6 x podcast-suosikki

Oon podcastien suhteen melko valikoiva. Koska teen työtä sosiaalisen median ja vaikuttajien parissa, valitsen vapaalle hyvin kevyttä kuunneltavaa. Mulle kevyt ei kuitenkaan tarkoita pelkkää huumoria tai hömppää jutustelua.Valitsen podeja, joissa puhutaan mua jollain tapaa koskettavista tai kiinnostavista aiheista. Ja sellaisilta tekijöiltä, joiden ajatuksiin, elämäntilanteeseen tai fiiliksiin voin samaistua. Rikkainta sisältöä podcastien osata ovat ne, joissa aiheisiin saa uusia näkökulmia. Kun keskustelijoita on useampi, haastaa se omia ajatusmalleja ja mielipiteitä ja saattaa tuoda jo tuttuun aiheeseen täysin uudenlaisia näkökulmia. Alla muutamia suosikeistani, sekä niiden parhaat jaksot, joista suosittelen aloittamaan näiden kuuntelun!

Yhden yön juttuja

Podcastin takana Kolme Ylen Uusipäivä-sarjassa toisiinsa tutustuneen näyttelijättären Hennariikka Laaksolan, Amelie Blaubergin ja Thelma Sibergin podcast. Mulla kesti muutama jakso, ennen kun tajusin, että Amelie on myös Syke-sarjan Aino. En ole vielä katsonut Uusipäivä-sarjaa, mutta Syke-elokuvaa ja uutta tuotantokautta odotamme jo innolla.

Miksi tykkään? Tätä podcastia kuunnellessa et voi olla nauramatta ääneen! Kuuntelen välillä jaksoja sängyssä nukkumaan mennessä (johon ehkä tämä on tarkoitettukin, sillä jaksot päättyvät hyvän yön toivotuksiin), jolloin saatan ärsyttää kanssa-nukkujaa hihittelylläni. Mimmit käsittelevät keskenään aiheita tavalla, johon on helppo samaistua – se niissä usein naurattaakin. Heillä on keskenään mahtava synergia ja jaksoissa on luontevaa, spontaania reagointia toisen sanomisiin, eikä lainkaan käsikirjoitettu fiilis. Jakson nimi ei aina paljasta kaikkea sen sisällöstä, joten kannattaa antaa mahdollisuus niille tylsemminkin nimetyille.

Suosikkijaksot

Valehtelija, valehtelija! 

Elä täysii! Enkä! 

Se oli niin noloa!

Afterwork

Podcastin takana Pitkän linjan somevaikuttaja Jenni Rotonen, stylisti Meri Milash ja radiotoimittaja Petra Soikkeli. Kokoonpano on vaihtunut kerran, mutta tämä kolmikko on vähintään yhtä hyvä!

Miksi tykkään? Podcastin kuvauksen ”jos olet eksynyt, et ole ainakaan ole enää yksin” on hyvä kuvaus sisällöstä. Mimmit avaavat rohkeasti näkökulmiaan erilaisiin ajankohtaisiin aiheisiin rasismista, ulkonäköpaineisiin ja lähes joka jaksossa tulee samaistumisen hetkiä, vertaistukea ja myötätuntoa joihinkin itseä sillä hetkellä askarruttaviin aiheisiin. Kaikki tuovat rehellisesti esille omia mielipiteitään ja perustelevat aina kantansa hyvin. Virkistävän strukturoitua keskustelua, jossa ei puhuta päälle. Osassa jaksoista on myös seuraajien ääniviestejä.

Suosikkijaksot

Syyllistytkö tietämättäsi rasismiin?

Ihana kamala peilikuva – epävarmuuksia ja hyväksyntää

Henkisiä epävarmuuksia: oman persoonan hyvät ja huonot puolet

Aamukahvilla

Podcastin takana Samannimistä blogia kirjoittava somevaikuttaja Henriikka Reinman. Henriikka on eräopas ja seikkailukasvatuksen opiskelija, jonka podcastissa toistuvat aiheet hyvinvoinnista, unelmointiin ja arkipäivässä askarruttaviin aiheisiin.

