Tutorial: Raju varjostus, vaiko virkistävä Strobe-korostus?

Strobing7.jpg

Suomessa vasta dippaillaan varpaita varjostusten syviin vesiin (tiedän, tiedän, te tahdotte tästä ison jutun ja SEN TE MYÖS SAATTE! Heti ensi viikolla ;)), mutta suuri maailma on jo astumassa seuraavaan ruutuun trendien pelilaudalla.

Muotimaailmasta hiljalleen myös meidän tavan kansan pariin laskeutuva, varsinkin kuultavaan kesäihoon sopiva, kikka on nyt ”strobing”, joka kääntyy tökerösti suomeksi sanaan ”tutkain” 😀 Tutkailusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan sananparrella haetaan enemmänkin vanhaa kunnon strobo-valoa ja sen ylhäältä päin kasvoille laskeutuvaa pimeydessä välkehtivää valoa. Kyseessä on siis varjostuksen vastavoima, pelkän korostuksen avulla muotoillut kasvot, jotka näyttävät hieman epätodellisen kuulailta.

 

Strobingtuotteet.jpg

Tulipa mieleeni, että viime syksynä MTV Push -tapahtumassa vierailleen Charli XCX:n bändin muusikot puunattiin aikalailla tämän lookin mukaan, lavaolosuhteisiin tuunattuna, tietysti. Tänään ajattelinkin tehdä teille pienen tutorialin strobingin varioimisesta arkikäyttöön, sillä uskoisin, että aika moni teistä voisi pitää tämän tekniikan tuottamasta lopputuloksesta.

Strobing sopii ehdottomasti parhaiten hyväkuntoiselle ja tasaiselle iholle, sillä valoa heijastavat tuotteet korostavat ihon epätasaisuuksia. Luulin ottavani melkoisen riskin demotessani tätä teille oman huokosrakenteeni muistuttaessa enemmän kuun kraatereita, kuin heleää ja tasaista pintaa, mutta mitä vielä! Yleensä editoin kuvista pois muutaman hassun näpyn tai tasoitan ihoa muutaman tuoreen arven kohdalta, mutta tänään en tehnyt näille taaskaan yhtään mitään.

Jokin tuossa kuullossa joko piilottaa tai suuntaa huomion todella erityisellä tavalla… Pitänee kokeilla tätä huomenna myös töissä!

Peruspilarit tässä tekniikassa ovat:

  • Kasvojen muotoilu lähes pelkällä korostuksella – arkikäytössä pohjalle voi tehdä hyvin kevyet, korkeintaan asteen omaa ihonsävyä tummemmat varjostukset, jos kasvot eivät ole yhtä kuulaat kuin supermalleilla… 
  • Tehokosteutettu ja kuorittu iho. Seerumia, yönaamiota, kasvovettä, all that jazz!
  • Useiden kuultotuotteiden kerrostus. Voidetta, geeliä, mineraalipuuteria – niistä tämä lookki on rakentunut.
  • Melko kiiltävä lopputulos, joka saattaa ensin kummastuttaa ja ärsyttää kantajansa silmää. Itsehän kiillän päivittäin onnellisena, kuin mikäkin diskopallo.
  • Luonnollinen ja melkoisen meikittömän näköinen lopputulos, joka on omiaan korostamaan kantajansa luonnollista kauneutta

Voitte antaa näiden seikkojen muhia samalla, kun tutkailette lopputuloksen rakentumista ja käyttämiäni tuotteita:

Strobingtuotteet3.jpg

Päivän tärkeimmät, eli kuultavat kamppeet. Syväterävyys osuikin tässä kuvassa kivasti kohdalleen, mutta kyllähän te nämä purkit jo tunnette! M.A.C.:ia all around ja seassa hieman luonnonkosmetiikkaa. RMS Beautyn living luminizer on edelleen paras voidemainen haastaja Lightscapadelle.

Kuultotuotteiden kanssa suosin melko löysiä ja lötköjä siveltimiä, sillä niiden avulla pigmentit levittyvät mukavan pehmeästi ja kuultavammin. Jäykkä sivellin painaa pigmentit helposti liian kiinni toisiinsa, jolloin lopputulos on metallisemman näköinen.

Voidemaiset tuotteet levitin tästä kuvasta unohtuneella Beauty Blenderillä.

 

Strobingtuotteet2.jpg

Strobingin alle ja päälle toki tuli myös tavaraa. Arkikäyttöön jumahtanut Nude Perfection -meikkivoide sekä UD:n Naked Skin Weightless -meikkivoide. 

Silmien alle pyyhkäisin Benefitin puff offia ja nenänvarten Oil Control Lotionia. Kulmat muotoilin ehkä jopa M.A.C.:in kulmakynän syrjäyttäneillä Anastasian kynilläni, ripsiin sudin Too Facedin Better Than Sex -mascaraa ja huulet punasin juuri nyt myynnissä olevalla M.A.C.:in sävyllä Catty.

  

Strobing11.jpg

Ja sitten itse asiaan! Ensin siis pohjalle ne kuorinnat ja kosteutukset. Itse lätkin eilen illalla kasvoihini Juice Beautyn hedelmähappokuorinnan ja sen päälle Vita Liberatan kosteuttavan rusketusnaamion, josta saatte lukea lisää lauantaina. Puhtaille kasvoille levitin kerroksen M.A.C.:in Strobe Liquidia, joka sopii hommaan ihan pelkän nimensä puolesta.

