Äitiys ja elämäntapamuutos – mistä aikaa projektiin?

 

Intoilin instagramissa aloittavani elämäntapaprojektin. Oon mestari aloittamaan projekteja, mutta aika surkea viemään niitä eteenpäin alkuinnostuksen, joka yleensä kestää pari päivää, jälkeen. Mutta kun asiasta tekee julkisen, niin silloin ei kehtaa antaa ihan heti periksi 😉

Mutta niin, olen jotenkin kyllästynyt tähän väsyneeseen olotilaan joka toki on seurausta suurimmaksi osaksi univajeesta mutta noutokebabilla ja irtokarkeilla on siihen myös oma vaikutuksensa. Olen niin paljon ja kokopäiväisesti äiti, joten unohdan olla minä. Kun muksu tarpeineen täyttää suurimman osan päivästä, ei oikein jää aikaa ajatella itseään. Mutta kun minä voin hyvin, voi lapsikin hyvin.

Salikissaa minusta ei enää taida tulla, mutta lisää energiaa ja valoisampaa elämänasennetta aletaan sitten kunnolla metsästämään. Itsensä kehittäminen ja selfhelp on aina kiinnostaneet, sillä minusta on kiehtova ajatus, että jo omalla ajattelutavallaan voi muuttaa oman maailmansa radikaalisti. Mikä onkaan parempi ratkaisu itsensä kehittämiseen kuin kirjoittaminen ja äänikirjat! Kun ei ole oikein aikaa lukea, voi kuunnella vaikka koko päivän samalla kun siivoaa, leikkii tytön kanssa. Äänikirjat on siis ratkaisu siihen ongelmaan että halua oisi lukea, mutta ei aikaa.

Sovittiin miehen kanssa että hän hoitaa tyttöä neljä kertaa viikossa hetken ajan niin että pääsen hikoilemaan taloyhtiön salille. Samalla puoliso toimii henkisenä perseellepotkijana ja vahtii ettei enää kanneta kotiin herkkuja. Syön oikeasti ihan kaiken mikä vaan on makeaa.

Kun mietin että miten ihmeessä saan järjestettyä aikaa liikkumiselle, tajusin että oikeasti liikkuahan voi vaikka puoli tuntia päivässä ja sen puolituntisen kyllä saa mahdutettua vaikka kuinka kiireiseen päivään. Olen aina ollut sellainen että lähden kovaa ja korkealta, ja sitten rämähdän alas yhtä lujaa. Pitäisi saada heti vatsapalikat näkyviin ja pyllyä pyöreämmäksi.

Tämän elämäntapaprojektin tarkoituksena on löytää elämään takaisin valoa ja iloa, saada energiaa ja hyvää oloa. Hyvin voiminen ei ole turhaa, vaan siitä hyötyy itseni lisäksi muutkin. Jaksan antaa itsestäni enemmän jos oma elämäni tuntuu hyvältä ja ihanalta.

hyvinvointi vanhemmuus mieli liikunta
Kommentit (5)
  1. Olipa kiva kun törmäsin sun blogiin ja tähän postaukseen! Mulla on samanlainen tilanne elämässä tällä hetkellä, sain nimittäin toukokuussa esikoistyttäreni. Nyt olisi pakko tehdä jotain tälle kauhealle ruokavaliolle ja erityisesti herkuttelulle… Raskauden aikana himoitsin suklaata ja painoakin kertyi mukavasti ja näinä ensimmäisinä vauvaviikkoina on taas tullut syötyä kaikenlaista ja olo on ollut tosi väsynyt. Nyt ois pakko saada herkuttelu kuriin ja muutenkin elämäntavat kuntoon. Onneksi nyt kesällä on helppo lähteä vaunulenkille ja todellakin puoli tuntia aikaa löytyy aina!

    1. Mulla jäi raskauskilot synnytyssaliin mutta oon syönyt ihan liikaa noutoruokaa ja suklaata. Kun on niin väsynyt nii sit Itelle sallii kaikki herkut kun ne vähän piristää siinä hetkessä. Sitten kun vauva vie kaiken ajan ja huomion niin ei oikein jaksa tehdä kunnollista ruokaa. Tsemppiä! 🙂

      1. Kiitti ja samoin sulle! 🙂 Mulla on ihan sama, joka päivä tuntuu että ois kiva saada vähän jotain hyvää.. Nyt oon taas koittanut palata herkkupäivään ja ainakin toistaiseksi on pysynyt herkuttelut edes jokseenkin aisoissa 😀

  2. Hienoa! Toivottavasti into jatkuu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *