halunnu niitä tummentaa entuudestaan kun hiukset on vaaleet. Veikkaisin, että toimis vaaleisiin kulmiin hyvin, jos ei pieni tummentuminen haittaa. Ja tää on siis tosi hyvä kylmän sävynen ollu mun mielestä, kylmin vaalee mitä oon tähän mennessä löytänyt.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon kysyny tän silloin kymysyspostauksessa mutta kun omaan melkein mustat kulmat ja haluisin ne ruskeaksi mutta ne ei millään värjäydy kotikonstein, että olisiko neuvoja vai joudunko menemään ammatti-ihmiselle? :)

Minnasus (Ei varmistettu)

Ma kaipaisin kulmakarvojen meikkaamisvinkkeja sellaisille joilla on tosi harvat lahes olemattomat kulmakarvat. Itse siis kuulun tahan joukkoon. Kaytan kylmakynaa kulmien muotoiluun ja lopuksi pehmennan niita puuterimaisella kulmavarilla. Jotenkin vaan tuntuu, etta lopputulos on aina aika piirretyn ja epaluonnollisen naköinen vaikka vuosia olen tata tehnyt ja tavallaan osaankin homman ihan hyvin. Oon tosi kateellinen kaikille joilta löytyy karvat omasta takaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

HAHAHA, repesin Fridalle heti alkuun! Ihan loistava. Muutenkin hieno postaus, perusteellinen ja informatiivinen. Muistan piirtää jatkossa karvoja, ok!

Pages

Kommentoi