Tauko tekee hyvää

Taas sain todeta, miten suuri merkitys on lomalla. Olin n. 2 viikkoa Thaimaassa rentoutumassa ja seikkailemassa ja viikot tekivät tehtävänsä. Pitkin lomaa ihan ensimmäisestä nousukiidosta saakka mieleeni tulvi ajatuksia asioista, joita haluan elämässäni toteuttaa. Lieneekö syynä se, että pyörien noustessa kiitoradalta, tiesin taas olevani matkalla yhden unelmani päämäärään. Kun haaveet toteutuvat tulee tunne, että pystyy mihin vaan. Se inspiroi tavoittelemaan taas uusia asioita.

Kuvankaappaus 2016-2-9 kello 11.31.51.png

Täytyy mennä kauas, nähdäkseen lähelle. Vielä muutama viikko sitten vaivanneet asiat eivät tunnu enää lainkaan niin suurilta kuin ennen lomaa vallitsevassa kiireessä ja stressitilassa. Auringonlaskun aikaan Koh Taon rannalla joogatessani uskoin pitkästä aikaa siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Ja lopulta, tein mitä valintoja tahansa ja murehdin kuinka paljon hyvänsä, ne menevät kuitenkin jotenkin maaliin.

Elämä on heittäytymistä. Heittäytymisestä tuli viikon teema, kun pilvet yllättivät meidät Koh Samuin ja Phanganin lomapäivien aikana. Kerroin heittäytyväni aina auringon eteen sen nähdessäni, koska halusin saada kaikki mahdoliset vitamiinit ja vähän väriäkin. Tämä pieni tavoite auttoi elämään hetkessä ja toi lomaan huumoria. Mietin, miksi en toteuttaisi vastaavaa strategiaa myös elämässä. Heittäydyn hetken vietäväksi. Teen silloin, kun on mahdollisuus. En jää mietitmään ja spekuloimaan, vaan menen ja toteutan. Näin ei tarvitse harmitella asioiden tekemättä jättämistä jälkikäteenkään.

Kuvankaappaus 2016-2-9 kello 11.31.33.png

Jokaiseeen lomaani kuuluu myös hyvä kirja tai muuta inspiroivaa lukemista. Enkä tarkoita tällä mitään työhön liittyvää kirjallisuutta, vaan kunnon Chic Litiä. Tällä kertaa lueskelin altaalla usein myös Hidasta Elämää-sivuston blogeja. Yksi mieleenpainuvimmista kirjoituksista koski unelmointia. Innostuin itsekin listaamaan pikaunelmia ja suurempia, joista osan toteutinkin jo Thaimaassa. Pikaunelmissani oli kokemuksia, kuten yösnorklaus, kookosveden nauttiminen tuoreen kookoksen sisältä, sunset yoga jne. 

”Pikaunelman ajatuksena on se, että päätät toteuttaa sen heti, muutaman tunnin tai ainakin päivän sisällä. Se voi olla jokin sattumalta päähän tullut ajatus. Se voi olla pieni tai suuri, odottamaton tai odotettu yllätys. Sen täytyy olla jotain, josta sinä itse olet kiinnostunut ja joka tuntuu vähän haasteelliselta toteuttaa.” – HE

 

Vaikka lomalla ei saisikaan uhrata ajatukia työlle, lähes aina mieleen juolahtaa myös sen osa-alueen tavoitteita. En koe tätä huonona asiana, päinvastoin. Lomalla on tilaa ajatuksille ja saatan usein inspiroitua jostain siellä näkemästäni tai kokemastani, jota voin hyödyntää myöhemmin. Samalla usko itseen voimistuu. Tulee tunne, että pystyy asioihin, jotka vielä hetki sitten tuntuivat mahdottomilta. Että itsessä onkin potentiaalia johonkin, mikä tuntui vielä aiemmin kiireessä epärealistiselta.

Lomailkaa ihmiset! Se tekee hyvää.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *