Tiptoes memory lane: Sculpting without a knife

Valot ja varjot ovat meikkaamisen a ja o. Isoimmassa osassa ne ovat kasvojen muotoilussa, sillä sitä kaivataan jokaisen meikin pohjalle. Se ei oikeastaan ole kauhean vaikeaa, kunhan vaan tietää mitä sutii ja minne. Oikeastaan tän postauksen kirjoitettuani, musta tuntuu, että ohjeita on ihan naurettavan vähän… Niin se vaan taitaa mennä!

Aloitetaan hyvällä pohjalla. Pohjan tekeminen onkin käyty läpi joskus waay back!

Tässä olis tällainen suuntaa antava varjostus / korostus -kartta jota voi soveltaa suurimpaan osaan kasvoista. Väriä sutiessa kannattaa noudattaa nuolten suuntia, joskaan ei orjallisesti. Omat kasvot tulevat tutuiksi niitä lääppimällä.

Kaikista parhaan varjostusvärin olen löytänyt make up for everiltä. Sen nimi on sculpting kit, hintaa about 45e ja käyttöikää ”tavallisella pulliaisella” varmaan pari kolme vuotta.

Jos olet ruskettunut, ruskeahko aurinkopuuteri toimii korvikkeena. Vaalealla skandinaavisella (tiedän kyllä, ettei suomi kuulu skandinaviaan) iholla se nyt vaan näyttää todella tökeröltä..

Please, satsatkaa!! Oikean sävyinen luomivärikin käy, varokaa vain vahvempaa pigmenttiä.

Helpoimmin varjostaminen käy viistolla siveltimellä. Ota siveltimeen väriä, puhalla, kopauta tai pyyhkäise liiat pois. Sitten vaan sutimaan vähän kerrallaan nuolten mukaisesti.

Helpompaa on sutia ensin varjostukset ja korostukset vasta sen jälkeen.

Lisää väriä mieluiten vähän kerrallaan, ellet halua näyttää tältä.

Meikkisieni, jossa on hieman meikkivoidetta toimii hätätilanteissa hyvänä kumina 🙂

Poskivarjo lipsahtaa monelta liian ylös tahi alas. Helpoin tapa löytää oikea ylälinja on asettaa pitkä sivellin lepäämään korvan päälle ja sen varsi kohti suupieltä. Alalinja taas löytyy korvannipukan ja suupielen välistä. Pysy näiden kahden viivan sisällä, niin kaikki on ihan hyvin! Varjo siis on hieman kolmion muotoinen.

Liian matala poskivarjo tekee roikkuposket ja liian korkea taas kolhot ja vanhat.

Näytänpä oudolta 😀 No joka tapauksessa, varjostus muokkaa nassua aika paljon. Hyvät varjot uppoavat meikin sekaan. Heleä poskipuna korostuksen ja varjostuksen rajalla raikastaa ja täydentää meikin useassa tapauksessa! Kuultava sellainen on lähes aina mattaista kauniimpi arkikäytössä.

Tässä vielä pari kuvaa varjoista in action. Luomivärinä kuvissa on MUSin jauhemainen luomiväri sävyssä goddess.

p.s. Hei apua, miksi mä näytän ehkä kaikissa näistä kuvista oudolta 😀 Onko joku käynyt esim. viime yönä uudelleenmuotoilemassa mun naamaa?? Värejä taas vaan muokattu ja niistä näköjään katosi kaikki intensiteetti, kun uppasin kuvat bloggeriin :P. Nyt ei ole oikea aika pohtia tällaisia, mä painun pehkuihin!

edit. se on ehkä noi piilarit..

kauneus meikki iho meikki
Kommentit (16)
  1. Mikä sävy sulla on tuosta sculpting kitistä ja ootko tehny korostukset myös sen paljetin korostusvärillä? 🙂

  2. Oon lukenut Blogiasi paljon näytät näissä kuvissa ihan erinäköiseltä! ihan ko joku malli! Sun nenä näyttää tosi kauniin sirolta, ja vaaleat hiukset ruskeassa ihossa, tummat silmät täydellinen! tää tyyli pukee sinua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *