Marianne-kääretorttu

img_2747.jpg

Äidin tekemä lapsuusajan klassikko marianne-kääretorttu pääsi ensimmäistä kertaa kokeiluun aivan itse tehtynä. Reseptiin toin pieniä muutoksia: pohjaan lisäsin suklaata tuomaan täyteläisempää suklaan makua. Täytteeseen lisäsin puolestaan tuorejuustoa, jotta se pysyisi paremmin tortun sisässä.

Pohja:

4 munaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

3/4dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

2rkl kaakaojauhetta

n.100g suklaata

n. 1/2 dl mehua

Täyte:

3dl kuohu- tai vispikermaa

n.150g maustamatonta tuorejuustoa

1 pussi mariannerouhetta (marianne crush 150g)

2 rkl sokeria

 

Sekoita vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita hieman. Lisää jauhoseos (mielellään siivilän läpi). Sekoita taikina varoen tasaiseksi.  

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n.10 min.

Ripottele pellinkokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa paistunut pohja siihen. Kostuta pohja mehulla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sitten kaikki täytteen ainekset keskenään.

Levitä täyte pohjalle. Kääri torttu leivinpaperin avulla. Leikkaa paloiksi.

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Parsakaali-vuohenjuustopiirakka

img_2632.jpg

Lempiruokiani ovat erilaiset piirakat. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani: Vuosien varrella hieman muokkautunut, maukas ja nopea piirakka tilanteeseen kuin tilanteeseen. Reseptissä käytän aina pyramidi pakkauksessa olevaa Chavroux- vuohenjuustoa, joka on rakenteeltaan tuorejuustomaista. 

Pohja:

100g voita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl vettä

Täyte:

2 nippua parsakaalia (n. 400g) tai 1 pussi pakasteparsakaalia

1 punasipuli

150g vuohenjuustoa (Chavroux)

2dl ruokakermaa

2 munaa

hunajaa

mustapippuria

suolaa

paprikajauhetta

 

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja pyörittele. Painele pohja piirakkavuokaan.

Erottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Esikeitä parsakaaleja  kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja kuulota ne öljyssä.

Yhdistä kerma, munat ja mausteet. Sekoita hyvin haarukalla.

Levitä parsakaalit ja punasipulit piirakkapohjalle. Lisää vuohenjuusto nokareina, levitä hunajaa ohuena nauhana ja kaada lopuksi munakerma seos piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa reilu 30 min.

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma