Hormoneja, hormoneja

Nyt on meneillään kolmas hormoneilla tuettu kierto, eli aloitin Letrozolit kp 3-7 ja kp 9 kävin vastaanotolla ultraäänessa varmistamassa, että munarakkuloita kypsyy vain yksi kappale. Ja niinhän siellä oli, vasemmalla puolella kasvoi yksi rakkula ja kohdun limakalvo oli alkanut hyvin paksuuntua. Vaikka jos siellä useampikin kasvaisi, niin ei todellakaan jätettäisi yrittämättä, sanoisi lääkäri mitä vain. Suurempi riski tässä on jäädä lapsettomaksi kuin saada kaksosraskaus. Vaikka hormoneja lääkäri ei tietenkään siinä tapauksessa määräisi, mutta päätimme jo ensimmäisessä hormonikierrossa, että jatkaisimme yritystä tällaisessa tilanteessa luomuna.

Nyt odottelemme ovulaatiota ja kun testi on positiivinen saan jälleen pistää Ovitrellen. Kävin heti lääkäriajan jälkeen apteekissa hakemassa uuden Ovitrellen, lisää Teroluteja, ovulaatio- ja raskaustestejä sekä mama-monivitamiinia, ja vähän hätkähdin kassalla, kun loppusummaksi tuli vähän päälle 100€. Jäin miettimään, mikähän se lääkkeiden omavastuuraja olikaan… Ehkä se pian jo menee rikki, kun näin alkuvuodesta olemme aloittaneet.

Yhtä asiaa olen tässä hoitojen alusta miettinyt ja kysyinkin sitä lääkäriltä saamatta kuitenkaan tyydyttävää vastausta. Minkä takia miesten hedelmällisyyttä ja sperman tuotantoa ei tueta hormoneilla? Varsinkin kun on kerran todettu, että miehellä ei ollut yhtään normaalia siittiötä näytteessään, vaikka se lääkärin mukaan on aivan normaalia terveilläkin miehillä. Lääkäri vastasi minulle sen olevan hyödytöntä, sillä siittiöiden tuotanto kestää niin kauan (n. 3 kuukautta), että sitä on vaikeampi hallita kuin naisen hedelmällisyyttä, hormonien vaikutus menisi hyvin kauas sekä silloin pitäisi häiritä miehen omaa hormonituotantoa. No niinhän tässä häiritään minunkin luonnollista hormonituotantoa! Ja mielestäni olisi silti parempi, että siittiöt olisi edes kolmen kuukauden päästä takuuvarmasti hyviä kuin se, että aina välillä mietin minkähän laatuista miehen sperma tässä kuussa on. Minuun pumpataan vaikka mitä hormoneja (ja tämä on vasta alkua) niin mielestäni olisi kohtuullista varmistaa siittiöidenkin olevan riittävän laadukkaita. Vaikuttaa siltä, että tällaista hoitomuotoa ei siis ole, mutta pitäisi kyllä olla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *