Pyöräilijän varusteet: 6 tuttua + 3 yllättäjää

Focus Arriba Larun pyörä
Eilen futistreeneihin lähtiessä, tulitikkuja taskuuni pakatessa alkoi huvittaa. Jo aiemmin fillarilenkillä kyniä repustani kaivessani pohdin, miten hassut asiat voivat tulla tarpeelliseksi, kun pyöräilee säännöllisesti. Erinäisistä sattumuksista inspiroituneena, päätin jakaa vinkkini salaiseen pyöräilyvarustukseeni.

Pyöräilijän varusteet

Ensin ne selkeimmät, jotka toivoisin jokaisen pyöräilijän pimeällä omistavan:

  • lamppu
  • heijastimet

Käytän tällaista heijastinliiviä juostessa ja pyöräillessä pimeällä ja sumuisella säällä. Liivi näkyy hyvin, muttei häiritse tekemistä. Ja hihassa mulla on aina tällainen.

Toki täytyy myös olla:

  • kypärä

Tähän ei ole mitään lisättävää. Aina vähän hämmästelen ilman kypärää pyöräileviä, mutta vielä enemmän heitä, keillä päähine on sarvessa ajaessa! Why, oh why?

Nauroin ääneen tälle kuvalle sen löytäessäni, joten päätin jakaa sen muidenkin iloksi edustavasta ilmeestäni huolimatta (tai sen ansiosta). 😂


Jotta pyörä pysyy tallella, on hyvä omistaa:

  • vaijerilukko

Toki pyörän tavallinenkin lukko kelpaa, mutta pidän vaijerin tuomasta turvallisuudentunteesta. Tosin osa tästä kaikkosi, kun kerran lukitsin fillarin kaupan telineeseen ja se jäi siihen lukon jumittuessa paikalleen. Silloinen poikaystäväni napsaisi vaijerin poikki pihdeillä alle 10 sekunnin ja oli mun pakko hieman kyseenalaistaa vaijerin tuomat hyödyt.

Ja sadekelillä suosittelen:

  • pyyhe
  • muovipussi,

että berberi pysyy kuivana.

Salaiset aseeni

Ensimmäinen salainen aseeni liittyy lukitukseen. Kaksi viikkoa sitten pakkaspäivänä treeneihin lähtöä tehdessäni, havahduin kun avaimeni ei sopinutkaan lukkoon. Hämmennyin. Miten vielä eilen käyttämäni vempele ei toiminutkaan? Tarkistin varmuuden vuoksi, että kyseessä ei ollut postilaatikon avain, ovat erehdyttävän samannäköisiä. Ei ollut. Lähdin treeneihin 4 kilsan päähän juosten. Illalla puoliskoni valaisi mua tapahtuneesta toteamalla kylmän rauhallisesti. ”Se on jäässä.” Totta! Olin niin hyvin pukeutunut, että pakkasasteiden potentiaalinen osuus asiaan oli jäänyt huomaamatta.

Tällä viikolla toin pyörän sisälle puoli tuntia ennen lähtöä. Lukko oli jälleen jäässä, mutta suli hetkessä. Pakkasin mukaani salaiset aseeni:

  • tulitikut
  • rannehikipannan

Tulitikut toimittaisivat sulattajan virkaa, jos lukko ulkona treenien aikaan jäätyisi. Rakkehikipannasta tekaisin näppäränä tyttönä lukolle ikioman pipon! Ja arvatkaas mitä, se auttoi!

Ehkä jäit vielä miettimään, mikä virka oli alussa mainitsemallani kynällä, ellet ole joutunut tilanteeseen itse. Tuolloin tiukassa, yllättävän sisukkaassa pienessä ylämäessä käänsin vaihteet rivakasti isoimmalta pienelle. Ketjut sanoivat sopimuksen irti. Tilanne oli tuttu ja nopeasti heitin 8 kiloisen fillarini ympäri. Lähistöllä ei ollut kepin keppiä tarjoutumassa avukseni, joten tuumasin kynän toimittavan samaa virkaa. Sain ketjut nostettua paikalleen ja matka jatkui. Eli:

  • kynä

Jos jokin yllättävä väline on pelastanut sun pyörälenkin, vinkkaa kommenteissa. Lisään sen varusteisiini välittömästi!

Noora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *