Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka

Jos haluat helposti ja nopeasti varmasti hyvää tai mielesi tekee leipoa muuten vaan, nappaa talteen tämä ohje! Helppo ja nopea mustikkapiirakka, joka katoaa parempiin suihin nopeasti – ainakin meillä.

Pari viikkoa sitten läksin spontaanisti, vähän tylsistyneenä ja viikon turruttamana metsään. Otin mukaani pienen purnukan, sillä ajattelin kävelyllä katsastaa mustikkatilanteen. Ehdin kävellä vain kilometrin, kun poikkesin hiekkatieltä polulle, jossa sinersi. Siitä ja lähistöltä sain koko purkin täyteen tätä luonnon superfoodia. Paluumatkalta laitoin kotiin pyynnön tuoda kauppareissulta voita ja vaniljakastiketta ja palasin leivontahommiin. 

Mustikkapiirakasta tuli herkullista! Olen kokannut samalla reseptillä mustikkapiirakkaa aiemminkin, mutta yhdellä erotuksella: käytin kaupan pensasmustikoita. Metsämustikat ovat kosteampia ja paistossa piirakasta tulee eri tavalla mehevä ja jopa makeampikin kuin metsämustikoilla. Makeutta tässä ohjeessa onkin – vähän terveellisemmässä versiossa voisi täytteessä käyttää maustettua jugurttia sokerin ja maustamattoman sijasta.

Huomenna ajattelin mennä puolukkaan ja kokeilla omatekoista lappapuuroa seuraavaksi.

Helppo ja nopea mustikkapiirakka

Ainekset (12 annosta)

Pohjataikina
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
75 g
voita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
0,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmuna
200 g
Bulgarianjugurttia/rahkaa
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sekoita pohjan pohjan ainekset keskenään. Lisää sulatettu voi. Voit lisätä pohjaan hieman vettä, jos taikina ei pysy kasassa ilman. Valmis taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista.

Voitele piirakkavuoka (28 cm). Taputtele taikina koko vuoalle.

Sekoita täyteaineksista sokerit, muna ja jugurtti keskenään tasaiseksi seokseksi.

Lisää pohjataikinan päälle vuokaan ensin mustikat ja sitten päälle tasaisesti täyte niin, että marjat peittyvät.

Paista uunissa 200 asteessa tasalämmöllä 30 minuuttia. Valmiin piirakan täyte on jähmettynyt, mutta varo, ettei piirakka tummu liikaa päältä tai reunoilta.

Nauti hyvässä seurassa ja esimerkiksi vaniljajäätelön tai kuvan Oatly vaniljakastikkeen kera. Namia on!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *