Mitä meikkipakistani löytyy?

Saara Sarvas

Moni hommia aloitteleva meikkaaja varmasti pohtii, mitä kaikkea omaan pakkiin pitäisi hankkia. Perusrakenne on varmasti selvillä: pohjatuotteet, silmämeikkejä, huulimeikkejä ja kaikkea kreisiä ja kivaa sen päälle. 

Jokaisen pakki muotoutuu työkeikkojen karttuessa juuri omin tarpeisiin sopivaksi ja ohjeistuksesta riippuen sen sisältö voi muuttua rajustikin. Tässä postauksessa kuitenkin käyn läpi, mitä kaikkea mä itse raahaan mukanani, jos saan kutsun ihan "tavalliselle" keikalle ilman sen kummempia toiveita. 

Tämä kyseinen setti on rakennettu ennen kaikkea uuden meikkipakkini ulottuvuuksien mukaan, mutta tajusin juuri, että se on jopa hieman vanhaa valikoimaa laajempi - ja harkitumpi.

Paljon pienemmälläkin tavaramäärällä varmasti selviää, mutta olenpa joskus lähtenyt keikalle meikkejä lattiasta kattoon täyteen lastatulla autollakin. Painotan edelleen sitä, että jokaisella meikkaajalla on omat preferenssinsä ja suosikkituotteensa, eivätkä toiset ole toisia parempia! Kannattaa tehdä tuomio vasta, kun näkee mitä kasvoille meikkihetken lopuksi ilmestyy. 

Tässä joka tapauksessa oman meikkipakkini peruspilarit meikkien osalta!

 

Tässä ensimmäinen puolikas pakista. Fiilistelen edelleen sitä, 

Ainoa tuoteryhmä, josta unohdin ottaa oman kuvansa - meikkivoiteet. Ellen tiedä että asiakas preferoisi mineraalipohjia, mukanani kulkee Make Up For Everin Face & Body -foundation 4-8 sävyssä ja sama kokoelma HD-foundationin kohdalla. 

 

Toim. huom. jo näin etukäteen: Yritin kovasti pyyhkiä paletit muovipinnoiltaan nätin näköisiksi, mutta myönnettävä se on, todellinen elämä jättää arpia, enkä tosiaan jaksanut alkaa vahata kovamuovisia pintoja kauniimpien kuvien toivossa :D Tämän suuren ja hurjan "ongelman" takia kuvaan lähes kaikki testituotteet heti paketit avattuani, enkä vasta viikkojen käytön ja testin jälkeen. 

Yksi ehdottomista suosikkipohjistani on Bobbi Brownin Foundation Stick, joka saa syksyllä upouuden ja entistä paremman koostumuksen - can't wait!

Tästä paletista löytyy sopivat peittotuotteet jokaiseen tarpeeseen, mutta tiettyihin tilantesiin kaipaan jotain hieman tuhdimpaa. Silloin valitsen M.A.C.:in Pro Longwear Concealerin.

 

Meikin pohjalle ja muihin ihon tarpeisiin lätkin näitä. Pari pohjustusvoidetta, pari kosteusvoidetta erilaisiin ihon tarpeisiin ja tehokasta huulirasvaa.

 

Huulipunista suurin osa kulkee näissä bokseissa, joihin olen siirtänyt puikkoja, jotka meinasivat aina jäädä käyttämättä. Niiden kaverina kulkee kokoelma M.A.C.:in punia - ne ovat kyllä suosikkejani päivästä riippumatta. 

 

Ennen raahasin mukanani hirveää kasaa huulikiiltoja, mutta totesin että useimmin käyttöä on vain muutamalle sävylle, varsinkin kun sain punia siirrettyä paletteihin.

 

Meikkipohjan kiinnittämiseen käytän HD-puuteria, mutta sen lisäksi mukana pyörii yksi transclusent-irtopuuteri ja jengin uusin tulokas, hentoisesti pinkkiä ja persikkaa hohtava mineraapuuteri.

