Tutorial: Raju varjostus, vaiko virkistävä Strobe-korostus?

Saara Sarvas

Suomessa vasta dippaillaan varpaita varjostusten syviin vesiin (tiedän, tiedän, te tahdotte tästä ison jutun ja SEN TE MYÖS SAATTE! Heti ensi viikolla ;)), mutta suuri maailma on jo astumassa seuraavaan ruutuun trendien pelilaudalla.

Muotimaailmasta hiljalleen myös meidän tavan kansan pariin laskeutuva, varsinkin kuultavaan kesäihoon sopiva, kikka on nyt "strobing", joka kääntyy tökerösti suomeksi sanaan "tutkain" :D Tutkailusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan sananparrella haetaan enemmänkin vanhaa kunnon strobo-valoa ja sen ylhäältä päin kasvoille laskeutuvaa pimeydessä välkehtivää valoa. Kyseessä on siis varjostuksen vastavoima, pelkän korostuksen avulla muotoillut kasvot, jotka näyttävät hieman epätodellisen kuulailta.

 

Tulipa mieleeni, että viime syksynä MTV Push -tapahtumassa vierailleen Charli XCX:n bändin muusikot puunattiin aikalailla tämän lookin mukaan, lavaolosuhteisiin tuunattuna, tietysti. Tänään ajattelinkin tehdä teille pienen tutorialin strobingin varioimisesta arkikäyttöön, sillä uskoisin, että aika moni teistä voisi pitää tämän tekniikan tuottamasta lopputuloksesta.

Strobing sopii ehdottomasti parhaiten hyväkuntoiselle ja tasaiselle iholle, sillä valoa heijastavat tuotteet korostavat ihon epätasaisuuksia. Luulin ottavani melkoisen riskin demotessani tätä teille oman huokosrakenteeni muistuttaessa enemmän kuun kraatereita, kuin heleää ja tasaista pintaa, mutta mitä vielä! Yleensä editoin kuvista pois muutaman hassun näpyn tai tasoitan ihoa muutaman tuoreen arven kohdalta, mutta tänään en tehnyt näille taaskaan yhtään mitään.

Jokin tuossa kuullossa joko piilottaa tai suuntaa huomion todella erityisellä tavalla... Pitänee kokeilla tätä huomenna myös töissä!

Peruspilarit tässä tekniikassa ovat:

  • Kasvojen muotoilu lähes pelkällä korostuksella - arkikäytössä pohjalle voi tehdä hyvin kevyet, korkeintaan asteen omaa ihonsävyä tummemmat varjostukset, jos kasvot eivät ole yhtä kuulaat kuin supermalleilla... 
  • Tehokosteutettu ja kuorittu iho. Seerumia, yönaamiota, kasvovettä, all that jazz!
  • Useiden kuultotuotteiden kerrostus. Voidetta, geeliä, mineraalipuuteria - niistä tämä lookki on rakentunut.
  • Melko kiiltävä lopputulos, joka saattaa ensin kummastuttaa ja ärsyttää kantajansa silmää. Itsehän kiillän päivittäin onnellisena, kuin mikäkin diskopallo.
  • Luonnollinen ja melkoisen meikittömän näköinen lopputulos, joka on omiaan korostamaan kantajansa luonnollista kauneutta

Voitte antaa näiden seikkojen muhia samalla, kun tutkailette lopputuloksen rakentumista ja käyttämiäni tuotteita:

Päivän tärkeimmät, eli kuultavat kamppeet. Syväterävyys osuikin tässä kuvassa kivasti kohdalleen, mutta kyllähän te nämä purkit jo tunnette! M.A.C.:ia all around ja seassa hieman luonnonkosmetiikkaa. RMS Beautyn living luminizer on edelleen paras voidemainen haastaja Lightscapadelle.

Kuultotuotteiden kanssa suosin melko löysiä ja lötköjä siveltimiä, sillä niiden avulla pigmentit levittyvät mukavan pehmeästi ja kuultavammin. Jäykkä sivellin painaa pigmentit helposti liian kiinni toisiinsa, jolloin lopputulos on metallisemman näköinen.

Voidemaiset tuotteet levitin tästä kuvasta unohtuneella Beauty Blenderillä.

 

Strobingin alle ja päälle toki tuli myös tavaraa. Arkikäyttöön jumahtanut Nude Perfection -meikkivoide sekä UD:n Naked Skin Weightless -meikkivoide. 

Silmien alle pyyhkäisin Benefitin puff offia ja nenänvarten Oil Control Lotionia. Kulmat muotoilin ehkä jopa M.A.C.:in kulmakynän syrjäyttäneillä Anastasian kynilläni, ripsiin sudin Too Facedin Better Than Sex -mascaraa ja huulet punasin juuri nyt myynnissä olevalla M.A.C.:in sävyllä Catty.

  

Ja sitten itse asiaan! Ensin siis pohjalle ne kuorinnat ja kosteutukset. Itse lätkin eilen illalla kasvoihini Juice Beautyn hedelmähappokuorinnan ja sen päälle Vita Liberatan kosteuttavan rusketusnaamion, josta saatte lukea lisää lauantaina. Puhtaille kasvoille levitin kerroksen M.A.C.:in Strobe Liquidia, joka sopii hommaan ihan pelkän nimensä puolesta.

Strobe Liquid ja Strobe Cream ovat muuten Oil Control Lotionin ohella asiakkailleni eniten käyttämäni kuulto-kosteusvoiteet.

 

Meikin pohjaksi levitin mahdollisimman ohueksi kerrokseksi Urban Decayn Naked Skin Lumenen Nude-meikkivoidetta, joka sopi tähän tyyliin loistavasti. Iholla lähes meikittömältä pinnalta näyttävä voide tasoittaa sen sävyä tehokkaasti. Tällä saan siis tasoittuneiden arpieni kanssa jo melkein malli-ihon :P

 

Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä kevyttä varjostusta haluamilleen alueille. Itse valitsin tietysti kaikkien suosikin a.k.a. kaksari-varjon ja elmäni kevyimmät poskivarjot.

 

Kuultovoiteiden kerrostuksen voi aloittaa levittämällä kevyesti kuultavaa voidetta kaikkiin klassisen korostuksen kohtiin, jotka olen tässä kuvassa maalannut keveällä photari-kädellä. Tavallisesti en suosittelisi levittämään näin kuultavia tuotteita kasvojen keskiosiin tai T-alueelle, mutta enpä olekaan aiemmin opettanut teita stroboilemaan ;P

 

Näin se käy, kuin käden käänteessä! Eli siis käden tuputuksessa.. Näissä kuvissa käytin kuullon luomiseen sekaisin hieman pinkihtävästi kuultavaa Strobe Liquidia ja luksus-luonnonkosmetiikkamerkki RMS Beautyn kuultovoidetta. Ensin levitin Strobe Liquidia Beauty Blenderin kapealla päällä poskipäille ja silmien alle, sitten tuputin alueet tasaiseksi sienen pyöreällä päällä ja lopuksi taputin kuultovoidetta myös nenänvarteen, leukaan ja otsalle.

Vahvistin kuultoa vielä taputtamalla kuivuneen SL:n päälle RMS:n Living Luminizeria.

 

Kuultovoiteen asetuttua, puffasin iholle lisää kuultoa kerros kerrokselta puuterimaisin tuottein. Tämä kaikki kannattaa tehdä hyvin valaistussa tilassa, sillä toisin kuin varjostuksessa, ei lopputulosta strobingissa voi tarkkailla aivan yhtä tehokkaasti. Ihon kuultavuuden määrittäminen on huomattavasti vaikeampaa, mutta kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin.

Tähän kuultavuuden kerrostamiseen käytin M.A.C.:in ikisuosikkiani Mineralize Skinfinish Lightscapadea, joka tuo ihoon vielä aivan omanlaisensa värin.

Kestävämpää ja ehkä vielä tätäkin kuultavampaa lookkia havitellessa voi toki kokeilla myös ns. Wayne Goss -metodia, jossa ensimmäisenä levitetään iholle puuterimainen tuote ja sen jälkeen puffataan voidemaiset tuotteet sen päälle.

 

Lopuksi vielä kulmat kuosiin, mutta mahdollisimman luonnolliseen tyyliin.

 

Silmiin levitin mascaran lisäksi ihonsävyistä kajalia, joka potkii kuin kaikki hyvä ja toimiva tässä maailmassa. Huuliin vielä ohuen ohut kerros huulia hieman pastelliseen koralliin värjäävää Catty-sävyä, joka on ehkä vaalein huulipuna, jonka olen itse ostanut sitten vuoden 2012. Rakastan sitä ehkä hieman liikaa ja pelkään, että sen käyttö riistäytyy käsistä ja alan näyttää samalta kuin Juulia viidennellä luokalla...

 

Lopputulos on kuitenkin yhtä kaukana viidesluokkalaisesta Juuliasta, kuin sen jälkeen kuluneet vuosikymmenetkin. Arki-strobing on tyylilaji suoraan minun repertuaariini ja YleX:n webcamissa saattaa tulevaisuudessa näkyä vain päivä päivältä enemmän kuultava ja kiiltävä Saara, kun innostun lisäämään kuullon määrää joka ikinen päivä..

Vaikka kasvoillani on vain minimaaliset varjostukset, tekee korostuksen luoma kontrasti yllättävän paljon kasvojen muotoilua varten.

Miltäköhän Kardashianeinakin tunnetut contouring-kuningattaret sanoisivat kun joku täräyttäisi heidän kasvoilleen tällaiset "negatiiviset varjostukset"??

Entä mitä te tykkäätte tästä?!

Kommentit

Kati K (Ei varmistettu)

Mitä tuotetta käytät tässä varjostamiseen?

iidami
Bambino

Hei mähän oon vahingossa ratsastanut ihan trendien aallonharjalla!! Sopivan varjostusvärin loputtua olen nimittäin vaan lääppinyt korostuksia naamaan :D

Mun mielestä on kyllä kivan näköistä, jotenkin raikkaampaa kuin reilummilla varjoilla pelaaminen.

Jaana / Villa Beata (Ei varmistettu) http://villabeata.net

Minusta ne muotoilevat ja voimakkaat kardashian-varjostukset näyttivät väsähtäneiltä jo tullessaan. Tämä sensijaan näyttää pelkästään hyvältä!

sni (Ei varmistettu)

Heeei mistä tuota anastasia kulmakynätsydeemiä saa? Jos on nettisaittia linkkailla, niin arvostaisin suuresti, Oulussa kun ei turhan paljon kosmetiikkapuoteja ole. :D

skk (Ei varmistettu)

Ainakin Bangerheadin nettikaupasta löytyy (www.bangerhead.fi), jos Oulussa ei ole Kicksin myymälää.

andree (Ei varmistettu)

Halvimmalla löytyy Beautybaysta tilaamalla!

sofpof (Ei varmistettu)

Oon arponu nestemäisen kuultotuotteen ostoa jo ihan luvattoman kauan, mutta eiköhän tää nyt viimeistään sinetöinyt asian - I NEED IT! Ihana look! Nään itteni jo ihan discopallona strobovalona kimaltamassa kesän festareilla <3____<3

anki (Ei varmistettu)

aivan ihana, pitääpä alkaa metsästämään jotain hyvää tuotetta! paljon raikkaampi ja freesimpi kuin varjostettu naama

Cene

Tosi raikkaan näköinen! Sopii hyvin varsinkin nyt kun kevät tekee tuloaan ja arjen harmauskin poistuu näkyvistä! Rupesin heti miettimään, millaisen kontrastin raikkaat pastellivärit luomella näyttäisivätkään noin freesin ihon kanssa :P Täytyypäs testailla!

http://www.lily.fi/blogit/way-i-do

miss t (Ei varmistettu)

Kiiiiiiitos tästä postauksesta! Olen jo pitkään yrittänyt saada tätä ah niin ihanan chicisti kiiltävää pärstää :D Tänään heti suoraan töiden jälkeen etsimään kyseisiä MACin tuotteita! I'm in love!

miis t (Ei varmistettu)

Ja kiitos Saara ylipäätään sun mahtavasta meikkiblogista! Sun on vaan niin paras. Kun joku meikkituote/-juttu mietityttää, eikun sun blogiin vaan niin vastaus löytyy varmasti :) Meikkausvaiheet ovat aina selkeästi selostettu ja niitä on helppo seurata. Myös tuotteet on selkeästi esitelty, viitaten esimerkiksi tähän postaukseen :)

Isabella123 (Ei varmistettu)

Voisitko tehdä kaksarivarjostuksesta vielä tuton?

T. Leuaton :D

Lauruska23 (Ei varmistettu)

Katoin Tuubia telkkarista. siellä tuli tämmönen clippi,.En tiiä onko ees hauska, mut Tuli heti Saara ja sun yksisarviset mieleen.
https://www.youtube.com/watch?v=kmYUAKO9TqY

MillaMarjaana (Ei varmistettu)

Siis tää meikki on aivan ihana! Kokeilin ihan niillä välineillä, mitä meikkipussista löytyy, eli Lumenen CC-voide ja Make up Storen Wonder Powder. Näillä jo tosi kivasti kiiltoa ja kuultoa, mutta aattelin vielä jonkun nestemäisen tuotteen etsiä, niin tulee sit vielä näyttävämpi!

Elliina (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen meikki! Harmi vaan, että omalla epäpuhtauksiin taipuvalla iholla kuulto ei näytä tosiaankaan kovin kauniilta, mutta ehkä vielä joskus... :) varjostuspostausta odottelen myös innolla!

Aura
Hyvä yritys

Hei Saara, kiitos mainiosta blogista, tämä on inspiroinut laiskaa ja tumpeloa meikkaajaa muutaman kerran tarttumaan luomiväreihin ja treenaamaan! Tuli mieleen että olisiko sinulla vielä kiinnostusta tai mahdollisuutta kirjoittaa tänne aiheesta eläinkokeet ja meikit (tai kosmetiikka)? Aihe tuntui olevan jotenkin pinnalla silloin kun itse olin kutakuinkin 14v, mutta nyt kymmenen vuotta myöhemmin huomaan, etten pitkään aikaan ole meikkejä ostaessani ajatellut, onko niitä testattu eläinkokeilla.

Jezba (Ei varmistettu)

Onhan toi aika erilainen, ehkä itekkin joskus kokeilen. En tosin nyt, koska jostain kumman syystä ennen tasainen iho on yhtäkkiä päättänyt näin päälle kolmikymppisenä heittää jonkinmoisen seminäppylähelvetin, liekö sillä joku ikäkriisistä johtuva teiniyden tavoittelu meneillään. :D

Taina L.

Kiitos taas kerran!!! Tässä huomisen meikki.

hepapepa (Ei varmistettu)

En tiedä onko tämä nyt kivaa vai ei kun juuri löysin itse tuotteet joilla naama pysyy mattana :D eehkä voin harkita hohdepuuterin hankkimista..

Vierailija (Ei varmistettu)

joku tässä tyylissä on niin kreisiä, että on pakko vain rakastaa! :D olisipa kiva nähdä vielä överimpi versio tästä.

Nuorentunu (Ei varmistettu)

Hei, olen löytänyt LUSH:ilta meikkivoidemaisen helmiäiskuultovärin nimeltä Nuorentunut, luulen sen voivan toimia hyvin strobingissa. Lisäksi se on vegaaninen, eikä LUSH käytä eläinkokeita :)

Kommentoi