Appelsiinilla maustettu tuorejuustovaahto kruunaa raparperiherkun

531549_.jpg

Rapean makea raparperiherkku kuului lapsuuden toukokuuhun ja alkukesään. Silloinkin kerrosjälkiruoan luottokeksi oli kaurakeksi (tämä ohje on muunnelma Valio.fi-ohjeesta), myös kuivat kahvikakkupalat sopivat pohjalle murusteltaviksi. Mascarpone oli TUOLLOIN tuntematon, joten hunnuksi kelpasi kermavaahto. Tämä herkku toimii missä tahansa ja milloin tahansa. Vaikka aamiaisella!

 

Raparperijälkkäri

  • Kaurakeksit:
  • 100 g voita
  • 4 dl suuria kaurahiutaleita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • Hilloke:
  • 500 g raparperia
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • Tuorejuustovaahto:
  • 250 g tuorejuustoa (esimerkiksi Mascarpone)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Valmista ensin keksit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa, anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää rasva, sekoita. Yhdistä kananmunat ja sekoita rakenne rikki, lisää taikinaan ja sekoita vain sen verran, että seos on tasaista. Laita teelusikalla pieniä kekoja leivinpaperilla vuorotulle uunipellille. Jätä reilusti tilaa, keksit leviävät uunissa. Paista noin 6-7 minuuttia, kunnes keksien reunat ruskettuvat hieman. Siirrä jäähdytysritilälle.

Valmista hilloke. Huuhtele raparperien varret ja pilko ne noin sentin mittaisiksi. Laita paistinpannulle ja kippaa päälle sokeri. Hauduttele alhaisella lämpötilalla, kunnes raparperipalat alkavat pehmetä, noin vartti. Älä keitä muussiksi, raparpereissa saa olla vähän purutuntumaa. Siirrä seos toiseen astiaan ja anna jäähtyä.

Valmista tuorejuustovaahto. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää pestyn appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita hyvin ja siirrä pursotinpussiin.

Kaiken tämän voit tehdä vaikka edellisenä päivänä (tuorejuustovaahtokin säilyy hyvin tiiviissä rasiassa).

Kokoa annos. Murenna annosastian pohjalle runsaasti keksiä, lusikoi päälle hilloketta ja kuorruta ihanuus tuorejuustovaahdolla. Aseta päälle vielä puolikas keksi tai ripottele keksimurusia.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *