Kulmakarvojen ABC: Muotoilu erilaisilla tuotteilla
Kulmakarvat ne vaan ovat ja pysyvät ajankohtaisina! Kun tapaat uuden ihmisen, kiinnität tajuamattasi huomiota kaikkiin hänen kasvonpiirteisiinsä, erityisesti silmien alueeseen ja myös kulmakarvoihin. Ilmeikkäät, huolitellut, ylihuolitellut ja huolittelemattomat kulmakarvat aiheuttavat tunteita meissä jokaisessa. (Toisissa alitajuisia ja toisissa hyvinkin konkreettisia ;))
Kulmat muuttuvat vuosien ja vuosikymmenten mukana ja ovat isossa osassa määrittämässä kunkin muotikauden meikkilookkia. Kauniisti muotoillut kulmat voivat olla jopa meikin ainoana painopisteenä, mutta tavallisesti ne lähinnä viimeistelevät silmämeikin ja tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja raamikkuutta.
Monet kuitenkin muotoilevat kulmiaan itselleen vääränlaisilla tuotteilla, eikä lopputulos ole kovin luonnollinen tai edes meikkaajalle itselleen mieluisa. Vaihtoehtoja on enemmän kuin arvaisi, eivätkä ne kaikki sovi jokaiselle!
Tästä postauksesta löydät:
- Vinkit oikean sävyn valintaan
- Ohjeet erilaisten tuotteiden käyttämiseen
- Klassiset virheet kulmien meikkaamisessa
Sävyn valinta
Hyvä nyrkkisääntö on valita kulmakarvojen väri tyvikasvun mukaan! Tällöin sävystä ei koskaan tule liian tumman näköinen. Hiuksiaan mustaksi värjäävien kannattaa kuitenkin pitäytyä tummanruskeissa, vaikka tyvestä pukkaisikin kultaisia haituvia!
Platinablondit voivat valita vaalean ja kylmän hiekanharmaan ja muut vaaleahiuksiset hieman neutraalimman hiekanruskean.
Kulmakarvavärin sävy kannattaa pitää kylmänä tai neutraalina, elleivät hiuksesi ole selkeästi punapigmenttiset joko luonnostaan tai väripurkin ansiosta. Muista kuitenkin, että jos punaisissa hiuksissasi on tumma tyviväri, kannattaa kulmiin valita tyven sävyinen tuote.
Muista myös se, että sävy näyttää kulmiin levitettynä aina asteen tummemmalta, kuin kämmenselässä.
Siveltimet
Kulmakarvoja on helpointa muotoilla viistopäisellä siveltimellä. Sekä synteettiset että luonnonkarvaiset siveltimet sopivat työskentelyyn, sillä molemmilla saa omanlaistaan jälkeä. Viisto muoto on tärkeä, koska samalla siveltimellä saa kätevästi väritettyä kulmaa suuremmalta alueelta, tai siveltimen käyttökulmaa vaihtamalla piirrettyä tarkempia rajoja kulman ylä- ja alareunaan. Viistolla kulmalla on myös helpompi piirtää luonnollisen näköisiä viivoja.
Luonnonkarvaisella siveltimellä jälki on pehmeämpää, mutta jos sivellintä kostuttaa hieman, saa jäljestä tarkempaa.
Synteettiset siveltimet ovat monesti napakampia ja niillä on helpompi tehdä yksittäisiä karvamaisia viivoja sekä puuterimaisten että geelimäisten tuotteiden kanssa.
Ylläolevassa kuvassa parhaat kulmasiveltimet omaan käyttööni ovat toinen, kolmas ja neljäs vasemmalta laskettuna! Näitä siveltimiä käytän sekä itselleni, että asiakkaille. Ne ovat tarpeeksi tiiviitä kärjestään, mutta silti mukavan joustavia käyttää.
Kulmien siistiminen ja oikean muodon etsintä
Tässä taas kerran klassinen ”oikeaoppinen” kulmakarvan muoto, jonka voi etsiä linjaamalla siveltimen kiinni nenänpieleensä. Kulmakarva alkaa linjassa nenänpielen kanssa, korkein kohta saadaan kun sivellin käännetään pupillin ulkoreunan alle ja sopiva pituus, kun sivellin käännetään silmänurkan viereen.
Se, kuinka paksut, ohuet, huolitellut tai luonnolliset kulmistaan haluaa tehdä on jokaisen ikioma valinta! Siistin ja harmonisen näköiset kulmista saa silloin, kun noudattaa näitä kolmea pääpistettä edes suurpiirteisesti.
Kaikkien kulmakarvat eivät tietenkään taivu tähän siipimalliin, vaikka mitä tekisi. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on toimia omien kasvojen ehdoilla. Monelle sopii loistavasti juuri omiin kulmiin kasvava luonnollinen muoto siistittynä versiona.
Muista siis nämä:
-
Myös kulmien päältä saa nyppiä
-
Kulmia saa tarvittaessa lyhentää niin loppu- kuin alkupäästä
-
Kulmakarvoja saa leikata (harjaa karvat ylöspäin ja leikkaa liian pitkät kärjet kynsisaksilla)
-
Uutta muotoa etsiessä nypi yksi karvarivi kerrallaan ja vaihda kulmakarvaa aina rivin välissä
-
Käy säännöllisesti katsomassa itseäsi suuremmasta peilistä, tai ota itsestäsi kuva suoraan edestä päin. Näin et ala nyppiä liikaa!
-
Älä tiputa pinsettejä kovalle alustalle! Ties mitä magiaa tähänkin liittyy, mutta olen tuhonnut muutamat loistavat pinsetit pitkällä pudotuksella kivilaattojen päälle. Sen jälkeen ne eivät vain ole entisensä.
Omien kulmieni muoto on melko vakiintunut, mutta ne ovat viimeisen parin vuoden aikana alkaneet harventua akusta, sekä lopusta. Pitänee etsiä testiin jonkinlainen brow-enhancer.
Puuterimaiset tuotteet
Mikä tahansa oikean sävyinen luomiväri sopii puuterimaiseksi kulmatuotteeksi, mutta klassikoksi noussut Make Up Storen Tri Brow -minipaletti on hinta-laatu-kesto -suhteeltaan hyvä ostos. Tuote säilyy käyttökelpoisena käytännössä juuri niin pitkään, kuin sitä on jäljellä ja kolmella sävyllä saa sekoitettua sopivat sävyt jokaiselle käyttäjälle.
Jos ostat luomivärin puuterimaiseksi kulmaväriksi, etsi tuote jossa on mahdollisimman vähän talkkia ja joka ei varise. Varisevat värit tarttuvat helposti karvoihin, vaikka tarkoitus on saada väri ihoon asti.
-
Muista meikkivoidetta levittäessäsi pyyhkäistä sitä myös kulmakarvojen alueelle. Puuterimaiset värit eivät tartu kovin hyvin putipuhtaalle iholle.
-
Kokeile harjata kulmakarvat ensimmäiseksi alaviistoon, jolloin saat mahdolliset kolot paremmin näkyviin.
-
Väritä ensin koko kulmakarva vaalealla sävyllä, mutta häivytä väri hennoksi n. 0,5cm kulmakarvan alusta, ettei ilmeestä tule liian jykevä.
-
Ota astetta tummempaa sävyä ja piirrä karvankasvun suuntaisin vedoin piirtoja, jotka näyttävät yksittäisiltä karvoilta.
-
Voit kostuttaa sivellintä hieman, jolloin tarkkojen karvojen piirtäminen on helpompaa.
-
Harjaa kulmat läpi, jolloin ylimääräiset värit irtoavat karvoista ja lopputuloksesta tulee luonnollisemman näköinen.
Lisämateriaalia pohjavärin värittämiseen.
Kenelle?
Vaaleakulmaisille, huomaamatonta lopputulosta etsiville, aloittelijoille
Kynät
Erilaisia kulmakyniä on yhtä monta, kuin valmistajaa. Yleisimmät niistä ovat kovat, pehmeät ja tussimaiset kynät, joiden seasta löytyy sopiva jokaiselle.
