Erin Morgenstern: The Night Circus

unnamednight.jpg

 

 

Kesäisin lukutahtini hidastuu jonkin verran. Jostain syystä harrastan myös kirjojen suhteen kesäuusintoja ja luin välissä Sidney Sheldonin Mikään ei ole ikuista. Koska sen olen jo aiemmin lukenut, en tehnyt siitä postausta. Kirjastosta löytyi kiehtovan oloinen kirja The Night Circus, joka on sittemmin päässyt myös mukaan Buzzfeedin aliarvostetuimpien hyvien kirjojen listalle.

1800-luvun maisemissa mustavalkoinen sirkus saapuu kaupunkiin varoittamatta. Le Cirque des rêves on avoinna ainoastaan yöaikaan ja kätkee sisäänsä telttoja, joissa on tavanomaisten taikurin, akrobaatin ja ennustajan lisäksi myös pilviä, jäätä ja kaikkea muuta taianomaista. Illusionistin tytär, Celia, ja velhon oppipoika, Marco, käyvät kilpailua, jota heidän rakkautensa vaikeuttaa.

Erin Morgenstern liikkuu kirjassaan aikatasolla edestakaisin, mikä vaikeutti lukemista aluksi melko paljon, varsinkin kun luin jälleen alkuperäiskielellä. Hahmoja esiteltiin myös melko ripotellen, mutta kun pääsin vauhtiin, en olisi millään halunnut kirjan loppuvan. Taika on erityisen lähellä sydäntäni kirjoissa ja sirkus oli valtavan kiehtova ja ihanan meilikuvituksellinen. The Night Circusia on jostain syystä hyvin vaikea selittää, mutta se ei ollut luettavana ollenkaan epäselvä. Tätä suosittelen aivan ehdottomasti, rakastuin täysin!

 

 

”But I’m not…special,” Bailey says. ”Not the way they are. I’m not anyone important.” ”I know,” Celia says. ”You’re not destined or chosen, I wish I could tell you that you were if that would make it easier, but it’s not true. You’re in the right place at the right time, and you care enough to do what needs to be done. Sometime’s that’s enough.”

 

 

*****

Kommentit (1)
  1. Lukupäiväkirjaasi on kiva selata. Lähdetkö mukaan haasteeseen?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *