Ranskanperunat aura- ja chilimajoneesilla

img_2750.jpg

Tämä viikonloppuillan naposteluruoka päätyi lautasellemme tänäkin iltana. Ranskalaiset syntyvät kätevästi uunissa, joten uppopaistoa rasvassa ei tarvita. Majoneesin teko meni minulla aikoinaan aina mönkään, sillä se juoksettuu helposti. Huomasin kuitenkin, että majoneesin teossa on erittäin tärkeää että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Kannaataakin muistaa nostaa munat jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Oululaisen Kauppuri5 burgeribaarin auramajoneesi on vienyt kieleni mennessään ja ei tämä itsetehty versio sille hävinnyt!

Rankalaiset:

rosamunda perunoita

öljyä

suolaa

mausteita (esim. paprikamauste, chili, mustapippuri, grillimauste…)

Majoneesit:

n. 2,5 dl rypsiöljyä

1 muna

2 tl valkoviinietikkaa

suolaa

sokeria

aurajuustoa

tuoretta chiliä

chilijauhetta

ketsuppi/ chilikastike

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi (yksi pottu noin 8 osaan). Esikeitä perunoita suolavedessä vajaa 10 min. Levittele uunipellille. Tee öljystä ja mausteista seos ja sivele sitä perunoiden päälle. Paista 220 asteessa kunnes ovat saaneet kauniin värin (n. 15min)

Tee majoneesi. Riko muna kulhoon ja lisää n. 0,5 dl öljyä. Sekoita hetken aikaa sauvasekoittimella (voi tehdä myös yleiskoneessa tms.) Lisää sitten loput öljyt (n. 2 dl) ohuena vanana kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi 2 tl etikkaa, ripaus sokeria ja suolaa. Jaa majoneesi kahteen kulhoon. Lisää toiseen aurajuustoa hyvin pienenä muruna. Chilimajoneesi puolestaan syntyy kun majoneesiin sekoittaa chilijauhetta, hienonnettua tuoretta chiliä tulisuuden mukaan, lisäksi laitoin ketsuppia punaista väriä tuomaan, mietoa chilin makua saa myös makealla chilikastikkeella ja tujuutta puolestaan chilikastikkeilla kuten tabascolla.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. olipa herkullista majoneesia, nam !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *