Kevyt pizzapohja – huippuohje!

Tein eilen taas sunnuntai-pizzaa löytämälläni erinomaisella ohjeella. Kevyt pizzapohja on yksinkertainen. Ainekset hakee kaupasta parissa minuutissa (riippuu tietysti siitä, missä kauppa on) ja pizza valmistuu reilussa puolessa tunnissa.

Kuvankaappaus 2014-6-1 kello 19.31.55.png

Itse käytän pizzan täytteinä nykyään lähes aina näitä samoja aineksia:

  1. Mutti tai muuta tomaattimurskaa. (pieni purkki)
  2. Chilli-tonnikalaa ja tavallista tonnikalaa (vedessä)
  3. Ananaspaloja
  4. Fetajuustoa
  5. Juustoa
  6. Kapriksia

Kuvankaappaus 2014-6-1 kello 19.32.11.png

Ja sitten se pohja. Tarvitset vain:

  1. Rahkapurkin (250g)
  2. 1-2dl venhäjauhoja
  3. Kananmuna
  4. 1 tl leivinjauhetta
  5. 1 tl suolaa (itse laitan reilun, sillä pidän suolaisuudesta pohjassa)

Kuvankaappaus 2014-6-1 kello 19.34.39.png

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja ladotaan pellille. Taikina on hieman normaali pohjataikinaa löysempää, mutta sitä ei kannata pelästyä. Pohja kohoaa jonkin verran uunissa jääden kuitenkin melko ohueksi ja koostumukseltaan helposti purtavaksi. Uunissa 200 asteessa 20-30 min.

Voilá! Pizza on valmis.

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.