17: Joulun must-see -elokuvat ja ohjelmat

IMG_0710.JPG

Päätin joulukuun alussa kokeilla päivittäistä postausta tekemällä joulukalenterin jouluaiheista. Mun päivittäinen postaus on edelleen hengissä, vaikka tänään myönnänkin tämän menneen jo hitusen viimetipalle. Jos haluat osaksi kalenterin sisältöjä, ota haltuun mun päivittäinen jouluäänestys Instagramissa @nooraroon. 

17. luukku: Joulun ajan parhaat elokuvat ja ohjelmat

Joulun yksi paras anti mulle on rentoutuminen. Joulu tulee tänäkin vuonna tarpeeseen, sillä uuden työn aloituksen ja asuntokauppojen osuessa muutenkin hetkisessä arjessa samaan ajankohtaan, tämä tyttö on aika valmista kauraa. En tiedä montaa siistimpää asiaa kuin relata joulupäivänä hyvän leffan ja suklaakonvehtien kera. Toinen joulun kohokohdista on aaton hengailu läheisten kanssa: syödään hyvin, jutellaan mukavia, ihmetellään lasten saamia uusia vempeleitä ja katsotaan jouluohjelmia. Näiden hetkien ennakkofiilisteilyistä inspiroituneena valitsin 17. luukun aiheeksi joulun elokuvat ja ohjelmat. Myös 65 % mun Instagram-kyselyyn vastanneista koki ne tärkeäksi osaksi jouluaan.

Joulun 2018 perinteiset must see -ohjelmat 

08:00 Joulupukin Kuuma linja avaa mun jouluaaton. Tää on se hetki, kun herätyskelloni soi ja raahaan itseni peittoineni tyynyineni olohuoneen sohvalle. Käperryn ja avaan telkkarin. Silmät saattavat mennä välissä kiinni, mutta musta on ihanaa kuunnella pienten lasten innostusta, kun he soittavat suoraan lähetykseen. Tunteellisena välillä saattaa tulla muutama liikutuksen kyynelkin. Tää on juttu, jota olen tehnyt niin pienestä kun muistan. Lapsuudessa paikka oli olohuoneen sohvan sijaan mummolan suuri nojatuoli, joka oli suunnattu suoraan telkkaria kohti. Mummo keitteli jo puuroa keittiössä, mutta mä olin lapsista ainoa hereillä. Tai joskus kaveriksi kapusi myös serkkupoika. Nykyään keitän puuron itse tunnin parin valveillaolon jälkeen.

Haaveilin aina salaa siitä, mitä laulaisin ja sanoisin, jos soittaisin itse suoraan lähetykseen. Mummo tiesi haaveestani ja kannusti kovasti. En silti uskaltanut. Tykkäsin mieluummin katsoa, kun muut soittivat ja kuunnella mitä he puhuvat ja keille lähettävät terveisiä. Vielä vähän suurempanakin fiilistelin, miten siistiä olisi olla itsekin tuolla – Korvatunturilla. Vähän isompana kuulin studion olevan Ylellä Pasilassa ja hohto heikkeni hieman. Mutta ohjelman ole katsonut jok’ikisenä jouluna, jonka olen Suomessa viettänyt.

kuumalinjaa.jpg

11:32 Lumiukko on jostain syystä leffa, joka on aina pakko katsoa jouluaattona. Viime vuosina olen kuitenkin jo alkanut laistaa perinteestä. Hassua, mutta en ole oikein koskaan pitänyt tuosta ohjelmasta. Se biisi on aina jotenkin ahdistanut, vaikka on sinänsä ihan kaunis kipale. Tykkään enemmän sellaisista iloisista, hyvän fiiliksen jouluohjelmista. Siihen eivät kuulu sulaneet lumiukot tai puhumattomuus ylipäänsä.

12:25 Joulupukki ja Noitarumpu tulee tänä vuonna näköjään jo aattona. Muistelin, että olen ennen katsellut sitä joulupäivänä. En ihan joka vuosi enää kuitenkaan. Lapsuudessa tämä katsottiin usein mummon ja papan makuuhuoneen televisiosta, sillä tuolloin isä halusi jo katsoa TV:stä muutakin kuin jouluohjelmaa. Mauri Kunnaksen satuja luettiin myös kirjoista. Yksi niistä, joka mulla oli omana oli nimeltään 12 lahjaa joulupukille. Löytynee vieläkin äidin kätköistä.

noitarumpu.jpg

19:10 Samu Sirkan joulutervehdys meinaa usein unohtua. Siinä jännin osio on loppu, joka vaihtuu jaksottain (ehkä te kaikki tämän jo tiesittekin). Viimeisin, joka mulla on jäänyt loppupätkistä mieleen on Frozen. Sinä aattona meillä oli jouluseurueessa yksi pieni Frozen-fani, joka ei ollut muusta puhunut koko jouluna. Kun tuo tunnari rävähti Samu Sirkan joulutervehdyksen lopussa soimaan, oli ilo ylimmillään. Nauratti. Frozen muuten näyttäisi tulevan tänäkin jouluna 18:50 Neloselta. Tuo pieni fani lienee jo kasvanut kohti uusia sarjoja.

21:00 Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa / Rakkautta vain (Love actually). Nyt on kova skaba, en tiedä kumman katsoisin ja toisaalta tänä jouluna en ole varma katsonko tuona hetkenä kumpaakaan. Noista ensimmäinen on mulle se hitti. Olen aina rakastanut nimenomaan tuota 2. osaa, koska sen tapahtumat sijoittuvat taianomaiseen New Yorkiin. Toissa vuonna toteutin yhden pitkäaikaisimmista unelmistani 30-vuotis syntymäpäivä(vuoteni) kunniaksi ja matkustin paikanpäälle joulukuussa. Tuo joulukuu matkustusajankohtana on kuulunut mun New York-unelmaani aina tuon kyseisen leffan vuoksi. Halusin nähdä Hotel Plazan, jossa Kevin elokuvassa yöpyy, käydä keskuspuistossa hämärän aikaan ja nauttia Rockefeller Centerin joulukuusen luona valojen luomasta tunnelmasta. Tämä kaikki toteutui. Parasta oli, että Rockefeller Centerin vieressä olevan Macy’s -tavaratalon valoshow’hun kuului elokuvasta tuttua musiikkia ja sain todistaa tätä näkyä ja tunnelmaa ollessani eräänä iltana paikan päällä. Alla oleva kuva on tuolta hotellista, jonne sai mennä vierailemaan vain tietyn aikaikkunan sisällä, jos paikalla ei ollut liikaa ihmisiä. Kolmannella kerralla mua onnisti.

Love Actually nousi yhdeksi Instagram-kyselyni suosikkielokuvista. Todella moni mainitsi sen nimeltä. Ja onhan Hugh Grant-leffoissa aina sitä jotain. 🙂 

joulukuusi.jpg

Joulupäivä 25.12.

12:00 Ihmeellinen on elämä, It’s a Wonderful Life -elokuvan katsoin ensimmäistä kertaa vasta pari joulua sitten. Olen nähnyt siitä pätkiä aiemminkin, mutta nyt kahtena viime jouluna olen katsonut pätkän melkein kokonaan. Tarina elokuvassa on hyvä ja siinä on fiilistä, onhan leffa kuvattu vuonna 1946.

21:00 Holiday / New Year’s Eve. Jälleen varsin paha valinta. Ensimmäisen olen nähnyt useita kertoja ja se oli toinen ohjelma, joka nousi myös Instagramissa kysellessäni seuraajilta heidän joulusuosikkejaan. Eikä ihme. Tarina on jälleen kerran aivan ihana. Kuka nyt ei haluaisi joskus vaihtaa elämäänsä jonkun kanssa, joka elää omaansa täysin eri tavoin. Ja noista elokuvan ”majoitusvaihtoehdoista” voisin ottaa ihan kumman tahansa. 

New Year’s Eve -elokuvan tarina on myös hyvä, mutta eri syistä. Tarinankerronnassa on elementti, josta pidän niin leffoissa kuin kirjoissakin. Ensin on monta erillistä tarinaa, paljon kiinnostavia ihmisiä. Loppua kohden kaikki nivoutuu yhteen ja yllättävilläkin ihmisillä on jokin suhde toisiinsa. 

 

Joulun ohjelmia ja elokuvia odotellessa. Mitkä ovat sun suosikkeja? Jäikö listaltani pois jotain olennaista? Kommentoi alle!

 

-Noora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *