Tärkeä terveyspäivitys

Juuri kun olen paremmassa kunnossa välilevypullistumaselkäni kanssa ja olen uskaltanut kuntosalin jäseneksi ja ylipäänsä urheilen yli vuoden tauon jälkeen, alkaa uusi kiva vamma: suonenveto (lihaskramppi). Kyseessä ei ole mikään pieni särky sääressä vaan ihanana aamuna jalkaan iskeytyvä kamalin kipu, joka nousee nollasta sataan hetkessä ja kestää noin 15 sekunttia. Näitä on nyt tullut kolmen viikon aikana noin neljä. Ensimmäiset saivat jalat kramppiin, mutta sain jalan ns normaaliksi noin 20 minuutin kävelyllä ja liikkeellä. Tänään kramppi jäi päälle ja kontattuani kotona tunnin hommasin kyydin Acutaan. Minua ei tutkittu mitenkään, vaikka on aikamoista selkäkiputaustaa ja samaisen jalan takareiteen jäänyt pullistumasta jokin hermolukko. Lääkäriä ei kiinnostanut yhtään, eikä hän kysynyt eikä kuunnellut ja tulosti minulle lapun iskiaksesta ja krampista. Plus tietty buranaa. Kiitos avusta ja minulle uusista tiedoista. Vaikka en aikoinaan päässyt edes sairaanhoitajakouluun (paljastus!) uskoisin tuntevani kehoni kaiken tämän paskan jälkeen edes sen verran hyvin, että osaan epäillä selkäni ja krampin yhteyttä. Mutta ok! ok! Sellaista ei olemassa. Kuvittelen varmaan tämänkin kivun. Olen hullu.

 Juuri kun krooninen migreenini ei enää pumputa päässä 20 päivää kuussa, vaan ”vaan” 7, kävelen reippaasti -20 asteessa (enkä valita koska osaan pukea päälleni toppahousut kuten AIKUISET tekevät: sään valittajista vielä luvassa varmaan kirja) apteekkiin ja lunastan vihdoin lääkärin minulle viime syksynä kirjoittamat estolääkket. Nyt olisi taas energiaa kokeilla uusia lääkkeitä kun pää on zen ja mieli aurinko. Jospa nämä toimisivat? Apteekkari ei löydä estolääkereseptiä, mutta tilalle löytyy minulle määrätty masennuslääke. Sannille mielialalääkettä masennukseen. Ja ihmettelen, kuinka se neurologin suosittelema lääke muuttui lääkärin käsissä mieleni ongelman hoidoksi. Ei siinä, auttaa kuulemma ehkä pääkipuunkin, mutta jotenkin häiritsee se, että sähköisissä tiedoissani on väärää infoa minusta. Etenkin kun olen vihdoinkin päässyt masennuksestani (ainakin eilen ja nyt!) ja tullut siihen tulokseen, etten halua enää syödä siihen lääkkeitä. 

Juuri kun olen oppinut käyttämään edes vähän alkoholia, osaan pitkästä aikaa vähän humaltua ja minulla on hauskaa. Niin sitten voinkin juoda vaan max kaksi annosta kun alkaa aivan hirvee kipu rinnassa ja hengitysvaikeudet. Saan oloni paremmaksi vain kotiinlähdöllä ja oksennuksella. Mietin vaan että kuinkakohan monella on tämä sama ongelma, että tekisi mieli olla joskus kännissä ilman kitumista mutta ei vaan saa?!? Tietysti ulkopuoliselle voi näyttää että olisin koska oksennan. Olkaa känniset ihmiset kiitollisia känneistänne!

P.S syön magnesiumia (jos halusit ehdottaa sitä tuohon ramppiin)

Kuva ois ihana, mut ei jaksa. Kuvittele vaikka joku loskasää ja valita siitä.

 

 

 

 

muoti paivan-tyyli oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (6)
 1. Hei,
  Minulla on leikattu selästä pitkään hermoa painanut välilevyn pullistuma. Tuo mainitsemasi kramppi kuulostaa samalta kuin olen nyt saanut muutaman kerran leikkauksen jälkeen eli nopea hermokipu tai jalkojen puutuminen. Molemmat tulleet sen jälkeen kun olen liikkunut lähes normaalisti. Kaikki hermoihin liittyvät kivut ovat kuitenkin onneksi pikku hiljaa ajan kanssa olleet vähenemään päin eli ilmeisesti jokin lievä hermovaurio siellä paranee. Myös hierojasta on ollut apua, koska lihakset ovat olleet aika jumissa kaiken jälkeen. Siksi suosittelen ,että käy vielä jollain toisella ortipedillä. Jos kuitenkin on kyseessä pelkkä kramppi myös veden juontia kannattaa lisätä. Tsemppiä!

  1. Hei! Kiitos viestistäsi. On helpottavaa kuulla samanlaisista kokemuksista 🙂 ei tietenkään kiva, että olet joutunut kärsimään, mutta ehkä tarkoitan sitä etten kuvittele tämän johtuvan hermoista. Lääkäri kun väitti etteivät krampit ole yhteydessä selkävammailuihini. Kun taas itse tiedän että on, pystyn tuntemaan sen. Nyt ei ole onneksi tullut kramppeja kun olen syönyt tuplamäärän magnesiumia, venytellyt iltaisin ja hieronut jalkaa. Urheillessa aina vähän tietyissä asennoissa pelkään jos kipu tuleekin, mutta ei ainakaan vielä ole tullut. Tosi varovasti pitää liikkua ja kuunnella kehoaan kokoajan. Tiedät varmasti mistä puhun! Kiitos Tsempeistä! Samaa sinulle!

 2. Mulla on ollut masennuslääke migreenin estolääkkeenä (ei toiminut) ja nyt on estona verenpainelääke, ja kummallakaan kerralla lääkäri ei ole kirjoittanut reseptiin, mitä tarkoitusta varten ko. lääke on määrätty. Eli ohjeessa lukee ”1-2 tablettia vuorokaudessa”. Jos olisin kysynyt apteekista migreenin estolääkettä, enpä tiedä olisivatko löytäneet ainakaan noiden ohjeiden perusteella. Tai sitten sulle sattui varsin tietämätön farmaseutti. Oon sanonut aina apteekissa vain sen lääkkeen nimen, mitä oon mennyt hakemaan.

  Miten sulla toimi se ruokasooda? Kokeilin sitä yhtenä päivänä, mutta se röyhtäytti ihan kauheasti.

  Niin, ja luin sen sun pitkän kommentin mun pitkään kommenttiin silloin joskus ehkä ennen joulua, mutta en koskaan muistanut vastata siihen. Arvostin sitä kuitenkin, vertaistuki on arvokasta! Ja sulla tuntuu olevan hyvin saman tyyppisiä vaivoja kuin mulla. 😀

  1. Hei!

   Haettuani apteekista sen lääkkeen tajusin, että mun migreeni on ollut tosi paha (20-25pvää/kk) kaksi vuotta eli juuri sen ajan mitä olen ollut syömättä masennuslääkkeitä. Pitääkin selvittää, kirjoitetaanko sitäkin mielialalääkettä migreeniin. En kyllä halua enää syödä sitä, koska se teki musta ns. hullun. Mutta selittäisi sen, miksi säryt yhtäkkiä niin kovasti lisääntyivät.

   Itse oon kokeillut paria verenpainelääkettä, triptyliä ja minippillereitä. Ei ole ollut apua. Nyt kolmatta päivää kokeilussa tämä uusi eli odottelen vaikutuksia. Ainakin tekee mut punaiseksi ja kuivattaa suun 🙁

   Söin soodaa noin 5kk ja nyt huomaan, etten olekaan syönyt kuukauteen. Mullahan väheni silloin kohtaukset radikaalisti, mutta samaan aikaan erosin ja myös tietynlainen stressi lakkasi. Eli en tiedä onko sooda vai ero vai mikä? Ei kylläkään ole säryt lisääntyneet nyt soodattomana aikana. 

   Ihanaa kuulla että sait vastaukseni, mietiskelinkin jos et tajunnut palata ja luulit että olen tyly tyyppi (kun eikös se ensin mennyt minulta jotenkin ohi). Kivaa siis kuulla sinusta taas! Vertaistuetaan taas pian lisää toisiamme <3

   1. Mulla oli juurikin klotriptyl mite, ja se sai mut tosi tosi väsyneeks ja lisäksi kuivatti suun, piti ostaa jotain kallista hammastahnaa ettei mee hampaat pilalle. Ihan kuin ois elämä alkanut uudestaan, kun lopetin sen. Se syömäsi mielialalääke voi hyvinkin olla ollut osallinen migreenin lieventämiseen, vaikkei sitä varsinaisesti estona käytettäiskään. On niin monisyiset nuo migreenin syyt ja helpotuskeinot.. :/ Toivottavasti tuosta uudesta lääkkeestäsi on enemmän hyötyä kuin haittaa! En ite vielä osaa sanoa, auttaako mua nyt enemmän tää verenpainelääke vai osteopaatin hoito, jossa kävin jokin aika sitten.

    En aatellu tylyks, ite kommentoin vanhaan päivitykseen 🙂 Mut on tää vähän hankala kun ainakaa kirjautumaton ihminen ei voi tilata sähköpostia uusista kommenteista, pitää muistaa mihin on kommentoinut. 😀

    1. Sun pitää kirjautua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *