Testissä kustomoidut kynsitarrat: INNI goes Doge

doge.jpg

Kynsitarrat saatu testiin Inni.com:ilta

Kynsien koristelu on lähtenyt viimeisten vuosien aikana täällä pohjolassa ihan älyttömään nousuun muidenkin, kuin kynsifanaatikkojen keskuudessa. Ensin tulivat Minxit ja Konadit, ja sen jälkeen erilaisia kynsien koristelusettejä ja -tarroja on ilmestynyt merkiltä toisensa jälkeen. 

Vähän samoin on käynyt Dogelle, joka on vuosien hiljaiselon jälkeen tehnyt ihan älyttömän comebackin. 

 

doge5.jpg

Mutta ne kynnet! Itse tykkään vaihdella kynsissäni kaikkea viikosta ja tulossa olevista tapahtumista riippuen. Erikoisempiin juhliin tai tapahtumiin yritän aina tehdä jotain spesiaalia myös sormenpäihin. Käsin maalaamalla saa aikaan hyvällä tavalla kotikutoista ja uniikkia jälkeä, ja monipuolisia kuviointeja.  Mä olen kuitenkin välillä kaivannut fotorealistisempaa ja vieläkin skarpimpaa jälkeä – ja nyt se on mahdollista! 

Inni.com on Suomalainen verkkokauppa, jonka ideana on toimittaa postissa 100% kustoimoitavat vinyyliset kynsitarrat. Siis kynnet, mihin saat tehtyä ihan mitä tahansa. Kaupan pystyyn pykänneet kundit kysyivät, tahtoisinko kokeilla palvelua. Mulla oli ihan hirveästi töitä ja juoksevia asioita odottamassa, joten upotin tietysti saman tien noin tunnin mallien suunnitteluun, kun sain ahaa-elämyksen 😀

 

doge4.jpg

Homma on käytännössä superhelppoa:

 1. Rekisteröidy
 2. Valitse valmis malli, tai suunnittele oma käyttämällä koneelta tai netistä palveluun lataamiasi kuvia. Editorissa voi vääntää, kääntää, lisätä kuvia, kirjoittaa tekstejä, pyörittää, skaalata ja tehdä ihan mitä tahansa noin muutenkin.
 3. Klikkaa kynnet ostoskoriin, maksa ja odota!

Omat kynsitarrani saapuivat kotiin hyvin nopeasti, mutta tarkkaa päivämäärää en osaa kertoa, sillä olin reissussa. Yhdessä liuskassa on 26 tarraa, joista löytyy 100-varmasti sopivan kokoiset kaikille, ja liuskan hinta on postikuluineen 8,9€! Se on muuten halvempaa, kuin kaupasta haettuna..

Kun liuskat putoavat postiluukusta, on niiden käyttö hyvin simppeliä:

 

doge3.jpg

 1. Puhdista kynneltä lika ja öljy

 2. Valitse sopivan kokoinen kynsitarra, jota voit halutessasi vielä leikata omaan kynsinauhaasi sopivammaksi

 3. Irrota liuska varovasti, äläkä koske liimapintaan sille alueelle, jonka liimaat kynttä vasten. Kohdista tarra mahdollisimman keskelle kynttä.

 4. Painele tarra tiukasti kiinni kynteen aloittaen kynnen tyvestä, edeten kärkeä kohti tasaisesti ja tiiviisti kynttä ”paijaten”

 5. Viilaa ylimääräinen kärki irti. Paketin mukana toimitetaan viila, joka on tosin melko karheaa tekoa. Suosittelen käyttämään hienompijakoista pintaa!

 6. Painele kynnet lopuksi vielä uudestaan läpi.

 

doge1.jpg

Wow! Superkiiltävässä vinyylissä kynnen epätasaisuudet (esim. peukaloni vasemman reunan repeämä) näkyvät selvästi, ja näin tummissa printeissä pohjan valkoinen paistaa kärjistä hieman läpi. Nämä ovat kuitenkin suunnittelulla ja valmistelulla vältettäviä pikkujuttuja, sillä onhan ne nyt ihan sairaan päheet!

Kestoa en näille vinyylitarroille lupaisi kovinkaan montaa päivää, mutta katsotaan miten näiden kanssa käy! Monet kynsitarrat ovat yllättäneet mut positiivisesti alkuepäilysten jälkeen. Tunnen kuitenkin jo päivän käytön jälkeen muutamien sormien kärkien nousevan, kuten niin monien tarrojen kanssa käy. Normaalisti viilaisin tarrat takaisin aloilleen, mutta en tahdo paljastaa lisää valkoista kärjistä!

Tarrojen liima ei mielestäni ole pitävimmästä päästä, mutta ymmärrän kyllä, että liian tuju liimapinta voisi aiheuttaa reklamaation jos toisenkin. Koristeet on tarkoitus kuoria kynnen pinnalta ilman sen kummempia apuvälineitä tai olosuhteita.

Itse ajattelen, että voisin käyttää palvelua ennen kaikkea täsmäiskuihin, eli tilanteisiin joissa kynnet olisivat esillä vaikka tietyn tapahtuman tai kuvauksen ajan. Nyt ongelmaksi muodostuu se, että hyviä ideoita on päässä valtava määrä, mutta en keksi minkä toteuttaisin ensimmäisenä..

 

doge2.jpg

Vinkkejä suunnitteluun: 

 • Mieti, minkä pituiset kyntesi ovat! On ihan turha tehdä koko tarran pituista kuvaa, jonka joudut viilaamaan keskeltä katki.

 • Ovatko kyntesi lyhyet? Mitä jos tekisit kuvion liuskan kumpaankin päähän, ja leikkaisit koko rivin keskeltä poikki? Tuplatarrat yhden hinnalla!

 • Jos tilaat vain yhden liuskan, mieti kuvio, jota haluat käyttää kaikissa kynsissä. Itse tein useamman version, koska en tahtonut samaa isoa Dogea jokaiseen kynteen! Tarroja voi tietysti käyttää myös tehosteena vain muutamassa kynnessä.

 • Mieti designisi kokosuhteita muutenkin. Pienenpienet yksityiskohdat katoavat varmasti, vaikka prinnijälki onkin melko tarkkaa!

 • Todella tummat värit latistuvat helposti, joten niitä käyttäessä kannattaa muokata kuvan värisäädöt niin, että musta on ihan oikeasti mustaa, eikä tummanharmaata.

Ainoa kysymys mitä suunnitelmaa askarrellessani ja netistä kynsiin kuvia lainaillessani mietin oli: Mitenköhän tavaramerkeiksi rekisteröityjen hahmojen , muiden kuvaajien kuvien käyttäminen, toisten tekemän taiteen ym. käytettyjen elementtien tekijänoikeushommat sumpliutuvat? Ei sillä, että tekijänoikeushommat olisivat olleet täällä blogimaailmassa tapetilla, muttaaa.. 😀

Summa summarum: Edullista, erilaista ja kaikin tavoin kätevää. Saara approves.

Valmiita malleja ja omia sekoiluita voi kokeilla ja muokata Innin verkkosivuilla myös ilman rekisteröitymistä. 

 

p.s. Iiro, my brother from another Doge, tämä postaus on omistettu sulle.

tumblr_ms5oc8pkFq1szim6vo1_400.jpg

 

p.p.s. Doge-kynnet löytyvät Innistä nimellä Sapedoge

kauneus testit meikki
Kommentit (12)
 1. Kokeilin joskus laittaa tarran märän kynsilakan päälle ja voin kertoa että pysy paikallaan kuin tauti. Joskin tarra rypistyi hieman kynsilakan kuivuessa.

 2. Mun mies ihastui näihin. Oli ihan et ”Oh wow
  Such doge.”
  Pitäisköhän ostaa sille myöhästyneeks joululahjaks. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *