5. akupunktio

Nyt on vasta toinen kerta, kun pääsin käymään akupunktiossa kuukautisten ja ovulaation välissä, joten neuloja voitiin vihdoin laittaa useampia. En pysynyt edes laskuissa kuinka monta niitä lopulta tuli. Suurin osa laitettiin jalkoihin, jonnekin polvien ja varpaiden välille, ja muutama tuli käsivarsiin. Akupunktio on kuulemma tehokkaampaa, kun neuloja voi laittaa enemmän, joten pitää yrittää ajoittaa käyntejä useammin tälle ajalle. Tunnin hoitokerta ei ole ihan halpa, joten mieluummin ottaisin siitä kaiken hyödyn irti.

En tiedä missä vaiheessa akupunktion vaikutus pitäisi alkaa näkymään. Milloin voin odottaa ”tuloksia”? Tämä taitaa olla väärä ajattelutapa kiinalaisen lääketieteen yhteydessä, joka ei ole samalla tavalla mitattavaa ja määriteltyä kuin länsimäinen tapa, johon olen tietenkin tottunut. En silti malttaisi odottaa, että tämä toimisi… Olen myös lukenut, että ennen IVF-hoitoja aloitetut säännölliset akupunktiot on parantanut hoitotuloksia, joten toivotaan, ettei nämä ihan hukkaan mene.

Yhden selkeän muutoksen kyllä huomasin edellisten kuukautisten alkaessa, kuukautiskipuja oli huomattavasti vähemmän. Tavallisesti krampit alkaa minulla jo päivä ennen vuotoa ja jatkuvat vielä ainakin ensimmäisen vuotopäivän ajan. Tällä kertaa edellisen päivän krampit jäivät oikeastaan kokonaan pois, tunsin vasta illalla pientä enteilevää jomotusta ja seuraavana aamuna kuukautiset jo alkoivat. Silloin alkoivat myös krampit, mutta en jäänyt odottelemaan olisivatko ne olleet lievempiä kuin tavallisesti, vaan otin buranan. Kuulemma joillain kuukautiskivut ovat helpottaneet jo yhden hoidon jälkeen, minulla vaikutus ei ollut ihan niin nopea, mutta toivottavasti pysyvä. Ehkä voin varovasti sanoa, että on akupunktio vähän jo auttanut.

Kommentit (1)
  1. Toivottavasti saat avun akupunktiosta. Uskon, että se voi tehdä hyvää kropalle, vaikka mitään isoja muutoksia ei huomaisikaan. Ja toki aina parempi, jos niitäkin näkyisi! Itseäkin se kiinnostaisi kovasti. Tuntuu, että ”kaikki” muu on jo kokeiltu, mutta tämä apu vielä testaamatta.

    Ibuprofeeni kannattaa myös vaihtaa parasetamoliin! Itse sain tän vinkin vasta esikoisen jälkeen, mutta ilmeisesti ibuprofeeni voi vaikuttaa haitallisesti ovulaatioon. 🤔

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *