Ihana vegepasta
Halusin jakaa yhden lempipastani ohjeen blogiin. Vegepastan valmistamiseen menee aikaa noin 45-60 minuuttia, mutta se on silti todella helppo ruoka tehdä 🙂
Mitä tarvitset?
- kirsikkatomaatteja
- kesäkurpitsa
- punainen paprika
- rypsiöljyä
- pastaa
- voita
- sipulia
- valkosipulia
- basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- chiliä
Lisää lopuksi halutessasi:
- oliiviöljyä
- parmesan-juustoa
Valmistus:
- Leikkaa tomaatit, kesäkurpitsa ja punainen paprika paloiksi ja laita kasvikset pellille. Laita paprikat pellille kuori ylöspäin. Lisää kasvisten päälle rypsiöljyä ja mustapippuria. ”Grillaa” kasvikset uunin ylä- / keskitasossa noin 15-25 minuuttia 175-200 asteessa.
- Laita pastavesi kiehumaan 🙂
- Ota paprikan kuori pois paprikapaloista. Kuori lähtee helposti pois, kun paprikat ovat olleet tarpeeksi kauan uunissa – tämä on siis hyvä mittari siihen, milloin kasvikset ovat valmiita.
- Pilko sipuli, 2-3 valkosipulin kynttä ja basilika.
- Laita voita pannulle ja kuulota ensin sipuli ja valkosipuli. Lisää tämän jälkeen kasvikset ja basilika. Lisää pieni määrä chiliä, mustapippuria ja ripaus suolaa. Lisää pieni määrä voita ja anna kastikkeen hautua kannen alla alhaisella lämpötilalla.
- Sekoita pasta ja kastike kattilassa. Lisää lopuksi oliiviöljyä ja parmesan-juustoa halutessasi.
- Nauti! 🙂
I wanted to share a recipe of a delicious veggie pasta that I truly love. Although it takes about 45-60 minutes to make it, it’s a simple dish to cook.
What do you need?
- cherry tomatoes
- zucchini
- sweet red pepper
- rapeseed oil
- pasta
- butter
- onion
- garlic
- basil
- salt
- black pepper
- chili
Optional:
- olive oil
- parmesan cheese
How to do it?
- Cut the tomatoes, zucchini and red pepper into pieces and put them to an oven tray. The pepper pieces should be put in a way that the peel is upward. Put some rapeseed oil and black pepper on top of the veggies. Grill the veggies approximately 15-25 minutes in the oven in 175-200 degrees in the top or middle part of the oven.
- Put the pasta water to boil.
- Take the peel of from the pepper pieces. Note: it should be easy to remove the peel when the veggies have been in the oven long enough. If not, put the veggies back to the oven for a little while.
- Cut the onion, garlic (2-3 pieces) and basil.
- Put some butter to the pan together with the onion and garlic. After a while you can add the veggies and basil. Add some chili, black pepper and a little salt. Add a bit more butter and let the sauce stew under the lid in low temperature.
- Mix the pasta and sauce in the pot. Add some olive oil and parmesan cheese in the end, if you want.
- Enjoy! :)
Pictures: Shadows