Strobe Liquid ja Strobe Cream ovat muuten Oil Control Lotionin ohella asiakkailleni eniten käyttämäni kuulto-kosteusvoiteet.

 

stobingiho.jpg

Meikin pohjaksi levitin mahdollisimman ohueksi kerrokseksi Urban Decayn Naked Skin Lumenen Nude-meikkivoidetta, joka sopi tähän tyyliin loistavasti. Iholla lähes meikittömältä pinnalta näyttävä voide tasoittaa sen sävyä tehokkaasti. Tällä saan siis tasoittuneiden arpieni kanssa jo melkein malli-ihon 😛

 

Strobing10.jpg

Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä kevyttä varjostusta haluamilleen alueille. Itse valitsin tietysti kaikkien suosikin a.k.a. kaksari-varjon ja elmäni kevyimmät poskivarjot.

 

strobing8.jpg

Kuultovoiteiden kerrostuksen voi aloittaa levittämällä kevyesti kuultavaa voidetta kaikkiin klassisen korostuksen kohtiin, jotka olen tässä kuvassa maalannut keveällä photari-kädellä. Tavallisesti en suosittelisi levittämään näin kuultavia tuotteita kasvojen keskiosiin tai T-alueelle, mutta enpä olekaan aiemmin opettanut teita stroboilemaan ;P

 

Strobing9.jpg

Näin se käy, kuin käden käänteessä! Eli siis käden tuputuksessa.. Näissä kuvissa käytin kuullon luomiseen sekaisin hieman pinkihtävästi kuultavaa Strobe Liquidia ja luksus-luonnonkosmetiikkamerkki RMS Beautyn kuultovoidetta. Ensin levitin Strobe Liquidia Beauty Blenderin kapealla päällä poskipäille ja silmien alle, sitten tuputin alueet tasaiseksi sienen pyöreällä päällä ja lopuksi taputin kuultovoidetta myös nenänvarteen, leukaan ja otsalle.

Vahvistin kuultoa vielä taputtamalla kuivuneen SL:n päälle RMS:n Living Luminizeria.

 

strobing6.jpg

Kuultovoiteen asetuttua, puffasin iholle lisää kuultoa kerros kerrokselta puuterimaisin tuottein. Tämä kaikki kannattaa tehdä hyvin valaistussa tilassa, sillä toisin kuin varjostuksessa, ei lopputulosta strobingissa voi tarkkailla aivan yhtä tehokkaasti. Ihon kuultavuuden määrittäminen on huomattavasti vaikeampaa, mutta kuten kaikessa, harjoitus tekee mestarin.

Tähän kuultavuuden kerrostamiseen käytin M.A.C.:in ikisuosikkiani Mineralize Skinfinish Lightscapadea, joka tuo ihoon vielä aivan omanlaisensa värin.

Kestävämpää ja ehkä vielä tätäkin kuultavampaa lookkia havitellessa voi toki kokeilla myös ns. Wayne Goss -metodia, jossa ensimmäisenä levitetään iholle puuterimainen tuote ja sen jälkeen puffataan voidemaiset tuotteet sen päälle.

 

Strobing4.jpg

Lopuksi vielä kulmat kuosiin, mutta mahdollisimman luonnolliseen tyyliin.

 

Strobing3.jpg

Silmiin levitin mascaran lisäksi ihonsävyistä kajalia, joka potkii kuin kaikki hyvä ja toimiva tässä maailmassa. Huuliin vielä ohuen ohut kerros huulia hieman pastelliseen koralliin värjäävää Catty-sävyä, joka on ehkä vaalein huulipuna, jonka olen itse ostanut sitten vuoden 2012. Rakastan sitä ehkä hieman liikaa ja pelkään, että sen käyttö riistäytyy käsistä ja alan näyttää samalta kuin Juulia viidennellä luokalla…

 

Strobing1.jpg

Lopputulos on kuitenkin yhtä kaukana viidesluokkalaisesta Juuliasta, kuin sen jälkeen kuluneet vuosikymmenetkin. Arki-strobing on tyylilaji suoraan minun repertuaariini ja YleX:n webcamissa saattaa tulevaisuudessa näkyä vain päivä päivältä enemmän kuultava ja kiiltävä Saara, kun innostun lisäämään kuullon määrää joka ikinen päivä..

Vaikka kasvoillani on vain minimaaliset varjostukset, tekee korostuksen luoma kontrasti yllättävän paljon kasvojen muotoilua varten.

Miltäköhän Kardashianeinakin tunnetut contouring-kuningattaret sanoisivat kun joku täräyttäisi heidän kasvoilleen tällaiset ”negatiiviset varjostukset”??

Entä mitä te tykkäätte tästä?!

kauneus meikki iho testit
Kommentit (21)
  1. Hei, olen löytänyt LUSH:ilta meikkivoidemaisen helmiäiskuultovärin nimeltä Nuorentunut, luulen sen voivan toimia hyvin strobingissa. Lisäksi se on vegaaninen, eikä LUSH käytä eläinkokeita 🙂

  2. joku tässä tyylissä on niin kreisiä, että on pakko vain rakastaa! 😀 olisipa kiva nähdä vielä överimpi versio tästä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *