budjettibudjettibudjetti

Sairaan Ihana Sanni

Olin luvannut tehdä tällä viikolla budjetin uuteen duuniin. Selkä- ja hartiavammani vuoksi en ole saanut maalata työhuoneella näitä yli viikkoon. Se ja muutkin asiat ahdistavat. Yksinkertaisesti sekoan kun en voi urheilla enkä tehdä töitä. Yksikin kokonainen päivä kotona on liikaa. Mutta onneksi sain sairasteluviikolleni tällaista kivaa tekemistä. 

Yleensä "teen sinnepäin". Mutta ilmeisesti sellainen ei vain kannata näinkin suuressa projektissa. Oon aika ylpeä tästä ideastani piirtää teipillä lattiaan 1:1 alue selventämään teoksen oikeata kokoa. Nuo ruskeaksi väritetyt alueet ovat kerrostalon ulkoseinää ja värittämättömät alueet ikkunat kadulle. Alkuperäisen luonnokseni mukaan en voi toimia, koska tila on muuttunut neljässä vuodessa. 

Alku oli haastava. Ehkä tämä kaavio on jollekin ihan peruskauraa, mutta multa meni kaksi tuntia tajuta yhtään mitään ja sitten piti soittaa asiantuntijalle kun aivonystyrät väsähti.

Luonnoksesta oli kyllä suuri apu koska olen tehnyt senkin aikoinaan hyvin. Pienoismalli-luonnoksessani 10cm vastaa metriä ja se helpotti mdf-levyjen määrää laskiessa. Kaikista haasteellisimmalta tuntui riman laskeminen. Rimalla rakennan kehikot levyjen taakse niin teoksesta ei tuu kiemuraa kymmenien vuosien saatossa. Eilen mietin, onkohan teos siellä vielä kun minä olen kuollut? 

Tämä teos tuntuu haasteelliselta. Ihan vain sellaiset käytännön asiat kuin suurten levyjen saaminen omalle työhuoneelle. Että mahtuuko ne? Jaksanko kantaa ne työharjoittelijan kanssa? Missä heijastan kuvat niihin? Kannattaisiko sekin tehdä pihalla ettei niitä tarvitse roudata ees-taas? Sahaus ulkona vai sisällä? Plääh? Entä jos sataa? Entä jos hissi hajoaa? Ja kestääkö mun selkä tätä projektia? ja toisaalta tiedän, että näitä asioita on ihan turha miettiä nyt. Pitäisi opetella muutenkin olemaan enemmän TÄSSÄ HETKESSÄ eikä menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevassa. 

Voi kyllä olla että tein tämän budjetin ihan miten sattuu, materiaalikulut nimittäin laskivat ja oma palkka nousi! Ei oo mun syy että kuvataiteilija joutuu olemaan tilitoimiston-täti, kaiken asiantuntija ja raksamies. Murehditaan kaikesta sit lisää heinäkuussa!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.