Parsakaali-vuohenjuustopiirakka

img_2632.jpg

Lempiruokiani ovat erilaiset piirakat. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani: Vuosien varrella hieman muokkautunut, maukas ja nopea piirakka tilanteeseen kuin tilanteeseen. Reseptissä käytän aina pyramidi pakkauksessa olevaa Chavroux- vuohenjuustoa, joka on rakenteeltaan tuorejuustomaista. 

Pohja:

100g voita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl vettä

Täyte:

2 nippua parsakaalia (n. 400g) tai 1 pussi pakasteparsakaalia

1 punasipuli

150g vuohenjuustoa (Chavroux)

2dl ruokakermaa

2 munaa

hunajaa

mustapippuria

suolaa

paprikajauhetta

 

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja pyörittele. Painele pohja piirakkavuokaan.

Erottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Esikeitä parsakaaleja  kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja kuulota ne öljyssä.

Yhdistä kerma, munat ja mausteet. Sekoita hyvin haarukalla.

Levitä parsakaalit ja punasipulit piirakkapohjalle. Lisää vuohenjuusto nokareina, levitä hunajaa ohuena nauhana ja kaada lopuksi munakerma seos piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa reilu 30 min.

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma