Viikon ruokaostosten keskisummat meillä

Blogeissa on herännyt haaste viikon ruokamenojen läpi käymisestä. Viimeisimpänä asiasta kirjoitettiin nyt isyyspakkaus blogissa.

Eli vastauksena blogissa esitettyyn kysymykseen: Meillä on tähän asti ollut kahden hengen talous ja kauppaostoksiin menee viikottain 60-90 euroa riippuen hieman viikosta. Tässä kuussa määrä on ollut lähemmäs 80 euroa. Tässä ei ole yleensä mukana ns. päivittäiskemikaaliostoksia eli saippoita ja pesuaineita ym. koska ne haetaan erikseen (niiden osuus on kuitenkin kuukautta kohden sen verran pieni, että hirveää haarukkaa näistä ei tule jos siis omia meikkejä sekä puhdistustuotteita ei lasketa: eli nämä maksan siis aina ”omista rahoistani”.) Meillä ei myöskään osteta alkoholia yleensä (vaikka sitä ruuan kanssa välillä juodaankin ja miehellä on asiaan liittyen oma harrastuksensa, mutta viinit ostetaan yleensä kerralla suurempana määränä ja riittävät pidempään sekä puoliso maksaa itse oman alkoholi-harrastuksensa= viski).

Töihin meillä tehdään useimpina päivinä eväät ja niinä päivinä jolloin en tekisi eväitä omassa työpaikassa ruuan hinta on ollut 4,5euroa/ateria. Tämä tarkoittaa että vaikka en söisi kotona yhtä ateriaa päivässä kulut nousevat viikossa kuitenkin maksimissaan 25 euroa. Puoliso syö myös välillä omassa työssään lounaan ulkona ja sen kustannus on 8- 10 euroa. Maksimissaankin siis viideltä päivältä 50 euroa.

Välillä syödään viikonloppuna ulkona. Yleensä vain toisena päivänä. Joskus käyn ulkona syömässä ystävien kanssa arkena, mutta en yleensä viikottain tee tätäkään. Esimerkiksi viime viikonloppuna tilattiin noutoruokaa kotiin ja kaksi pizzaa kuljetuspalvelun etukupongilla oli 22 euroa.

Eli paljonko meillä siis keskimäärin kuluu ruokaan?

Niinä viikkoina kun tehdään eväät ja syödään kotona noin 80 euroa/viikko.

Jos molemmat syövät töissä maksimissaan 50 euroa + 25 euroa + ruokaan hieman vähemmän kotona noin 60 euroa eli noin 135 euroa.

Ja päälle viikonlopun ulkonasyömiset jos syödään ulkona. Usein jos on syöty koko viikko töissä ei tee mieli lähteä enää ulos syömään vaan pitääkin jo kokkailla jääkaapista ruokia aktiivisemmin pois. Toisinsanoen viikon kokonaissumma pysyy kyllä usein siellä 130 euron tuntumassa (ei harrasteta kulinaristisia hieno rafloja juurikaan vaan suositaan kauppakeskuksen ravintolamaailmoja).

Kuussa karkeasti voisi sanoa, että varataan ruokakuluihin noin 300-400 euroa/kuukausi ja tämä tosiaan kahden hengen taloudessa (todennäköisesti kuitenkin samoista ruuista söisi kyllä kolmaskin. Hukkaruokaa meillä ei yleensä jääkaappiin jää vaan kaikki yleensä syödään mitä ostetaan ja päiväykset eivät ehdi vanhentua. Ja syödään monipuolisesti: hedelmiä, leipää, lihaa, riisejä, pastoja, keittoja ja salaatteja ym.

 

Nyt kun oma tilanne on muuttunut ja olen äitiyslomalla olen ajatellut myös tarkemmin pohtia budjetointia ruualle. En niinkään siksi, että saisin säästettyä kuluissa vaan enimmäkseen siksi, että voisi olla ihan hauskaa yrittää katsoa miten pienellä pystyy syömään laadukkaasti ja toisaalta kokeilla hieman uusiakin reseptejä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *