Marianne-kääretorttu
Äidin tekemä lapsuusajan klassikko marianne-kääretorttu pääsi ensimmäistä kertaa kokeiluun aivan itse tehtynä. Reseptiin toin pieniä muutoksia: pohjaan lisäsin suklaata tuomaan täyteläisempää suklaan makua. Täytteeseen lisäsin puolestaan tuorejuustoa, jotta se pysyisi paremmin tortun sisässä.
Pohja:
4 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
n.100g suklaata
n. 1/2 dl mehua
Täyte:
3dl kuohu- tai vispikermaa
n.150g maustamatonta tuorejuustoa
1 pussi mariannerouhetta (marianne crush 150g)
2 rkl sokeria
Sekoita vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita hieman. Lisää jauhoseos (mielellään siivilän läpi). Sekoita taikina varoen tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n.10 min.
Ripottele pellinkokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa paistunut pohja siihen. Kostuta pohja mehulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sitten kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä täyte pohjalle. Kääri torttu leivinpaperin avulla. Leikkaa paloiksi.