 

Varjostukset ja muut kasvojen värittelyt hoidan tällä kolmikolla. Make Up For Everin aurinkopuuteri ja Skulpting Kit eli uudelleen löytynyt rakkauteni. Upouusi rakkaus puolestaan on M.A.C.:in voidemainen varjostusväri sävyssä Coffee Walnut.

 

Highlight-hommiin käytän useimmiten puuterimaista Lightscapadea tai MUFEn voidemaista Uplightia.

 

Suosikkiposkipunani ovat olleet ensikokeilusta asti Shu Uemuran valikoimaa. Hetkinen, olen ostanut ja käyttänyt näitä jo 6 vuotta?! Rakastan näitä syvästi.

 

Lisäapuina kulkee satunnainen määrä muita sävyjä, yleensä voidemaisina.

 

Jaaa sitten yleiskuvaa toisen puolen kamppeista.

 

Käteviin läpinäkyviin pusseihin mahtuvat useimmin käyttämäni kynät. Huulipuolella muutama väritön rajauskynä korvaa pari puuttuvaa sävyä. En esim ole löytänyt täydellistä violettia silmä- tai huulimeikeille...

Toisella puolella perusväreinä kulkee aina: Musta, ruskea, ihon sävyinen, valkoinen, harmaa ja muutama kirkas erikoissävy.

 

Luomiväripaletteja raahaan mukaan yleensä viisi, mutta käyttöä tulee ehkä yhdelle tai kahdelle :D Nämä ovat se kaikista pahoinpidellyimmän näköinen osa kokoelmaani.. Alemmasta kuvasta voi arvata, missä järjestyksessä pohjapaletit on ostettu ;) 

 

Paljon neutraaleita sävyjä erilaisilla koostumuksilla, ja yksi paletti kreiseilyä varten. Katsotaan, jäävätkö nämä eläkkeelle ja omaan käyttööni, kun uudet Artist Eyeshadowsit lanseerataan.

 

Toinen M.A.C. -paletti on tietysti Petran diilaama Cool Neutrals ja toinen itse kokoamani paletti. Painotan taas, että ahkerasti käytetty kiiltävä ja musta muovi ei ole salamavalojen ystävä.

 

Luomet pohjustan melkein aina yhdellä näistä neljästä. Lancômen pohjustusvoide, Urban Decayn Primer Potion, NARSin pohjustusvoide tai Fyrinnaen Pixie Epoxy, jota käytän myös luomikiiltona.

 

Jos en levitä pohjalle jotain edellisistä värittömistä pohjustuksista, aloitan meikin rakentamisen M.A.C.:in Paint Potien päälle.

Suosikkisävyni ovat Groundwork, Soft Ochre, Perky ja Tailor Grey.

 

Ripsiin väriä näistä, pari vedenkestävää ja pari ihan tavallista. Joku muuten kyseli, miten ripsivärit pidetään hygieensinä! Samaan tapaan, kuin muutkin voidemaiset tuotteet. Väriä otetaan suoraan harjasta paletille tai puhtaalle kämmenselälle, mistä se suditaan ripsiin pienellä viuhkasiveltimellä tai erillisellä pyöröharjalla.

Ripsivärien suhteen en ole kovin kranttu, mutta vedenkestävän värin pitää oikeasti olla vedenkestävä.

 

Kulmakarvafanaattisuuteni kulminoituu tässä. Kunnon sävyvalikoima Aqua Brow -värejä, pari puuterimaista kulmapalettia ja väritöntä sekä värillistä geeliä. Mm-mm!

 

Rajauksiin vaihteeksi M.A.C.:ia... :D Fluidlinereita sateenkaaren eri sävyissä - useimmiten kulutan Blacktrackia.

 

Ardellin tupsuripsiä Punanaamiosta, koska ne ovat aina ja ikuisesti suosikkejani! Tupsujen lisäksi raahaan yleensä muutamaa paria melko luonnollisia nauharipsiä.

