Ensimmäinen kolmannes lähestyy loppuaan

Ensimmäisen neuvolan ultran mukaan tänään olisi raskausviikkoja 12. 

Viime viikolla sain postissa nt-ultra ajan ja ultra on ensiviikon maanantaina 11.3. Viimeksi tuolla saimme kuulla tyttäremme menehtyneen, joten ihan vähän jännittää mennä sinne. Mutta en aio alkaa sitä sen enempää ajattelemaan, vaan luotan siihen että kaikki on hyvin ja pääsemme ihastelemaan aktiivista Toukkaa.

Olen minä sitä doppleriakin miettinyt, mutta taitaa jäädä hankkimatta. Ei halua joutua ressaamaan onko kaikki hyvin ym. Ja lopuksihan tuo doppler aika on kovin lyhyt ( potkuthan alkaa tuntumaan jne ), ellei halua käyttää sitä muuten vauvan sydänäänien kuunteluun.

Jossakin oli jopa varoitus dopplerin käytöstä. Oletteko kuulleet ja mitä mieltä olette : https://keskustelu.anna.fi/threads/doppleria-ei-kannata-kaeyttaeae.1534161/

Mitäs oireita meillä onkaan? 

Vasymystä on edelleen tosi paljon ja kun olen saanut kuopuksen päiväunille, on ihan pakko nukkua itsekkin. Ei vaan tahdo jaksaa mitenkään. Aamulla herätessä on jo ihan poikki. Onneksi olen saanut päivällä nukuttua sen 1-2 tuntia. Illalla oikein jo odottaa, että pääsee sänkyyn.

Rinnat ovat turvonneet ja arat. Varsinkin nännit. Ja joskus herään yöllä kauheaan rintakipuun ja sitten pitää asetella itsensä niin, että rinnat ovat ” löyhästi ”. 

Huonovointisuutta ja turvotusta. Sitä löytyy ja tuntuu, että se huonovointisuus vain lisääntyy iltaa kohden. Osaltaan huonovointisuus johtuu mahan turvotuksesta. Turvotus saa olosta vielä tukalamman. Olen varsinkin iltaisin huomannut, että housun vyötärö kiristää vaikka vyötärö ei kireä muuten olisikaan. Siellä se Toukka kasvaa. Ihanaa.

Pissattaa. Kyllä! Sitä on ollut ja nyt oli pissatestikin puhdas. Neuvolasta sanottiin, että jos pissatessa kirvelee niin pitää miettiä onko tullut juotua tarpeeksi. Itse huomasin tämän, että lisäämällä juomista pissa ei polta. Olen huono juomaan, mutta nyt on ollut kyllä selkeästi janontunnetta ja tullut juotua enemmän mitä yleensä.

Mielitekoja.. niitä ei ole kyllä ollut. Äitini oli leiponut mokkapaloja ym. Ja yleensä ahmin niitä ihan hirveästi, mutta nyt jo ensimmäinen pala teki tiukkaa.

Olen syönyt jo ennen raskautta vitamiineja ja Omega 3 sta. Jouduin pitämään pidemmän tauon tuosta Omegasta, sillä se sai oloni tosi huonoksi. Tänään sitten otin taas 2600 mg ja nyt ei ainakaan tuntunut pahalta. Toivottavasti voin jatkaa niiden syöntiä. Muista vitamiineista menee Minisun mama. Kerran päivässä. Tuo pilleri on itsessään vaaleanpunainen, mutta värjää pissan keltaiseksi, joten ei kannata säikähtää.

Nyt jäämme kasvattelemaan Toukkaa ja maanantaina saadaan uudet mitat ja tarkan lasketunajan. Neuvolasta sanoivat, että tuskin ainakaan pienempi on, kun viimeksi vastasi rv 10 ekalla mittauksella.

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *