Ciao Italia

Milanon ja Luganon pikavisiitti kesti tällä kertaa 12 tuntia, mielettömässä helteessä ajoimme rouvan kanssa edestakaisin. Paluumatkalla olimme aika hiljaista tyttöä auringon ja helteen aiheuttamasta väsymyksestä. Veimme toisen tyttären Luganoon työpaikkahaastatteluun ja avustimme toisen tyttären muutossa Luganossa. 

Ah niin ihanaa, viikonloppu vapaata! Perjantaina suuntasin pienen autoni kohti Sasselloa, olin sopinut muutaman ystäväni kanssa, että vietämme viikonlopun yhdessä. Perjantaina kävimme illallisella minä ja neljä muuta naista, viime kesäisessä paikassani. Tapasin myös viimekesäisiä asiakkaitamme joiden kanssa vaihdoimme äänekkäät kuulumiset. 

Lauantaina vietimme koko päivän tutkiessamme Savonan kauppojen sisältöä, plus 38 asteen helteessä. Nautimme lounasta satamassa jossa oli hieman tarjolla myös ilmavirtauksia ja meren tuomaan viileyttä, jos niin voi sanoa. Illalla teimme ruokaa yhdessä saman naisporukan kesken ja kuuntelimme pianomusiikkia Spotifysta.

Tänään sunnuntaina heräsimme ajoissa ja läksimme Beiguan Geoparkiin vaeltamaan. Reittimme pituus oli 12 km jonka vaelsimme neljässä tunnissa. Kiipesimme Beiguan korkeimmalle kohdalle josta on näkymät selkeällä ilmalla jopa Korsikalle. Nyt näkymät olivat Savonaan, Celle Ligureen Albisolaan, Varazzeen, Genovaan jne. huikea kokemus. Ylhäällä vuorilla oli huomattavan paljon viileämpää ja kovin tuulista. Tuntui kuin olisi voinut koskettaa pilviä niin korkealla olimme noin 1.200 m korkeudessa. 

Ystäväni lehmät (lihakarja) 50kpl saavat vaeltaa vuorilla 4 kk kesästä ja nauttia hiljaisuudesta, puhtaasta ilmastosta ja ennen kaikkea fantastisesta ravinnosta, ruohosta. Pääsyy vaellukseemme oli etsiä karannut sonni, joukkueen pomo, oli ollut kadoksissa muutaman päivän. Kaveri löytyikin monien viestiketjujen ja puheluiden jälkeen. Lehmien vienti paikanpäälle onkin sitten toinen seikka, lehmiä kuljetetaan 10 kpl erissä ja kuljetus lähtee kylältä aamuvarhaisella enne kello kuutta. Tämä sen vuoksi, että on mahdollisimman vähän liikennettä. Tie on mahdottoman kapea ja vastaantulijan tulee väistää ja mikäli ei pysty väistämään niin peruuttaa sellaiseen kohtaan josta kuljetus pääsee vaivatta ohi. Uskomattomia suorituksia.

Huomenna maanantaina alkaa minun tällä kertaa viimeinen viikkoni täällä Italiassa, paljon on tehtävää vielä ennen lähtöäni siis kiirettä pitää koko viikon.

Kommentit (1)
  1. Kyllä sinulla on ihania kokemuksia siellä Italiassa! Täällä on huikea kanttarellivuosi, niitä on kaikkialla! Ja mustikat aivan mielettömän isoja ja maukkaita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *