Täydellisen ihon salaisuus vol. 2: Konjac Sponge

konjac3.jpg

Olin pari viikkoa sitten Ruohonjuuressa täydentämässä superfood-kaappini sisältöä, ja matkalla kassalle osuin tietysti tsekkaamaan alepöytien tuotteet. Yksi silmille hypänneistä tuotteista oli Konjac-kasvosieni. Ensimmäisenä muistin ”Rakas, sinusta on tullut pullukka” -ohjelman Konjac-pillerit, mutta pienen esittelyn saatuani heitin n. 8€ hintaisen sienen ostoskoriin. Mitäs jos se vaikka toimiikin!

Pienellä googlailulla huomasin tulevani taas kerran ihan jälkijunassa, sillä lukuisat meikkibloggaajat ovat hypettäneet sieniään jo kuukausia sitten.. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

konjac5.jpgKonjac-sieni on aasiassa perinteisesti käytetyn perunamaisen konjac-kasvin juurta. Kasvi itsessään on perinteinen ruoka-aine ja perenna. Siinä ei ole juuri lainkaan kaloreita, mutta runsaasti kuitua ja verensokeria tasapainottavaa kromia, ja sitä käytetäänkin EU-alueella painonhallintatuotteena. Näiden lisäksi sienessä on mm. magnesiumia, kuparia, natriumia, sinkkiä ja fosforia. Sillä on selkeästi kaikki meriitit olla seuraava Goji-marja! Hyvinvointiä sisältä ja ulkoa 😉

Usein puolipallon muotoisena myytävät sienet ovat kuivana kivikovia, ja ensimmäistä käyttökertaa varten ne kannattaakin upottaa lämpimään veteen n. 5min ajaksi imemään vettä huokoisiin sisuksiinsa. Sieni turpoaa vedessä, ja kun se on kokonaan pehmennyt, ylimääräiset vedet tulee puristaa pois esim. kämmenten välissä. Kiertävät vääntöliikkeet rikkovat sienen rakennetta liian nopeasti ja lyhentävät käyttöikää.

Erilaisia versioita on useita, mutta itse valitsemastani merkistä löytyy neljä eri ihotyypeille tarkoitettua sientä:

 

konjac2.jpg

Nämä Sienet ovat siis kasvin juuresta valmistettuja 100% luonnollisia kasvojenhoitoihmeitä, jolla voi huokoisen pintansa ansiosta puhdistaa kevyen meikin ilman erillistä puhdistusainetta. Halutessaan ja vahvemman meikin kohdalla haluamansa puhdistusaineen voi myös levittää sieneen, ja käydä ihon läpi tällä tavalla. Silmämeikit ja todella vahvat pohjameikit puhdistaisin kahdessa vaiheessa, ensin ilman sientä, ja sitten vielä sienen kanssa syväpuhdistaen.

Kostea sieni on liukas ja pinnastaan jopa kevyen ”limaisen” liukas, ja se liikkuu iholla todella miellyttävästi. Mekaaninen kosketus ihoon kuorii pinnan kuollutta ihosolukkoa äärimmäisen kevyesti, ja iho tuntuu kirkastuvan jo muutamassa käyttökerrassa, ja esimerkiksi nenäni todella herkästi tukkiutuva iho tuntuu huomattavasti tasaisemmalta. Oma sieneni on kosteuttava aloe vera -versio, ja kasvojen ihon pinta on ollut näin pakkaspäivinäkin kosteutettu. 

Tykkään puhdistuksen lopuksi pyyhkäistä ihon vielä kerran läpi puhtaalla sienellä, jotta iholle jäisi enemmän sienen ihmevoimia 😉

Sieneen puhdistuksesta jääneet meikkivoidejäämät kannattaa pestä heti puhdistuksen jälkeen pienellä määrällä saippuaa. Lopuksi sieni nostetaan ilmavaan paikkaan kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

 

konjac4.jpg

Yhden sienen käyttöikä on 2-3kk. Sieni on tullut tiensä päähän, kun se alkaa murentua. Vaikka murentumista ei tapahtuisikaan, kannattaa sieni vaihtaa vähintään tuon 3kk jälkeen. Vanhat sienet voi heittää biojätteisiin, tai säästää seuraavia kukkaistutushetkiä varten – ne kun imevät tehokkaasti vettä ruukkuihin upotettuina. 

Melkoinen ekoteko koko väline!

Sieniä saa tilattua aasiasta melko edukkaasti, mutta vanhanaikaisena tyyppinä tykkään siitä, että voin kävellä kauppaan ja tehdä ostopäätöksen eri vaihtoehtoja käsissäni pyöritellen. 

Omalle iholle sopiva sieni löytyy varmasti parhaiten kokeilemalla, mutta onneksi näiden hinta ei huimaa päätä, eikä mikään sienistä varmasti ole huono. Itse olen parin viikon käytön jälkeen koukussa.

 

konjac1.jpg

Roikkuuko teidän kylppärissä jo ihmesieni?

 

p.s. Sienet taitavat olla vielä tammikuun loppuun asti Ruohonjuuressa alennuksessa!

p.p.s. Satunnaiset käyttäjät ovat ilmeisesti saaneet sienistä epäpuhtauksia tai muita ikäviä reaktioita, mutta koska kyseessä on luonnontuote ja sieniä valmistetaan eri maissa, eri tehtaissa, eri ”lisukkeilla” jne., on mahdollisten ikävien vaikutusten ennakointi yhtä helppoa, kuin pitävien horoskooppien kirjoittaminen.

kauneus iho testit meikki
Kommentit (14)
  1. Ostin omani tänään Sokoksen 3+1 -päiviltä, maksoi nyt 4,90 € 🙂 Sellaisen ihan tavallisen värittömän. Ne värilliset ja mineraalisavelliset oli vöhän kalliimpia, mut alle kympin.

  2. Saako esim oulusta noita sieniä mistään 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *