Stressitön elämä! Täh!?

Sairaan Ihana Sanni

Torstai-iltana havahduin ihmeelliseen tunteeseen: minua ei stressannut mikään. En pysty muistamaan, koska olisi viimeksi ollut näin? Vihdoinkin olen saanut työ- ja vapaa-aikani toimivaan balanssiin niin, että viikonlopun piknikillä kurkkua ei kurista tekemättömät asiat. Tiedän, ettei tilanne tule aina olemaan itselleni näin ideaali, mutta tällainen se tulee olemaan ainakin jouluun saakka.  Se vaati vain sen, että uskallan jatkossakin sanoa EI.

Torstai oli myön minun ja työharjoittelija-Sennin viimeinen yhteinen päivä. Saimme kaiken teokseen liittyvän "pohjatyön" tehtyä jo alkuviikosta ja näin uuden työhuoneeni pintaremonttiin jäi muutama päivä aikaa. Jos olisin tajunnut etukäteen miten (fyysisesti) rankka viikko meille tulee, en olisi jaksanut. Selkä on suht sökönä kumartelusta, nostelusta, epäergonomisista työasennoista sekä tikapuilla heilumisesta jo valmiiksi. Onneksi kaikki on niin paljon kivempaa kaksin ja päivän vittuuntumisetkin muuttuu nauruksi kaverin kanssa. Noh! Tilassa on työskennellyt ennen minua ovenrakentaja. Kyseinen herra sai häädön tilasta eikä hän luonnollisesti jäänyt siivoaman tilaa iloisin mielin. Katossa olevien ilmastointiputkien päällä oli pölyä kahden sentin verran. Piti imuroida tila kauttaaltaan ja vasta sitten mopata se lattiasta kattoon. Ehkä 50 ämpärillistä pesuvettä riitti. Hengityssuojaimesta ei ollut paljon apua ja molemmat tuplasivat allergialääkityksensä. Ennen ovimiestä tilassa on ollut baari jonka sisustus saa aikaan aika kovan ahdistuksen. Musta katto sopisi EHKÄ jos kyseessä olisi pimiö. Revimme osan puolipaneeleista irti ja maalasimme "Hauskat" seinämaalaukset piiloon. Kokonaan emme kerinneet maalaaman- mutta tämäkin jo rauhoittaa tilaa. Ja on ainakin siistiä. Voi kyllä olla, ettei huvita kotona siivota vuoteen.

Olen varmasti ihan kuin kaikki muutkin: yksi stressitekijä katoaa, toinen tulee tilalle. Nyt jo huomaan välillä murehtivani kuinka kerkiän maalaamaan teoksen valmiiksi neljässä kuukaudessa? Maalattavaa on kyllä tosi paljon! Monta metriä eläimiä, kukkuloita ja kukkia. Ja sitten vielä seinämaalaus 9m x 3m (jonka kanssa Senni tulee auttamaan). MUTTA koska se stressaaminen ei tunnetusti mitään nopeuta, päätin, että en siitäkään stressaa! Vaikka sopimuksessa lukee, että kaiken tulee olla ripustettuna 10.12, ei haittaa vaikka aikataulu eläisi. Ottaen kuitenkin huomioon, että itse odotin koko teoksen toteutusta luonnoksen tehtyäni  4 vuotta! Aion työskennellä viikossa viitenä päivänä ja tehdä parhaani: se riittää. Viikonloppuna mua ei työhuoneelle saa. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.