Tussimaisella kynällä (M.A.C. Penultimate Brow Marker) saa helposti aikaan superohutta jälkeä ja ne sopivat luonnollista lopputulosta haluaville ja aukkoja täyttäville. Valitettavasti tussien sävyt ovat monesti liian punertavia.
Pehmeät ja vahamaiset kynät (Maybelline Master Shape) sopivat tuuheakulmaisille, jotka haluavat kulmiinsa väriä ja kevyttä muotoa. Pehmeä vahamainen väri tarttuu myös karvoihin ja ne on helppo harjata lopuksi haluttuun muotoon. Suomalaiset hennot kulmat eivät tarvitse erikseen geeliä, tai lakkaa karvojen kiinnittämiseen.
Kovat kynät (Shu Uemura Hard Formula) sopivat loistavasti vaaleakulmaisille ja alottelijoille, sillä väriä ei tule vahingossakaan liikaa! Kovasta kynästä ei irtoa puhtaalle iholle juuri mitään, mutta kosteutetulla iholla jälki näkyy hentona.
Pehmeä kynä
-
Levitä kosteusvoidetta tai meikkivoidetta myös kulmakarvan alueelle.
-
Väritä kulmaväriä lyhyin karvamaisin vedoin koko kulmakarvan alueelle.
-
Harjaa Kulmat läpi, jolloin väri levittyy tasaisesti ja karvat irtoavat ihosta.
-
Viimeistele ja lisää kynää mahdollisiin aukkokohtiin.
Tussimaisella ja kovalla kynällä toimiminen on täysin samanlainen, mutta väri tarttuu suoraan ihoon, eikä lainkaan karvoihin. Kulmat kannattaa silti harjata lopuksi!
Ylemmässä kuvassa tussilla täyetyt kulmat ja alemmassa kovalla kynällä.
Tässä vielä lähikuva tussin käyttämisestä aukkojen paikkaamisessa! Harjoittele ensin tekemään ohuita viivoja kämmenselkääsi ja piirrä niitä sitten halutulle alueelle karvojen kasvusuunnan mukaisesti.
Omat viivani kulkevat kulmakarvan alussa lähes pystysuoraan, mutta alkavat kaartua sivulle, kun karvojen kasvusuunta muuttuu.
Kenelle?
Mukavuudenhaluiselle, kaikenmuotoisille ja -värisille kulmakarvoille
Geelimäiset tuotteet
Geelimäisiä tuotteitakin on kahdenlaisia:
- Kulmiin harjattavat ja karvat paikoilleen kiinnittävät geelit
- Kulmien maalaamiseen tarkoitetut geelit
Versio 1: Kulmiin harjattavat tuotteet
-
Harjaa väritön geeli kulmiin niin, että karvat nousevat ensin ohimoa kohti.
-
Anna karvojen kuivahtaa muutama sekunti ja harjaa kulman yläreuna siistiksi.
-
Valmista!
-
Testasin myös ensimmäistä kertaa testiin saatua IsaDoran Color&Shape -kulmakarvageeliä, missä tosiaan on väriä!
-
Harjaa tuote ensin kulmiin lopusta alkuun liikkuen. Näin saat väriä myös karvojen tyviin!
-
Harjaa tämän jälkeen karvat takaisin ruotuun.
-
Valmis!
Kenelle?
Kaikille joilla on jo valmiiksi hyvän muotoiset kulmat, superluonnollista lopputulosta tai pientä sävyä kaipaaville
Versio 2. Kulmiin siveltimellä levitettävät tuotteet
Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä MUFE:n vedenkestäväksi kuivuvat kulmakarvageelit. Nämä tuotteet ovat avain kaikista luonnollisimman näköiseen lopputulokseen ja käytön harjoittelu on tosiaan sen arvoista! Useista eri sävyvaihtoehdoista saa sekoitettua lukemattoman määrän sävyjä, jolloin yksien kulmien käsittelyyn voi käyttää kolmea tai neljää eri tummuutta.
Halutessaan geeleillä voi piirtää kokonaan uudet, muutaman metrin päästä täysin luonnollisilta näyttävät kulmat.
Näitä geelejä on helpoin käyttää tarkan synteettisen siveltimen kanssa ja sopivaa vetotarkkuutta ja tuotteen määrää kannattaa ehdottomasti harjoitella kämmenselkään. Piirretyt vedot ovat jälleen kerran karvamaisia!
-
Aloita levittämällä meikkivoide myös kulmakarvan alueelle.
-
Piirrä vaaleimmalla sävyllä karvamaisia vetoja koko kulman alueelle. Älä väritä koko kulman pohjaa, tai lopputuloksesta tulee palkkimainen.
-
Sekoita hieman tummempi väri ja piirrä noin puolet edellistä vähemmän uusia karvoja koko kulman alueelle.
-
Ota siveltimeen viimeisenä tumminta väriä ja piirrä muutamia viimeisteleviä vetoja luodaksesi viimeistellyn lopputuloksen.
Ja tässä vielä lähis Make Up For Everin geeleillä muotoillusta kulmasta. Superluonnollisen näköinen, eikö? Samalla tuotteella on muuten tehty myös aloituskuvan luonnollinen look 😉
Kenelle?
Taiteilijasieluille, kulmakarvojen muotoiluun omistautuneille, haasteita pelkäämättömälle
Ei näin!
Ja viimeisenä muutamia lookkeja, joihin käyttäjä saattaa helposti sokeutua.. Ylhäältä alas:
-
Monotoninen palkki: Näkyy varsinkin kulmakarvapaletin juuri ostaneilla ja siitä innostuneilla..
-
Klassinen siittiö: Tätä en ole koskaan ymmärtänyt.. Kulmakarva ei ikinä ala pallosta. Paitsi ehkä sirkuksessa.
-
Vain osaksi piirretty kulma: Kulmia ei ehkä ole jaksettu nyppiä, joten korostetaan vain tätä yläreunaa?
-
Sliipattu toukka: Vähän kuin sellaiset tarrat?
-
Ohut kaari: Tällainen look saa kantajansa helposti hämmästyneen näköiseksi. Antakaa karvojen kasvaa pari viikkoa ja muotoilkaa ne uudestaan!
Huomenna onkin vuorossa mun koottu kulmakarvahistoria. Arvatkaa, mitkä kaikki edellämainituista sieltä löytyy?
p.s. Yritän etsiä erilliseen postaukseen vinkkejä erilaisten kulmien muotojen käsittelemiseen, mutta siihen asti yrittäkää pärjätä näillä! Minulla on valitettavasti vain yhdet kulmakarvat, joista voin ottaa kuvia ja mitä muotoilla.
p.p.s. Mitä tykkäätte mun Frida -tulkinnasta? 😉
Moikka ja kiitos loistavasta postauksesta! Mulla on aina ollu ongelma kulmakarvojen kanssa. Olen blondi, joten kulmakarvat on ihan värittömät ja toisekseen ne ei kasva kovin laajasti joten niiden muotoilu on ihan turhaa. Mistä saisin itelleni tilattua noita Mufen tuotteita? Tuntuu ettei niitä löydä! Ja Oulun pohjois puolella ei vissiin liikkeitäkään oo..
Kiitos jo etukäteen kovasti! Sinun kautta oon löytäny blogien ihmeellisen maailman 🙂
-Tanja
Heii, pystysitköhän auttamaan minuu pikkuisen? Mie oon ehtiny hirmusen pitkään hyvää kulmaväriä itelleni enkä oo vielä tähän päivään mennessä semmosta löytäny! Miulla on ihan vaaleat hiukset ja iholtani oon mahdottoman kalpea. Oon aina ostanu vaaleimpia mahdollisia värejä, mutta silti ne on joko liian punertavia tai muuten vaan aivan väärän värisiä! Oisko siulla suositella mitään semmosta millä saisin nää haituvat vähäsen parempaan kuosiin? 😀