Miksi tykkään? Henriikan ulosanti on yksi tämän podcastin ehdottomasti parhaista jutusta. Hän osaa asettaa sanansa aina jotenkin tosi oikein ja taitavasti ja toisaalta ottaa huomioon hetkessä kaikki mahdollisuudet, miten puhutun voisi tulkita pointtinsa aina tarkasti selkeyttäen. Henriikalla on jaksoissa aina vieras, jonka profiili vastaa käsiteltävää aihetta. Hän kuljettaa jaksoja taitavasti ja saa haastateltavankin aina rentoutumaan ja kertomaan aiheestaan kaiken olennaisen ja kiinnostavan. Ihanan maanläheistä settiä, jota on kiva ja helppo kuunnella.

Suosikkijaksot

Matkustan, siis tunnen

Lopeta vastuuton painopuhe

Miksi mennä metsään?

Julia Thurén – melkein kaikki rahasta

Podcastin takana Vuoden sijoittajanakin palkittu toimittaja, kirjailija ja somevaikuttaja Julia Thurén.

Miksi tykkään? Tunnustan, että tätä podcastia en kuuntele jaksottain, vaan vähän valikoivammin. Podcastin teemana on raha, jolloin aiheilla on mulle paljon merkitystä ja näistä mulle uppoavat eniten säästämiseen, työelämään ja yrittäjyyteen sekä rahan käyttöön liittyvät aiheet. Hyviä, konkreettisia vinkkejä ja paljon näkökulmia ja hyviä kysymyksiä, joita Julia kerää säännöllisesti seuraajiltaan Instagram Storiesissa.

Suosikkijaksot

10 kysymystä, jotka lopettavat rahariidat

43 euron viinilasi ja muut rahamokat feat KPK

Palkkapuhe hävettää

Ruuhkavuosirakkautta

Podcastin takana Ruuhkavuosiarkea elävät uranaiset Krista Pohjanlehto ja Heta Kärki.

Miksi tykkään? Vaikka en elä perheellisen ruuhkavuosiarkea, tässä podcastissa kiinnosti tuo missio tuoda mediaan rohkaisevampaa puhetta vanhemmuuden ja työn yhdistämisestä, josta liian usein puhutaan vain ongelmien ja haasteiden kautta. Tunsin myös toisen tekijöistä ystävän kautta ennakkoon, joka tietysti toi kuunteluun oman twistinsä. Jaksoissa Krista ja Heta haastattelevat ruuhkavuosia eläviä tunnettuja henkilöitä painottaen ruuhkavuosielämän hyviä puolia ja keinoja tehdä siitä itsensä näköistä ja toimivaa. Vieraista osa on mulle tuttuja, osaan olen tutustunut ja ihastunut vasta tämän podin haastattelun kautta. Mutta ihan jokainen on onnistunut tuomaan itsestään esiin jotain sellaista, jota en aiemmin tiennyt tai osannut ajatella.

Suosikkijaksot

Ernest Lawson: Elämässä on tärkeää mutkitella

Katri Viippola: Aamupahoinvointia, parempaa työelämää ja suuria tunteita

Aku Varamäki: Unohda säännöt ja tee työstäsi näköistäsi

DocEmilia

Podcastin takana Lääkäri, tietokirjailija, yrittäjä ja kahden lapsen äiti Emilia Vuorisalmi.

Miksi tykkään? Podcast käsittelee monipuolisesti eri elämäntilanteita terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta, ymmärrettävästi. Jokaisessa aiheessa on aina jotain tuttua, josta ammentaa myös omaan elämään. On hurjan mielenkiintoista kuulla, miten ihmisen fysiologiset ja psyykkisen ominaisuudet ovat vuorovaikutuksessa, mitä näistä jo tiedetään ja millaisia juttuja niiden osalta edelleen tutkitaan.

Suosikkijaksot

Mielen ja suoliston vahva yhteys

Riippuvuuden uudet muodot

Parisuhde ja sinkkuus poikkeustilassa

Vinkkaa omat suosikkisi!

Laita alle kommentteihin, mitkä podit on sun suosikkeja tai oletko kuunnellut ehkä näitä samoja! Ja hei, jos on täsmäjaksovinkkejä, niitäkin olisi hauska kuulla!

Noora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *