Appelsiini-suklaa raakakakku

 

DSC_2555.JPG

 

En tiedä johtuuko siitä, että ulkona on niin pimeää, mutta ainakin itselläni tämänhetkinen meno on hiukan matalaa lentoa. Kirkasvalolamppua monet ovat kehuneet, mutta itse en sellaista omista. Sen sijaan viime aikoina on tullut tehtyä jos jonkinlaista smoothieta ja värikkäitä salaatteja, on haudutettu pakuriteetä, rohmuttu pakastimen pohjalta suuri osa (äidin poimimista) kesän marjoista ja tungettu ties mitä superfood-jauhetta sinne sun tänne, jotta valonpuutteesta kärsivä kroppa saisi edes hiukan lisäboostausta. Suklaa on sellainen herkku, jota helposti tekee mieli, kun fiilis on ihan RaMaVit (= ramasee, masentaa ja v*****aa), ulkona on pimeää ja märkää, ja lenkillekään ei jaksa lähteä. Fazerin sininenhän kummasti kohottaa mielialaa, kun on ekaksi parkkeerannut itsensä mukavaan asentoon viltin alle sohvan pohjalle lempi tv-ohjelman äärelle. Sen sijaan, että olisin itse tarttunut tänään Fazerinaan, niin hoksasin väistää sokeripommi-ansan ja teinkin vähän terveellisemmän version appelsiinin ja suklaan klassisesta makuparista raakakakun muodossa. Osviittaa reseptille sain täältä

 

Pohja:

250 g pekaanipähkinöitä

1 tl kanelia

iso kourallinen tuoreita taateleita

ripaus suolaa

 

Liota pähkinöitä muutama tunti vedessä, mieluiten yön yli. Laita pähkinät ja taatelit tehosekoittimeen ja aja massaksi niin, että ainesten rakenne rikkoutuu. Lisää kanelia ja suolaa. Sekoita. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle voipaperin päälle. Itselläni oli halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen vuoka, joka oli suhteellisen iso. Sen vuoksi kakusta tuli aika littana, joten ulkonäon puolesta pienempi vuoka olisi varmasti parempi. Nosta pohja hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

 

Täyte:

2 appelsiinin mehu ja kuori

10 taatelia

1-2 rkl hunajaa

2 tl vaniljaa

2 dl raakakaakaojauhetta

2 tl soijalesitiinijauhetta

1 dl sulaa kookosöljyä

5 rkl kaakaovoita sulatettuna

2 rkl lucumaa

1 tl kanelia

ripaus suolaa

 

Raasta pestyjen appelsiinien kuori. Purista mehut tehosekoittimeen ja lisää joukkoon taatelit. Aja sileäksi ja lisää sitten muut ainekset joukkoon. Tehosekoita tasaiseksi massaksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutta. Suolaakaan ei kannata unohtaa, koska se tasaa makuja tosi kivasti. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku pakastimeen jähmettymään. Kakku on oikein maistuvaa hieman kohmeisena.

 

DSC_2551.JPG

 

Edit 28.11.2014: Kakku oli seuraavana päivänä vieläkin herkullisempaa, kun se oli saanut yön yli vetäytyä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. RaMaVit 😀 😀 muikeeta 😀

    Mielenkiintoisia ja mun makua miellyttäviä resepteja sinulla täällä! Oli pakko klikata seuraajaksi 🙂

    1. Kiva, jos tykkäät! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *