Meikkaajan paras ystävä – Garnier Micellar Cleansing Water
Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Garnier
Muistan edelleen ensimmäisen päivän, jolloin kohtasin miselliveden. Olin meikannut aamulla erään Suomessa vierailleen artistin ja jäin vahtimaan hänen meikkiään hotellin aulaan. Paikalla oli myös artistin hiustaiteilija, joka poisti edellisen illan meikkejään eräällä legendaarisella ransakalaisella misellivedellä ja mä ihmettelin suu auki tuon taianomaisen ja erehdyttävästi puhtaalta vedeltä näyttävän tuotteen voimia.
Kyseistä misellivettä käytin tuon tapahtuman jälkeen kaksi suurta pulloa, mutta enää en joudu vaivaamaan Pariisiin lentäviä ystäviäni, koska olen löytänyt ihan CityMarketeista ja Tokmanneista löytyvän korvikkeen, joka toimii aivan yhtä hyvin – ainakin omien testieni perusteella.
Garnierin Micellar Cleansing Water on noin vuoden ajan myynnissä ollut tuote, joka on tiivistettynä yhden askeleen täydellinen vedetön puhdistus, joka poistaa kaiken meikin iholtasi. Se sopii rasvoittuvimmasta akneihosta aina herkimmällekin ihotyypille, eikä se vahingoita ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa.
Periaatteessa sinun ei tarvitse tietää tästä tuotteesta mitään muuta, kuin tämä: Se toimii. Jos kuitenkin tahdot ymmärtää uutta parasta ystävääsi misellivettä hieman pintaa syvemmältä, lue toki myös loput postauksesta.
Kertaan nyt, ettei kenenkään tarvitse kysyä ja ihmetellä. Tuote puhdistaa jopa vedenkestävästä meikistä ja muusta liasta huulet, silmät, kasvojen ja vaikka vartalon ihon jos tarvis. Sitä ei tarvitse huuhdella, eikä se hankaa tai ärsytä ihoa edes tuoksullaan (jota siis ei ole), vaan päinvastoin rauhoittaa.
Kuten jo kerroin, misellivesi puhdistaa iholta pienellä vaivalla raskaankin meikin ja se on yksi niistä syistä, jonka takia omassa pakissani on aina pullollinen tätä nimenomaista vettä tai sarjan uutuutta, misellivesiliinoja. En oikeastaan tiedä, onko muille tuotteille enää tämän jälkeen tarvetta, sillä miselliteknologia hoitaa ihan kaiken.
Mutta mikä onkaan miselli? No, se on erilaisista molekyyleistä muodostuva pallon muotoinen klusteri, jonka osasissa on hydrofiilinen ja hydrofobinen pää. Ne osaset ovat siis niitä molekyylejä ja molekyylit puolestaan kovalenttisten sidosten yhdistämiä atomeja. En nyt tällä lukiokemiallani mene sen syvemmälle protonien, neutronien tahi kvarkkien ominaisuuksiin ja funktioihin tässä tuotteessa 😛
Misellin molekyylien fobiapää luonnollisesti pakoilee vettä ja fiilistelevä puolestaan hakeutuu sen suuntaan. Lopputuloksena on siis pallomainen miselli, jonka ulkopinnalle ovat asettuneet hydrofiliset ja sisään hydrofobiset päät.
Selkeää? Hyvä.
Puhdistuksessa miselliveden tuhannet, sadattuhannet ja miljoonat BILJOONAT (ei mitään käsitystä oikeasta määrästä) misellit pääsevät iholle ja tekevät taikojaan. Yksinkertaistettuna klustereiden sisälle piiloutuneet, rasvaa ja likaa rakastavat, hydrofobiset osaset irrottavat lian ja pitävät sen tallessa pallon sisällä.
Tämän takia miselliveteen puhdistetulla lapulla voi pyyhkiä ja poistaa meikkiä tavallista pidempään, sillä tuote ei ”vuoda” jo irroitettua väriä ja meikkiä juuri laisinkaan.
Oletteko jo rakastuneet maagisiin misellipalloihin?? Mä nimittäin olen. Nyt kun tämä kemiapuoli on hallussa, voidaan siirtyä käytännön kokeisiin.
Näillä pitkillä ja analyyttisilla käytännön kokeillani tahdoin ennen kaikkea testata Garnierin miselliveden mahtavuutta hengessä: ”WILL IT MICELL?!”
Tiedän, että micell ei ole minkään sorttinen termi, mutta se kuulosti hyvältä hokemalta.. Misellivesi on suoraan sanottuna NIIN idioottivarma ja helppo tuote, että voit velvoittaa kasvojesi puhdistuksen sen avulla vaikka kaksivuotiaalle lapselle.
Kaada lappuun tuotetta (noin puolikas teelusikallinen per lappu, mutta ei sekään ole niin justiinsa) ja pyyhi naamasi. Toista, kunnes vanulappuun ei enää irtoa meikkiä. Älä turhaan käytä naamaasi lukuisia lappuja, kun ne näyttävät aluksi likaantuvan jo ensimmäisellä pyyhkäisyllä läpikotaisin.
Supersankarimaiset misellit ne vain siellä tekevät aiemmin selvitettyä tehtäväänsä ja lukitsevat lian sisäänsä. Voit siis pyyhkiä samalla lapulla sekä puhdasta että meikattua ihoa levittämättä meikkiä jo pyyhityille alueille.
Oman puolikkaan naamani puhdistamiseen käytin YHDEN melko kosteaksi kastellun lapun molemmilta puolilta. Pyyhkimisen jälkeen se näytti tältä:
Aika hyvältä näyttää – tai siis ällöltä. Ihollani oli tätä kuvausta varten aamulla levitetty Bobbi Brownin meikkivoide ja mineraalimeikkipuuteri vielä siinä päällä. Huulissa oli megapigmenttistä NYX-huulikiiltoa ja silmissä vedenkestävää mascaraa L’Oréal Parisilta. Eipä ole enää ;D
Tässä vaiheessa onkin täydellinen hetki testata, kuinka hyvin misellit toimivat. Niidenhän piti imaista lika ja rasva sisälleen ja pitää ne siellä, eikö? Ennen seuraavan kuvan räpsäisyä hieroin kämmenselkääni ylemmässä kuvassa näkyvällä vanulapulla ja sen huulipunaisella osalla. Lopputulos:
Täysin puhdas kämmenselkä ja syvemmälle lappuun hieman pistemäisesti imeytynyttä huulipunapigmenttiä. TAJUATTEKO MITEN SIISTIÄ AINETTA TÄMÄ ON?!?1+! Ah. Anteeksi. Voin ehkä tässä vaiheessa paljastaa, että olin suunnitellut ja luonnostellut tätä postausta jo ennen tämän yhteistyön sopimista. Kärpäset, iskut, mitä näitä nyt on 😀
Oma vinkkini on siis se, että oikein kokeilet ja haastat miselliveden puhdistustehoa. Yleensä pyyhin itse kasvoni rajustakin meikistä miselliveden kanssa kahdella kierroksella silmämeikit mukaan lukien. Aloitan siis tavallisesti kahdella melko kostealla vanulapulla, joita pyörittelen rauhassa ympäri kasvojani, kunnes ne alkavat näyttää enemmän eltaantuneilta pringleseiltä, kuin valkoisilta vanulapuilta.
Yleensä kasvot ovat toisen, hieman kuivalappuisemman kierroksen jälkeen melko puhtaat. Jos haluaisin, voisin vielä tehdä tarkistuspyyhkäisyn kolmannella lapulla, mutta kenellä nyt sellaiseen olisi aikaa?
Lopputuloksena on iho, jota ei kiristä, polttele tai tunnelmoi millään muullakaan ikävällä tavalla. Ja kaikki tapahtui alle kolmen minuutin!
Misellivesi on siis meikkaajan lisäksi myös laiskan ihmisen paras ystävä. Kolmanneksi tärppiryhmäksi nimeän vielä kuivasta, herkästä tai vesipesusta ärtyvästä ihosta ”kärsivät”. Koska misellivettä ei tarvitse millään tapaa huuhdella kasvoilta, suosittelen herkkäkasvoisia kokeilemaan aamu- tai iltapesun korvaamista misellivedellä. Joku saattaa tehdä jopa molemmat!
Vesipesu ei ole mikään ultimaattinen totuus, vaan monet saattavat huomata konkreettisen eron, kun kokeilevat ainakin talven kuivimpien kuukausien yli vedetöntä puhdistusta erilaisten misellivesien ja puhdistuspyyhkeiden kanssa.
Summa summarum: Misellivedet ovat paras asia ihonpuhdistuksessa sitten suklaakasvonaamion ja omalla listallani viidestä kauneudenhoitotuotteesta, jotka jokaisen naisen pitäisi ostaa ainakin kerran elämässään.
p.s. Suosittelen siis myös äääärimmäisen lämpimästi kaikkia kokeilemaan vaihtoehtoisesti misellivesiliinoja, joita löytyy samalta merkiltä. En oikein tiedä, kummasta tykkään enemmän.. Riippunee planeettojen asennosta.
Kuulun ite just tuohon kastiin kenen naama kärsii vesipesusta. Se alkaa käytännössä otsasta alaspäin kuoriutua pois eikä siinä juuri mikään rasva auta. Mun iho on kuiva, rasvainen, herkkä ja akneakin on kaiken lisäksi. Ostin tän hetken mielijohteesta eilen ja aloin vasta jälkikäteen googlata koko miselliä. Kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on. Misellivettä naamaan, vain YKSI kerros rasvaa ja jumankauta mun iho ei oo koskaan pesun jälkeen ollut näin pehmeä ja kimmoisa. Siis wow!!
Sisältää muuten kiellettyä biosidiä. Ei kannattaisi mainostaa tuollaista tuotetta.