Helpot ja herkulliset kauralastut

Helpot kauralastut

Yllätysvieraita, eikä mitään tarjottavaa? Haluan jakaa mun reseptini tähän kinkkiseen tilanteeseen. Puuronsyöjän perheessä on aina kaurahiutaleita. Siitä se ajatus sitten lähti. Muistin äidin tehtailleen pienenä yhtä jos toisenlaistakin leivonnaista, mutta kauralastut oli yksi suosikeistani. Ja ei mitkä tahansa kaurakeksit, vaan ne ohuenohuet, rapeat vähän tahmaiset kauralastut, jotka maistui vaan niin superhyville, etenkin ihan uunituoreina.

Alkoi villi googletus. Etsin sopivaa reseptiä pitkään ja lopulta yhdistelin muutamaa löytämääni saadakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ensin epäonnistuin. Ekasta satsista tuli vain kasoja, jotka eivät levinneet. Toiset levisivät liikaa ja lopulta hyvällä combolla syntyivät nämä, pappilan hätävaraakin parempi vierasvara – täydelliset, rapeat kauralastut.

Helpot kauralastut

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

50 g voita/margariinia sulatettuna

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopulta kananmuna. Laita pieniä kasoja leivinpaperille esimerkiksi kahden lusikan avulla. Muista laittaa kasat riittävän kauas toisistaan, sillä lastut leviävät uunissa. Paista 200 asteessa, 5-10 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile vähän jäähtyneenä, esimerkiksi jäätelön kera.

Alla oleva kombinaatio Kolmen Kaverin Mustikka & Kardemummajäätelön kanssa oli valtavan herkullinen – suosittelen!

Kuvankaappaus 2015-9-7 kello 23.47.51.png

Helpot ja nopeat kauralastut

Ainekset (8 annosta)

30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Ainekset

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

50 g voita/margariinia sulatettuna

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopulta kananmuna. Laita pieniä kasoja leivinpaperille esimerkiksi kahden lusikan avulla. Muista laittaa kasat riittävän kauas toisistaan, sillä lastut leviävät uunissa. Paista 200 asteessa, 5-10 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile vähän jäähtyneenä, esimerkiksi jäätelön kera.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *