Chorizo linssi pata
Siskostani poiketen olen enemmän erikoistunut erilaisten marjapiirakoiden tekoon ja viime vuosina pääruokien teko on jäänyt mieheni vastuulle. Viime aikoina minun on kuitenkin olosuhteiden pakosta ollut pakko ruokkia itse itseni, koska mies asustelee tällä hetkellä maan toisella puolella. Tämän päivän (ja puolen viikon) ruoaksi päätin tehdä chorizo makkarasta ja linsseistä patatyyppistä ruokaa. Resepti meni jotakuinkin seuraavalla tavalla.
Paketti (400g) chorizo raakamakkaraa (tai jotain muuta mausteista makkaraa)
n. 600 g linssejä (itse käytin go green merkkisiä, vihreitä ja punaisia linssejä)
800 g tomaattimurskaa
paprika
iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
chili
suolakurkkua maun mukaan
pippuria
(varsiselleri)
Pilko ensin makkarat, sipuli, paprika ja valkosipuli pienkiksi paloiksi. Paista ensin makkaroita, sipulia, valkosipulia ja chiliä, kunnes makkara on kypsynyt ja sipuli pehmennyt. Lisää sitten paprika ja paista sitä vielä hetki. Tämän jälkeen lisää linssit ja tomaattimurska ja anna hautua. Suolakurkut lisätään vasta hauduttamisen loppuvaiheessa. Pataa haudutetaan kiireen ja nälän mukaan 15 -30 minuuttia. Maku paranee mitä kauemmin pataa hauduttaa. Tarjoiluun voi vielä lisätä sellerilusikan.