 

Ja koska ihoa on muuallakin kuin kasvoissa, kannan mukanani myös Benefitin Bathinaa, joka on kiinteän voidemainen, mutta helposti sulava kuultovoide koko vartalon iholle. Käytän tätä mm. aina, koska en jaksa aina olla tilaamassa törkeän kallista, mutta sitäkin ihanampaa, Prtty Peaushunia.

JEE! Siinä ne olivat!

Näiden lisäksi erillisessä kassissa on tietysti reilusti tarvikkeita, pikkutavaraa ja puhdistustuotteita, sekä hiustarvikkeet ihan omassa setissään. Pitäisiköhän nekin esitellä jossain vaiheessa? ;)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet tuosta mufe:n all mat pohjustajasta? Onko se hintansa arvoinen?

Saara S.
Saara Sarvas

All Mat on tällä hetkellä testausvaiheessa, eli sanon siitä painavia sanoja myöhempänä ajankohtana, kun olen muodostanut vankemman mielipiteen sen tehosta ;)

Blondi (Ei varmistettu)

Aika paljon tavaraa yhdessä laukussa... ;) Kysyisin sulta, mikä on sinun suosikkiripsari? Itse yritän etsiä sellaista kuumeisesti... Olisko antaa jotain esimerkkiä?

Saara S.
Saara Sarvas

Omassa käytössä suosikikseni on tällä hetkellä noussut IsaDoran Flashing Volume, jonka purkki vetelee tällä hetkellä viimeisiään. Sitä ennen olen tykännyt esim. tuosta Diorin Iconin Overcurlista, Max Factorin False Lash Effectistä ja L'Oréalin Million Lashes -sarjasta.

Suosikkiripsari on niin henkilökohtainen juttu, mihin vaikuttaa sekä omien ripsien ominaisuudet että haluttu lopputulos, että mitään yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen en osaa antaa, kuten varmaan arvasitkin :)

annihoo (Ei varmistettu)

PITÄISI. Blogisi on huippu, kiitos siitä :)

johhnnaa (Ei varmistettu)

Apua tämä ei tehnyt kyllä hyvää mun pahenevalle kosmettiikka-addiktiolle. D: nyt silmissä pyörii vain tuo Macin tuhottoman ihana nude-paletti, uudet poskipunat, MUFE:n Skulpting Kit ja ja ja ja nuo huulipunat!! Miten hyvältä voi näyttää kaikki ihanat värit näytillä rasiassa! Meen tästä hakkaamaan päätä seinään tai kahlitsemaan itseni naapurin tammeen, etten taas villiinny verkkokaupoissa. No mutta se Macin Film noir -huulipuna kyllä täytyy käydä hakemassa.... jos tyydyn siihen ja laitan muut vaan mun haavelistalle, joka alkaa olla jo yhtä pitkä kun raamattu xD

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Syrän syrän syrän! Ihanan organisoitua ja mun makuun ihan kompakti valikoima kamaa. :) Noista huulipaleteista piti kysymäni, että onko sulla siellä seassa mattavärejä? Kuivuvatko ne koloihinsa, kun kansi on useasti auki? Vai onko sulla joku kolmen sekunnin ninjatekniikka? Pari mattapunaa bongasin omista hylsyistään, mutta tuoanoinnii onko sulla tähän asiaan joku linjaus? Ja mä näkisin mielelläni ne pakin kainalossa kulkevat siveltimet myös, vaikka jotain sivellinjuttua muistankin täältä lukeneeni. Jos joutuisit karsimaan vaikkapa mm...15 siveltimen settiin, niin mitä kaikkea pääsisi mukaan? :)

pompula (Ei varmistettu)

Itse hyvin vähän (huonosti) meikkaavana kaiken maailman primerit ja fixerit aiheuttavat huvitusta ja mielikuvan jostain aivan muusta kuin naaman laitettavista tököteistä. Vilkuilen kuitenkin blogiasi silloin tällöin, mukavaa luettavaa näin "maallikollekin"! Jäi mietityttämään tämän jälkeen tosiaan kaikkien meikkien hygieenisyys, kun niitä useammalle ihmiselle käytetään. Miten esim kivipuuterin saa purtilosta naamalle sörkkimättä puuterivipaa uudestaan puuteriin?

bell (Ei varmistettu)

Hei Saara! Mitkä on sun lemppareimmat Red Cherryn ripset? ja siis lähinnä suht luonnollisia tarkotan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Saara! Selailin vähän vanhempia postauksiasi ja Kim Kardashianin "flawless skin" postauksesta tuli mieleen seuraavaa: haluaisitko joskus näyttää itselläsi kunnon Hollywood -tyylisen makeoverin jossa laitat itsesi hiusten ja meikin osalta niin vimpan päälle kun noissa suurissa julkkispiireissä yleensäkin tehdään.

Taru /HOME AT LAST (Ei varmistettu) http://www.homeatlastblog.com/

Hei mahtava idis! Mä näkisin myös tosi mielelläni tällaisen muuttumisleikin. :)

Tatjana (Ei varmistettu)

mistä noita red cherryn ripsiä pystyy ostamaan? kiitos!

Eliiiiiina (Ei varmistettu)

Vau, miten ihanilta nuo huulipunat rasioissaan näyttävät, ihan syötäviltä :)

Erika | NUDE (Ei varmistettu) http://nude.costume.fi/

Okei katsoin pari ekaa kuvaa ja sit lopetin. En pysty! Haluun kaiken nytheti!!

ella990 (Ei varmistettu)

kuule tulipa mieleen tässä näitä sun ihania meikkejä kuolatessa et osaisitko suositella maallikolle jotain tollasta sculpting kitiä arkikäyttöön? eikös tossa oo siis korostus- ja varjostusväri? marketeista en ole oikeen löytänyt enkä viitsis ostaa kallista jollei ole hintansa väärti :)

ps oot ihana!

opiskelija (Ei varmistettu)

Saara, mitä merkkiä suosittelet jos hakusessa on hyvä viininpunertava huulipuna, suht halvalla. Ota huomioon et oon oulusta, enkä halua tilata, enkä ole pro meikkaamisessa :)

Maija123 (Ei varmistettu)

Mulla olis nyt vähän typerä kysymys esitettävänä. Kun menee meikkaajalle meikattavaksi esim. häitänsä varten, niin käyttääkö meikkaaja vain omia meikkejään? Vai voiko asiakas tuoda omiaan? Miten esim. meikin korjailu pitkin päivää, ostaako meikattava etukäteen esim. sen huulipunan ja puuterin jota tullaan käyttämään? Mä en ole koskaan ollut meikkaajalla ja tämä asia on nyt alkanut askarruttaa mua suunnattomasti. :D

liisakin (Ei varmistettu)

Mä aina mietin tätä: ammattilaiset käyttävät samoja meikkiputiloita kaikille asiakkaille. Eikö se ole epähygieenistä? :o Valaise nyt tietämätöntä, kun mietin juhlameikkiin menemistä ja likaisia meikkejä. Onko ihan fanaattista? Aina omistakin meikeistä hoetaan, ettei saa lainata kaverille ripsaria tms. :)

Miss T (Ei varmistettu)

Oo, M.A.C.:in voidemainen varjostusväri sävyssä Coffee Walnut! Tästä kuulisin mielelläni lisää!

Titu (Ei varmistettu)

Tekstissä kerroitkin jo ripsarien hygieenisestä käytöstä. Heräsi kysymys, että eikös joidenkin ripsarien se idea ole just siinä "oikeanmuotoisessa" harjassa? näitä hyötyjä ei sitten saavuteta, jos se väri suditaan jollain muulla.

Mutta kiva nähdä mitä sinulla on meikkiboxissa :)

Seregi
Sekaisin Seregistä

Hahaa! Tässä kohtaa olisi varmaan hyvä mainita, että kuinka paljon ko. firmat sua sponssaa. MAC on munkin mielestä hyvä, mutta millä perusteella olet muut valinnut?

Kommentoi