Millainen aamuihminen olet?

Yksi parhaista ystävistäni myöhästyi aina lukion englannintunnilta keskiviikkoisin. Hän halusi keittää rauhassa aamukahvit ja lukea Kalevan. Suurin syy ajan venymiselle oli Sudoku. Ystäväni on hieman kilpailuhenkinen ja haasteet ja kaikenlaiset pähkinät koukuttavat hänet välittömästi.

House of Small Wonder Berlin
Täydellinen aamuhetki Berliinin House of Small Wonder-kahvilassa.

Aamurutiinit

Olin itsekin aamu tv:n tuijottelija pitkän tovin yksin asuessani. Parisuhteiden mukana tulleet pienet neliöt lopettivat perinteeni, sillä ensimmäisessä tapauksessa meillä ei ollut olo- ja makuuhuoneen välissä edes ovea. Sittemmin mies ja koti ovat vaihtuneet, mutta olen itse alkanut priorisoida aikaisempaa lähtöä tv:n tuijottelun sijaan.

Noin tunnin aamurutiinini menee nykyään suunnilleen näin:

  • Kasvojen huuhtelu
  • Kahvinkeitto
  • Puuro mikroon
  • Vaatteet päälle
  • Hiusten laitto & meikkaus
  • Puuro, kahvi ja vitamiinit + nopea(hko) sometsekkaus
  • Hampaiden harjaus
  • Laukun pakkaaminen
  • Ulkovaatteet ja ulos!

Örrimörrit

Nykyisen suhteeni alussa pahimpia olivat aamut. Ei siksi, että olisin aamuisin havahtunut uuteen elämäntilanteeseeni. Heräsin vaan örrimörri-aamutorkun vierestä. Opin vähitellen avaamaan suuni vasta autossa, tuolloinkin lähinnä tarkistaakseni, että olemme molemmat vielä elossa (ja puheväleissä). Kahvitujauksen jälkeen sain yleensä jo vastauksiakin.

Sittemmin olen oppinut, että aamuisilla tuhahduksilla ei ole mitään tekemistä parisuhteemme tilan kanssa. Tiedän myös, että tätä kaveria ei kannata varovasti herätellä – siinä saavat sätkyn molemmat osapuolet.

Sarjatorkuttajat

Onko täällä muita, joita ärsyttää sarjatorkuttaminen? Mua ärsytti kauan – etenkin aamuina, joina olin päättänyt nukkua pitkään ja heräsin lopulta kaikesta huolimatta torkuttajan kelloon häntä aikaisemmin. Sittemmin olen joutunut hellittämään, sillä sulauduin vähitellen samaan kastiin. Aina ei vaan aamuisin tunnu se aikaisemmin lähteminen yhtä hyvältä idealta kuin vielä illalla. Se on elämää se!

House of Small Wonder Berlin

Aamulenkkeilijät

Yritin jossain elämäntilanteessa siirtää lenkkeilyn aamuun, sillä luin jostain sen olevan rasvanpolton kannalta hyödyllistä. Tuon kokeilun jälkeen valikoivat silmäni ovat lukeneet vain ne jutut, joissa lenkin ajankohdan kerrotaan olevan merkityksetöntä. En yksinkertaisesti toimi ilman aamiaista. Se on rakennettu sisäiseen kellooni. Aamulenkkien tuloksena oli vain oksettava olo ja entistä väsyneempi mimmi viimeistään puoleen päivään mennessä.

Jäitkö miettimään lensikö ystäväni lopulta ulos englanninkurssilta aamurutiininsa vuoksi? Ehei, ei suinkaan. Jossain vaiheessa opettaja alkoi vain osallistujalistaa täytellessään todeta hänen nimensä kohdalla: ”Ahaa, mutta xx tuleekin varmaan vielä ihan pian.”

Noora

suhteet parisuhde ajattelin-tanaan terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *