Mitä korona toi arkeeni

Korona-kotoilua
On jännää, miten paljon yksi virus voi vaikuttaa ihmisen arkeen. Aiemmin kerroin plussia ja miinuksia Korona-kotoilusta ja siitä, millaisia havaintoja olen tehnyt etätyöstä, mielen liikkeistä ja omista rutiineistani. Tällä viikolla pohdin arjessamme kotoilun myötä lisääntyneitä asioita pesukoneen pyörittämisestä herkutteluun.

Korona-arki…

…tuplasi ruutuajan

Ruutuajan lisääntyminen alkoi tällä viikolla tuntua ikävänä kipuna silmien takana. Epäilin ensin migreeniä, jota mulla ei ole vielä koskaan ollut. Mutta sunnuntain koittaessa pääsin syyn alkulähteille: 5(!!) puhelimella vietettyä tuntia vuorokaudessa ja sen päälle 7,5 tunnin työpäivä, jonka etäpalaverit ovat vieneet yhä intensiivisemmin ruudulle. Mihin kaikkeen olisinkaan voinut käyttää tuon ajan? Torstaina nukuin päikkärit naama kirjaimellisesti tyynyssä, pääkivusta kärsien. Ruutuaikaani ovat lisänneet merkittävästi myös Instagram-tanssitreenit sekä Netflix, josta katsoimme juuri Rahapajaa 4 tuotantokautta lähes putkeen. Suosittelen sarjaa, mutten näin intensiivistä ruutuaikaa!

ruutuaika

… toi juoksulenkit takaisin

Olen juossut taas poikkeuksellisen paljon ja ekojen viikkojen jälkeen alkanut jopa nauttia siitä. Kehonpainotreenit ja joulupaketista tulleen kahvakuulan kanssa tehdyt jumpat ovat rutinoituneet nekin ja homma alkaa jo näkyä ja tuntua kropassa. Juokseminen on ihanaa vastapainoa koneella istumiselle. Juoksen aina ilman puhelinta ja suorituskeskeisyyttä kitkeäkseni jätän välillä kellonkin kotiin.

… lisäsi ruokakuluja

Tilaamme ostokset noutopalveluna nyt K-marketista entisen S-ryhmän Foodien kohdatessa saatavuushaasteita. Tilattu määrä viikolle on lähes tuplaantunut, sillä syömme nyt myös lounaan ja välipalat kotona töiden sijaan. Määrä ja toisaalta ketjun ja kaupan vaihtuminen on tuplannut myös ruokakulut.

Meillä kotiaika on lisännyt myös herkuttelua. Kauppakassissa on yhä useammin pakastepizzaa ja muita nopeita eineksiä sekä jotain makeaa, vaikka meillä oli aiemmin selkeä linjanveto olla tilaamatta herkkuja viikko-ostoksissa. Ehkä kompensoimme tällä jotain endorfiinivajetta, jonka sosiaalisten suhteiden puuttuminen aiheuttaa.

McDonalds Drive-In
Päivän kohokohtana McDonaldsin drive-inistä haetut McFlurryt.

…tuplasi kahvinjuonnin

Kahvinjuonti kotona on lisääntynyt, mutta tämä on melko loogista. Aiemmin samat kupilliset on nautittu työpaikalla. Nyt saatamme aamukahvien lisäksi keittää myös lounaskahvit, joka vielä ekoilla kotiviikoilla jätettiin väliin. Hyvänä puolena olen testannut nyt erilaisia suodatinkahveja, voidessani tilata joka viikko uuden paketin. Onko sulla omia suosikkeja?

kahvi ja pulla

…siirsi parisuhteemme WhatsAppiin

Meille on syntynyt hassu tapa lähettää toisillemme viestejä kesken päivän WhatsAppilla, vaikka olisimme molemmat kotona. Itse laitan yläkertaan viestin usein välttääkseni toisen keskeyttämisen. Ehkä olet itsekin kokenut jo tilanteen, jossa kävelet puolison palaveriin höpöttämään omiasi kesken kaiken? Voin sanoa, että tämä tarvitsee tehdä vahingossa vain kerran. Usein viestisisältö on kuitenkin koiravideoita, nimiehdotuksia tulevalle pennulle tai lisäyksiä kauppalistaan päivän aikana syntyneistä mieliteoista.

… muistutti ystävien tärkeydestä

Soitan nyt ystävilleni lähes päivittäin ja olen useammin yhteydessä myös perheenjäseniini 650 km päähän. Meillä on ollut viinihetkiä, afterworkeja ja kävelylenkkejä etänä. Kummipojalleni lähetin ihan oikean kirjeen!

Yhteydenpidon lisääntyminen on ollut yksi tilanteen parhaita puolia. Kriisi yhdistää meitä kaikkia. Kaikilla on omat huolet, murheet, ajatukset ja onnenhetkensä, jotka halutaan jakaa. Keskusteluista tulee välittömästi parempi mieli ja asiat luisuvat perspektiiviin. Mulla on ystävissä opettajapariskunta, jolla on pienet lapset kotona oman etäopetuksen lisäksi. On sairaanhoitaja, joka asuu kaksin koiransa kanssa. Ja on kolmen alle 3-vuotiaan äiti, joilla koko perhe on kotona ja mietitään, mikähän viikonpäivä tänään mahtaa olla. Useat ystäväni ovat lomautettuina, toiset pidempään, toiset osa-aikaisesti. Ja kaikki me tarvitsemme toisiamme nyt enemmän kuin koskaan aiemmin!

Oletko sä löytänyt elämästä uusia puolia Korona-kotoilun myötä? Jaa ajatuksiasi kommenteissa!

Noora

Lue myös:

10 x havaintoa kotikaranteenista

Juoksu ja tunteet

Motivaatiota lenkille

Säästövinkki arjen ruokamenoihin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *