Helppo ja kevyt parsarisotto


Parsakausi on ehkä yksi mun suosikki ruokasesongeista. Meillä nämä vihreät herkut päätyvät useimmiten grilliin, mutta tänä keväänä keittiössäni on syntynyt myös uunifeta-parsaa, parsa-perunasalaattia sekä viimeisimpänä helppo ja kevyt parsarisotto.

Olen usein kuullut, että risoton tekeminen on tosi vaikeaa ja suosikkisarja Master Chefissäkin tätä tituleerattiin suunnilleen kilpailijan itsariksi. Ammattikeittiössä vaatimukset ja lopputuotos toki onkin aina huipputasoa, mutta olen kokenut olevani risottokokkina aivan riittävän hyvä myös keskinkertaisena, oman keittiöni mestarina.

Mun kokkaustyyli perustuu vahvasti mutuun. Tsekkaan alkuun usein reseptin tai parikin, mutta lopulta säädän tekemistä omien aistien ja jääkaapin tarjonnan perusteella. Eilinen helppo ja kevyt parsarisotto syntyi soveltamalla tätä Alkon ohjetta. Vaihdoin parmesanjuuston manchegoon, jota sattui olemaan jääkaapissa. Jaan reseptin alle ja takaan, että hyvää tulee, kun luotat vaan itseesi!

Lisää blogini reseptejä löydät täältä.

Helppo ja kevyt parsarisotto

Ainekset (3 annosta)

1 l
vettä
25 g
voita
tilkka
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
5-6
parsatankoa
1
kasvisliemikuutio
1/2 nippua
kevätsipulia
1 dl
manchego-/parsemanjuustoa
persiljaa
1 dl
valkoviiniä
3 rkl
sitruunamehua
35 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

1. Mittaa vesi kattilaan ja anna sen kiehua. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.

2. Poista parsojen kova osa leikkaamalla varsi noin 3 cm kohdalta. Kuori vartta tarvittaessa. Laita parsatangot kiehuvaan veteen ja keitä 4 minuuttia. Säästä liemi risottoa varten ja pidä se kuumana (hellasta riippuen 4-5 asteella).

3. Kuumenna paistinpannulla öljy ja nokare voita. Lisää pannulle risottoriisi ja sekoita. Kaada pannulle valkoviini ja anna sen haihtua. Sekoita joukkoon pilkottu kevätsipuli ja sitruunamehu.

4. Lisää lientä riisiin vähän kerrallaan ja anna imeytyä. Älä päästä riisiä kuivumaan. Liemi imeytyy nopeasti, joten ole skarppina! Liemeen voi lisätä tarvittaessa vähän vettä, jos se hupenee ennen kuin riisi on riittävän kypsää.

5. Imeytymisten aikana raasta manchego-/parmesanjuusto ja pilko kypsennetyt parsat. Ota parsanuput erikseen muusta varresta.

6. Kun riisi on kypsää, lisää joukkoon juustoraaste, pilkotut parsan varret, persilja ja loppu voi pieninä paloina. Sekoita. Nosta risotto pois kuumalta liedeltä.

7. Koristele säästämilläsi parsanupuilla ja tarjoa raastetun manchego-/parmesanjuuston kera!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *