Kesäsalaatti mustikoilla

Kesäsalaatti mustikoilla

Ainekset (4 annosta)

Salaattimix (esimerkiksi Napolitana mix)
Herneenversoja
5-6
Retiisiä
250 g
Kotijuustoa
Parsaa
Pensasmustikoita
Ruiskrutongit
4 viipaletta leipää
Leipää (esimerkiksi Fazer Real leivästä)
1 rkl
Öljyä
1 tl
Merisuolaa
1 tl
Valkosipulijauhetta

Tee näin:

  1. Sekoita isossa kulhossa salaattimix ja herneenversot
  2. Pese hyvin retiisit ja viipaloi salaattipohjan sekaan
  3. Kuori parsat kevyesti varsista ja huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois, ja pilko parsa noin 2-3 osaan –  keitä noin 2-6 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä (mausta halutessasi suolalla) ja lisää salaattiin
  4. Huuhtele mustikat, pilko kotijuusto pieniksi kuutioiksi, ja lisää salaatin sekaan

Ruiskrutongit:

Leikkaa Real-leipäviipaleet pieniksi paloiksi, ja paahda pannulla tilkassa öljyä – mausta merisuolalla ja valkosipulijauheella

Koti Ruoka ja juoma

Nopeutettu broileriborssikeitto

Nopeutettu broileriborssikeitto

Ainekset (8 annosta)

300 g
Broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
400 g
Punajuuri (esikeitetty)
200 g
Valkokaalisuikaleita
2-3
Porkkanaa
1 iso
Sipuli
2
Valkosipulinkynttä
0,5 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
1,5 l
Vettä
1,5
Lihaliemikuutio
2 rkl
Etikkaa
1 tl
Mustapippuria
Lisäksi
Ranskankermaa
Tuoretta persiljaa
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko punajuuri, kuori ja pilko porkkanat
  2. Kuumenna öljy kattilassa, ja lisää sipulit ja broilerin fileesuikaleet
  3. Kaada vesi kattilaan ja lisää lihaliemikuutio (kiehauta)
  4. Lisää kattilaan punajuuri, kaalisuikaleet ja raastettu porkkana – anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia
  5. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja etikalla
  6. Lisää tuore persilja
  7. Tarjoile ranskankerman kanssa
Koti Ruoka ja juoma