Verta verta verta

 

Kyllä. Otsikko kertookin jo edellisen viikon kauhun hetket.

Minulla oli ultra edellisen viikon maanantain ja kaikki oli tosi hyvin. Vauva voi hyvin ja kaikki näytti hyvältä. Lähdimme hyvillä mielillä kotia. 

Kotona tein ruoan ja istuin hetkeksi syömään leipää keittiönpöydän äärelle. Siitä noustessani tunsin jotain lirahtavan housuun. Alushousut sekä päälihousut olivat veressä. Siitä äkkiä vaihtamaan housut ja vessaan istumaan ja miettimään mitäs nyt. Verta tuli koko ajan lisää ja soitin keskussairaalaan mitä tehdä. He sanoivat, että näytille.

Isommat olivat kotona vahtimassa pienintä ja minä kiiruhdin äitini kanssa sairaalaan pikimiten. Sairaalaan päästyämme verta tuli jo niin paljon, että mitkään siteet eivät meinanneet riittää ja minun oli pakko istua pöntöllä ja odottaa josko se rauhoittuisi. Kätilö pyysi sisälle tutkimushuoneeseen ja kävi kysymyksin läpi tilanteen ja tämän jälkeen jäimme odottamaan lääkäriä.

Odotimme 2 tuntia lääkäriä ja olo oli jo epätoivoinen!

Viimein pääsin lääkärin tutkittavaksi. Ultrassa todettiin jonkun suonen vuotavan istukasta ( tämä jäi vähän epäselväksi oliko istukasta vai kohdusta joku suoni ). Kohdunkaula oli kiinni ja minun piti jäädä osastolle. Osastolla aloitettiin verenvuotoa estävää/hillitsevää lääkettä sekä antibiootti. 

Kolme kätilöä yrittivät kaittaa kanyylia, kunnes vihdoin viimein kolmas kätilö sai kanyylin laitettua. Kädet mustelmaiset ja kipeät , mutta ainakin saatiin laitettua! Lääkkeet menivät 3 kert/vrk.

Yö meni levottomasti ja ravasin vähän väliä katsomassa mikä tilanne. 

Aamulla vuoto oli jo rauhoittunut ja lääkäri tutki minut uudelleen. Ultrassa näkyi virkeä sikiö , suoni oli ilmeisesti hyytynyt kiinni eikä vuoda. Hematooma alue nähtiin ja tämä oli 7 cm x 3 cm eli tosi iso. Hematooma on sikiökalvon välissä ja tulee vuotamaan todennäköisesti hyvän aikaa. Pääsin kotia tuon päivän iltana lääkkeiden kera. 

Nyt on tosiaan viikko 18 ja vuodon alkamisesta on päivän yli viikko. Vuotoa tulee edelleen. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Juuri kun luulee että vuoto on loppumaisillaan, sitä holahtaa uudelleen. Mulla on ultra ensi viikolla jossa katsotaan mikä on tilanne kohdussa hematooman kannalta. Imeytyykö kudoksiin vai tuleeko vuotamaan pois. Yritän olla rento asian suhteen, mutta kyllä se huolettaa silti. Mitään painavaa ei saa nostella eikä käydä saunassa. Myös yhdyntökielto. Tosin jos totta puhutaan, ei käy edes mielessä, on tämä sen verraan ressaava tilanne.

Päivä kerrallaan ja toivomme todella, että saamme vauvan terveenä syliin asti.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (1)
  1. Mitä kuuluu? <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *