Supersuklainen mutakakku (gluteeniton,viljaton)
Tänään herkuttelimme mutakakulla, jossa ei oltu suklaata ja rasvaa säätelty. Eli oikein tuhtia tavaraa siis. Maku oli arvatenkin superherkullinen 😛 Ohjeen nappasin Ulla Svenskiltä. Lisäsin omaan taikinaani hiukan intiaanisokeria ja vähensin yhden kananmunan. Tein kakun tarjoilua edeltävänä päivänä, ja koostumus oli tarjoiluhetkellä erinomainen. Vatkasin lisukkeeksi kermaa halukkaille.
Supersuklainen mutakakku:
250g tummaa suklaata
200g voita
5 kananmunaa
3 rkl mantelijauhetta
1,5 dl intiaanisokeria
Sulata suklaa ja voi, ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita taikinaan mantelijauhe ja intiaanisokeri. Kun massa on tasainen, kaada se leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Vuoan reunat on hyvä voidella ennen taikinan kaatamista siihen. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, miten löysäksi haluat kakun jättää. Itse taisin pitää kakkua noin 15 minuuttia, ja se jäi keskeltä ihanan pehmeäksi. Koristele jäähtynyt kakku vaikka suklaarouheella.
Mä oon tehnyt pari kertaa hyvin samantapaista kakkua ja se vaan on hyvää. Kuka muka jauhoja tarvitsee?
Nimenomaan. Veikkaanpa, että koostumus kärsisi jauhoista jonkin verran, ja kakusta tulisi liian ”tönkkö” 🙂 Tosi herkullisen näköinen toi sun kakku!