Typerä iho

iho3.jpg

Tämähän on kuin mikäkin Naked Truth -potretti.. Siitä tosin ei ole nyt kyse.

Mä olen teini-iästä asti elänyt hyvin ailahtelevaisen ihon kanssa. Toisinaan se on sileä ja tasavärinen, ja toisinaan se ärtyy täyteen näppyjä ja valtavia ihohuokosia, ja muuttuu laikukkaaksi. Kuten nyt vaikka viime viikolla. Tutorial-postausten kommenteista luen monesti, kuinka upealta ihoni näyttää kommentin kirjoittajan omiin kasvoihin verrattuna, ja ajattelin siksi paljastaa myös tämän kolikon kääntöpuolen. 

Vaikka asiat tekee täysin oppikirjan mukaan, ei se takaa ikuisesti säilyvää täydellistä lopputulosta. Ei vaikka kuinka olisi kauneusalan ammattilainen 😉

Elämäntapamuutoksen ja hyvän ruokavalion ansiosta ihon yleiskunto on ollut jo pitkään hyvä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö naamaani iske muutaman kuukauden välein jonkinlainen katastrofitila. Olen jo pitkä aika sitten ottanut tämän ihon kanssa sellaisen deal with it -asenteen, koska jossain vaiheessa se aina palaa siihen hieman sileämpään ja tasaisempaan normaaliin.

Eihän toi nyt edes ole niin paha!”, saattaa joku ruudun takana huokaista. Ei niin.

Nämä kuvat ottaessani iho on oikeastaan jo rauhoittunut huomattavasti perjantaista, jolloin tilanne oli pahimmillaan. Laskin huvikseni, että naamassa oli silloin päälle 30 eriasteista finniä, ja iho niiden välissäkin poikkeuksellisen laikukasta. Ikävimpiä ovat heti suun ympärille, leukaan ja poskiin ilmestyvät kipeät näpyt, sekä nuo ihohuokoset joita ei saa peitettyä sitten millään.

Typerän ihon tämänkertainen kohtaus on todennäköisesti perujaan ihonhoitotuotteiden vaihdosta, sillä ruokavalio ja päivittäinen rutiini muuten on pysynyt samana jo todella pitkään. Olen kyllä käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ihon puhdistuksessa jo pitkään, mutta nyt vaihdoin testimielessä tuotesarjan ihan kokonaan. Katsotaan siis rauhassa, seisooko lopussa kiitos ja entistä tasapainoisempi iho.

 

iho2.jpg

Jos kasvojen iho on aina ollut hyvässä kunnossa, siihen ilmestyvät yksittäisetkin näpyt pilaavat monen päivän. Me näppyjen kanssa päivittäin elävät varmasti tiedämme, että maailman kaatumiseen tarvitaan muutakin kuin finni poskessa 🙂 

Sormet ja varpaatkaan eivät riitä laskemaan kertoja, jolloin olen neuvonut panikoivaa ystävää, jonka kasvoihin on ilmestynyt yhtaikaa ”ihan kamalasti näppyjä”. Yleensä katson kasvot läpi, hymyilen kannustavasti ja kehotan tutkimaan mun naamaa, josta löytyy näppyjä ja niistä muistuttavia arpia hyvinäkin hetkinä yllättävän paljon. Reaktio on aina sama: ”Oho! En mä ole huomannut noita sulla yhtään!!”

Niinpä. 

Jos lähelläsi olevat ihmiset taas kiinnittävät ensimmäisenä huomiota näppyiseen naamaasi, voi seuran vaihtaminen tehdä hyvää. Kukaan ei tuijota teidän finnejänne, ellette itse nosta kissaa pöydälle. Jostain chick-litistä noukkimani neuvo kun pitää julkisissa tilanteissa paikkansa pelottavan usein:

Kukaan ei ajattele sinua. Kaikki ajattelevat vain itseään, ihan niinkuin sinäkin.

 

iho.jpg

Laikukas, näppyinen ja epätasainen. Sellainen tämä naama juuri nyt on. Elämäni päivittäinen sisältö ei kuitenkaan sen takia muutu mitenkään, ihmisten suhtautuminen minuun ei ole mitenkään erilainen, eikä se ihan rehellisesti sanottuna nyt vaan ole niin vakavaa

Jos ihosi vetää yhtäkkiset raivarit ja olotilanasi on paniikki, kokeile näitä:

  • Korjaa ruokavaliosi. Ulkoisien tekijöiden vaikutusta voi miettiä vasta sitten, kun tietää että homma toimii sisältä päin. Puhdasta ruokaa, riittävästi rasvaa, tarpeeksi tuoreita raaka-aineita ja sitä vettä.
  • Vaihda puhtaampaan kosmetiikkaan. Mineraaliöljyt ja talkki tukkivat monen ihoa ja aiheuttavat epäpuhtauksia.
  • Anna ihon hengittää. Oma naamani rauhoittuu monesti, kun se saa olla ilman ylimääräistä meikkiä ja räpellystä pari päivää, vaikka meikit olisivatkin niitä ”puhtaita”.
  • Hoida ja kosteuta. Se että iho rasvoittuu ei tarkoita, etteikö se tarvitsisi kosteutta ja hoitoa – päinvastoin. Älä kuitenkaan vaihda yhtäkkiä akneihon hoitotuotteisiin, vaan hoida omaa ihotyyppiäsi näpyistä huolimatta. Jos taas olet vaihtanut hoitotuotteita, anna niille 3-4 viikkoa aikaa, ennen kuin kiroat ne alimpaan manalaan.
  • Kokeile suolasaippuaa. Itselläni tämä vaan toimii.
  • Jos iho ei muutamassa viikossa rauhoitu yhtään ja asia vaivaa, mene ihotautilääkärille.

Ja tärkeimpänä:

Jos suurin huolesi ovat finnit, elämässäsi on kaikki todennäköisesti aika hyvin.

 

p.s. Uusimmassa Trendissä on loistava ihonhoitojuttu, josta kannattaa etsiä vinkkejä hätätilanteita varten!

p.p.s. Arvoin VIHDOIN Jolien tuotepakettien voittajat! Sähköpostiosoitteettomia, tuplakommentteja ja muita arvontakelvottomia viestejä oli mukana taas kerran, joten arvontaprosessissa kului hetki.

1. paketin voitti nimimerkki Rora. 2. paketin voitti nimimerkki Anniina /TND. Voittajille on lähetetty sähköpostia 🙂

Kommentit (74)
  1. Mullakin oli joskus jotain iho-oireita, mutta nykyään ei oo mitään. Rupes ärsyttää se ku toiset kokoajan huomautteli niistä. Ajan kanssa itsekseen ne näpyt sitten kuitenkin hävisi. Ja terveydenhoitajat huomautteli aina käsivarsistani, vaikka se ny oli aika viaton vaiva, keratosis pilaris. Nyt ei oo siitäkää enää mulla. Mun mielestä sisäinen kauneus on tärkeintä, mitä sitte jos ei oo aina nii smooth iho.

  2. Luin osan kommenteista ja ihan näin ammattilaisena voin kommentoida: Suurin syy ihomme ongelmiin on liiallinen hoitaminen liian emäksikillä ja liian pesevillä aineilla… Pestään ensin ihon oma suoja pois ja yritetään tunkea tilalle mitä ihmeellisimpiä elvyttäviä yms tuotteita…. ja aina se luomukaan ei välttämättä takaa tuotteen parhautta. Harmillista on, että peseminen aloitetaan jo usein vauvana. Äidit ja isät ihmettelevät sitten miten meidän kullannupun iho on ärtynyt ja kuiva. Usein lievällä pesulla ja sopivalla kosteutuksella saadaan paras lopputulos.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *